kilka pytań o nowo nabytego lexus IS 200
- dommell
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
Re: kilka pytań o nowo nabytego lexus IS 200
wszystko masz na bahamut cars, tylko trzeba poszukać. Na pewno będzie pokazane jak zdjąć, jak założyć
- Damian87
- Lex Driver
właśnie przekopałem wszystko tam co by wskazywało na demontowanie lusterka własnie.... ale nie znalazłem, szkoda że nie ma tam opcj i szukaj... 

- Damian87
- Lex Driver
ryzyk-fizyk, ten plastik w podsufitce trzyma sie po prostu na zaczepach wystarczy go wypiąć:) dalej są tylko 2 sróbki ( trzymają jak cholera, trzeba uważać żeby śrubek nie obrobić ! ) i gotowe 

- Damian87
- Lex Driver
w tym manualu online http://bahamutcars.free.fr/workshop/IS_98-05/ jest jakaś wyszukiwarka albo coś takiego? bo chce np. znaleźć gdzie jest czujnik zajęcia fotela pasażera i nie mam zielonego pojęcia od czego zacząć;|
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
Jeśli potrzebujesz do tego manuala, to najlepiej się za to po prostu nie bierz, bo na pewno nie uda Ci się tam nic naprawić ...
Czujnik jest w siedzisku fotela ...
Czujnik jest w siedzisku fotela ...
How far We can go ...
- Damian87
- Lex Driver
ja nawet wiem że jest w siedzeniu:) tylko chciałem sprawdzić która kostka pod fotelem jest od tego czujnika a jest tam ich kilka, może się po prostu wypięła... bo nie miga kontrolka od pasów pasażera a żarówka jest dobra..
- Damian87
- Lex Driver
co to są za oznaczenia bs18,bs19?
- chairles
- Lex user
- Model Lexusa: is200
w moim nowo nabytym is200 spalona jest jedna zarowka do podswitlania deski , ciezko to rozebrac zeby ja wymienic?
- Damian87
- Lex Driver
-ściągasz od góry tą półeczkę ( chyba żę masz nawi ) od dołu panel z przyciskami TRC SNOW i grzenie foteli
- odkręcasz 4 sróbki które ci się ukazały
- odchylasz panel od klimy i radio które jest z nim połączone 2 blaszkami i odłanczasz wszystkie przewody ( uważaj żeby nie porysować tapicerki o co nie jest trudno ! )
- jak masz ju to wyciągnięte to odkręć te 4 śróbki przez ktore panel od klimy łączy się z radiem
- masz już sam panel klimy to od tyłu jest chyba 5 sróbek które odkręcasz potem jeszcze panel trzyma się na zaczepach
- otwórz delikatnie poanel tylko uważaj bo składa się on z 2 części które są połączone taśmą, musisz ją odpiąć podnosząc w miejscu gdzie wchodzi do płytki drukowanej taki plastik.
- i już widać gniazda z żarówkami
Powodzenia:)
- odkręcasz 4 sróbki które ci się ukazały
- odchylasz panel od klimy i radio które jest z nim połączone 2 blaszkami i odłanczasz wszystkie przewody ( uważaj żeby nie porysować tapicerki o co nie jest trudno ! )
- jak masz ju to wyciągnięte to odkręć te 4 śróbki przez ktore panel od klimy łączy się z radiem
- masz już sam panel klimy to od tyłu jest chyba 5 sróbek które odkręcasz potem jeszcze panel trzyma się na zaczepach
- otwórz delikatnie poanel tylko uważaj bo składa się on z 2 części które są połączone taśmą, musisz ją odpiąć podnosząc w miejscu gdzie wchodzi do płytki drukowanej taki plastik.
- i już widać gniazda z żarówkami

- chairles
- Lex user
- Model Lexusa: is200
dzieki , troche chyba zle sie wyrazilem bo chodzilo mi o zarowke do podwietlania zegarow, ale znalazlem juz w necie opis ze zdjeciami jak to rozebrac, tylko ciagle nie wiem jaka zarowke kupic zeby pasowala ...