Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Esdipio
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Esdipio »

whero wrote: 20 Dec 2022, o 15:55
Puzzle1 wrote: 20 Dec 2022, o 15:32 Czy jest na tym forum ktoś, kto jeszcze nie odebrał samochodu z dostawy do Zeebrugge z 5 listopada. Mój już od 30 listopada jest w Mszczonowie po ocleniu i po akcyzie ( jest już widoczny w systemie CEPIK) i dealer do tej pory nie ma awizo o jego dostawie do salonu.
20 dni !!!!!! i nie potrafią go dostarczyć. Miał być ładny prezent pod choinkę , ale chyba muszę ruszyć na markety

tak... niestety wciąż czekam

Jestem w tej samej sytuacji, oplacilem fakture 1 grudnia. Dealer nie jest w stanie nic zrobic. Pisalem do centrali to dostalem odpowiedz typowy bełkot PRowy ze wojna ze zerwane łacuchy dostaw, covid, wojna itp itd typowe bzdury dobre na kazda okazje, dalej ze moje auto zostanie dostarczone do delera 13 stycznia!!!! Czyli 45 dni po tym jak dotarło do Mszczonowa. Pewne granice zostaly przekroczone......

350H F-Sport + Fuji, sonic grey. Zamowiony 21.10.2021, STATUS: Odebrany 23.12.2022.
NEONX
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by NEONX »

Mój z 5 listopada w Belgii już w salonie, zarejestrowałem (bez komplikacji z dokumentami) i w tym tygodniu odbieram.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

AroO93 wrote:Odpowiedź od Lexa. Szanowny Panie,

Dziękujemy za kontakt.

W odpowiedzi na Pana zapytanie chcielibyśmy poinformować Pana, że ze względu na aktualną sytuację ogólnoświatową oraz przedłużające się problemy z dostępnością materiałów niezbędnych do produkcji samochodów (ograniczona dostępność półprzewodników), podjęto decyzję o wycofaniu przedmiotowego elementu wyposażenia (kamera 360) ze specyfikacji modelu Lexus NX wersja Prestige. Zgodnie z informacjami przekazanymi nam przez Producenta wartość wspomnianego elementu to 2500 zł (słownie: dwa tysiące pięćset złotych) brutto. Mając powyższe na uwadze informujemy, że cena zamówionego przez Pana samochodu zostanie pomniejszona o wspomnianą kwotę.

W przypadku dalszych pytań lub wątpliwości, prosimy o bezpośredni kontakt ze Stacją

Licząc na przyjęcie naszych wyjaśnień, pozostajemy z poważaniem,
Jesli kamera to tylko 2500zl to niech domontuja w ASO jak juz beda dostepne. W czym problem? I dlaczego tylko w Prestige?! A nie wszystkim?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

Esdipio wrote: 20 Dec 2022, o 16:40
whero wrote: 20 Dec 2022, o 15:55
Puzzle1 wrote: 20 Dec 2022, o 15:32 Czy jest na tym forum ktoś, kto jeszcze nie odebrał samochodu z dostawy do Zeebrugge z 5 listopada. Mój już od 30 listopada jest w Mszczonowie po ocleniu i po akcyzie ( jest już widoczny w systemie CEPIK) i dealer do tej pory nie ma awizo o jego dostawie do salonu.
20 dni !!!!!! i nie potrafią go dostarczyć. Miał być ładny prezent pod choinkę , ale chyba muszę ruszyć na markety

tak... niestety wciąż czekam

Jestem w tej samej sytuacji, oplacilem fakture 1 grudnia. Dealer nie jest w stanie nic zrobic. Pisalem do centrali to dostalem odpowiedz typowy bełkot PRowy ze wojna ze zerwane łacuchy dostaw, covid, wojna itp itd typowe bzdury dobre na kazda okazje, dalej ze moje auto zostanie dostarczone do delera 13 stycznia!!!! Czyli 45 dni po tym jak dotarło do Mszczonowa. Pewne granice zostaly przekroczone......

jeszcze chyba nie w Mszczonowie nawet - podchodzimy na spokojnie

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

AroO93 wrote: 20 Dec 2022, o 16:34 Odpowiedź od Lexa. Szanowny Panie,

Dziękujemy za kontakt.

W odpowiedzi na Pana zapytanie chcielibyśmy poinformować Pana, że ze względu na aktualną sytuację ogólnoświatową oraz przedłużające się problemy z dostępnością materiałów niezbędnych do produkcji samochodów (ograniczona dostępność półprzewodników), podjęto decyzję o wycofaniu przedmiotowego elementu wyposażenia (kamera 360) ze specyfikacji modelu Lexus NX wersja Prestige. Zgodnie z informacjami przekazanymi nam przez Producenta wartość wspomnianego elementu to 2500 zł (słownie: dwa tysiące pięćset złotych) brutto. Mając powyższe na uwadze informujemy, że cena zamówionego przez Pana samochodu zostanie pomniejszona o wspomnianą kwotę.

W przypadku dalszych pytań lub wątpliwości, prosimy o bezpośredni kontakt ze Stacją

Licząc na przyjęcie naszych wyjaśnień, pozostajemy z poważaniem,

Kiedy zamawiałeś i jaka wersje? 

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Michal_k
Lex user
Model Lexusa: Nx

Post by Michal_k »

Panowie 16% rabatu na nxa dostępnego od ręki, ktoś nie dostał Leasingu. Dobry rabat?

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Michal_k wrote:Panowie 16% rabatu na nxa dostępnego od ręki, ktoś nie dostał Leasingu. Dobry rabat?

Calkiem ok. 4x2?

Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Wszedłem sobie z ciekawości na stronke Lexus UK i tam bez problemu mogę sobie skonfigurować zwykła wersję 350h (nie takumi) z kamerami 360. Wiec wydaje mi się ze ktoś tu nas chce wydymać...
350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
Michal_k
Lex user
Model Lexusa: Nx

Post by Michal_k »

Klaudiusz wrote: 20 Dec 2022, o 19:23
Michal_k wrote:Panowie 16% rabatu na nxa dostępnego od ręki, ktoś nie dostał Leasingu. Dobry rabat?

Calkiem ok. 4x2?

Na 4x2 nie chcą dawać rabatu. Na 4x4 wyprodukowane co stoją u dilerow 

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Nex wrote: 20 Dec 2022, o 20:37 Wszedłem sobie z ciekawości na stronke Lexus UK i tam bez problemu mogę sobie skonfigurować zwykła wersję 350h (nie takumi) z kamerami 360. Wiec wydaje mi się ze ktoś tu nas chce wydymać...

Znajomy zamówił w lutym F sport w DE pół roku później jeździł :) po prostu przez Lexusa jesteśmy traktowani jak Hindusi 
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Post Reply

Return to “Lexus NX”