Naturalna skóra - Pakiet PREMIUM ( dodatkowo wentylowane fotele przód, pamięć (personalizacja fotela kierowcy, kierownicy i lusterek),
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Re: Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx
Tak, możesz to dobrać jak zamawiasz, ale jaka stoi już ba miejscu to trzeba brać to co jest. Dla tego pytam, ktoś korzysta ze sztucznej???I.Q. wrote: ↑21 Dec 2022, o 21:26Naturalna skóra - Pakiet PREMIUM ( dodatkowo wentylowane fotele przód, pamięć (personalizacja fotela kierowcy, kierownicy i lusterek),
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Skora Tahara jest bardzo dobra jakosciowo. Najlepsza sztuczna skora na rynku. Lexus od 2024 ma zrezygnowac ze skory naturalnej i montowac wlasnie Tahare.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx
O i to jest dobra informacja. Może ktoś już posiada 350h i podzieli się spalaniem? Bo po jeździe testowej około 20 minut spalanie na poziomie 7.8 l, jakoś nie zachęca (zawsze jeździłem dieslem) tam spalanie było w granicach 6.5 l
-
- Lex Master
Zima w dieslu ciezko zejsc do 6.5. Raczej blizej 8. Dzisiaj podobna hybryda zrobilem 4.4 na 20km. Wszystko zalezy od terenu.Michal_k wrote:O i to jest dobra informacja. Może ktoś już posiada 350h i podzieli się spalaniem? Bo po jeździe testowej około 20 minut spalanie na poziomie 7.8 l, jakoś nie zachęca (zawsze jeździłem dieslem) tam spalanie było w granicach 6.5 l
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Od kilkunastu lat wszystkie gazety fora itd piszą że hybryda w mieście mało pali a na autostradzie dużo więc skąd te zaskoczenie.
Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h FSport
Zależy jaki diesel.. Dzisiaj NX na trasie Radom-Ostrowiec-Sandomerz (DK9 - klasyczna krajówka) wyszło mi 7.1 (dane wg kompa pokładowego). Na tej samej trasie porównywalny pojemnościowo ale 5-cylindrowy diesel w volvo xc60( 2.4 l) spalał ok 8.2, więc więcej. No ale przy 130 na autostradzie NX oba spalały podobnie ( 9). No tyle że benzyna tańsza..Klaudiusz wrote: ↑21 Dec 2022, o 22:40Zima w dieslu ciezko zejsc do 6.5. Raczej blizej 8. Dzisiaj podobna hybryda zrobilem 4.4 na 20km. Wszystko zalezy od terenu.Michal_k wrote:O i to jest dobra informacja. Może ktoś już posiada 350h i podzieli się spalaniem? Bo po jeździe testowej około 20 minut spalanie na poziomie 7.8 l, jakoś nie zachęca (zawsze jeździłem dieslem) tam spalanie było w granicach 6.5 l
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Zależy też jakie auto ten sam diesel w A4 spali na trasie 6 litrów a w Q5 8 litrów.
Gabaryt i masa robia swoje.
Gabaryt i masa robia swoje.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 450h
amigoson wrote: ↑21 Dec 2022, o 11:59Witam, ja też z tych "szczęśliwców". W aplikacji od miesiąca była informacja, że auto znajduje się w "Rostock-Poland". Nawet Centrala Toyoty na moje pytanie co to oznacza, odpowiadała, że to jakaś pomyłka, a auto jest nadal poza Polską. Dziś w aplikacji zmiana na Mszczonów-Poland. Dealer nie dzwoni , a kiedy ja niedawno zapytałem go mailowo co się dzieje z moim Lexusem, odpowiedział: "Niestety nie mam żadnych informacji odnośnie samochodów. Nikt nie udziela nam żadnych informacji." Napisałem do Centrali Toyoty prośbę o jakieś konkretniejsze wieści, a oni odpowiedzieli, że "moje zgłoszenie jest przetwarzane i odpowiedzą tak szybko jak to będzie możliwe" dodając, że czas na odpowiedź, to 2 tygodnie. No po prostu kpina i cyrk! Ta dzisiejsza informacja z aplikacji, że auto jest w Mszczonowie, też niczego konkretnego nie oznacza, bo z wpisów tu na Forum wynika, że od dostarczenia samochodu do Mszczonowa do odbioru u dealera może minąć od 2 tygodni do ponad miesiąca. Zamówiłem mojego Lexusa w listopadzie 2021. Pierwszy termin odbioru, to lipiec. Potem wrzesień, potem październik, potem 15 listopad, potem 15 grudzień, a ostatecznie odbiorę pewnie w drugiej połowie stycznia. Jestem tą całą sytuacją tak umęczony, że nie wiem, czy potrafię się ucieszyć, gdy już go odbiorę! Lexus zawsze kojarzył mi się z prestiżowym autem i z prestiżowym traktowaniem klientów. Miałem już kiedyś Lexusa i wówczas to działało, ale teraz czuję się traktowany tak, jak klient sklepu mięsnego za komuny.Smash wrote: ↑21 Dec 2022, o 07:51 Witam wszystkich serdecznie.
Dowiedziałem się wczoraj, że należę do "szczęśliwców" których auto znajduje się w UK (mail z bredniami na temat "siły wyższej").
Czy ktoś odebrał już auto z partii, która popłynęła do UK albo ma konkretną informację, kiedy będzie w Polsce/u dealera?
Zastanawiam się obecnie nad sposobem rozwiązania sprawy, w tym podjęcia kroków prawnych przeciwko Toyota Central Europe.
-
- Lex Master
Wysylaj swoj feedback na klient@toyota.pl.mkb wrote:amigoson wrote: ↑21 Dec 2022, o 11:59Witam, ja też z tych "szczęśliwców". W aplikacji od miesiąca była informacja, że auto znajduje się w "Rostock-Poland". Nawet Centrala Toyoty na moje pytanie co to oznacza, odpowiadała, że to jakaś pomyłka, a auto jest nadal poza Polską. Dziś w aplikacji zmiana na Mszczonów-Poland. Dealer nie dzwoni , a kiedy ja niedawno zapytałem go mailowo co się dzieje z moim Lexusem, odpowiedział: "Niestety nie mam żadnych informacji odnośnie samochodów. Nikt nie udziela nam żadnych informacji." Napisałem do Centrali Toyoty prośbę o jakieś konkretniejsze wieści, a oni odpowiedzieli, że "moje zgłoszenie jest przetwarzane i odpowiedzą tak szybko jak to będzie możliwe" dodając, że czas na odpowiedź, to 2 tygodnie. No po prostu kpina i cyrk! Ta dzisiejsza informacja z aplikacji, że auto jest w Mszczonowie, też niczego konkretnego nie oznacza, bo z wpisów tu na Forum wynika, że od dostarczenia samochodu do Mszczonowa do odbioru u dealera może minąć od 2 tygodni do ponad miesiąca. Zamówiłem mojego Lexusa w listopadzie 2021. Pierwszy termin odbioru, to lipiec. Potem wrzesień, potem październik, potem 15 listopad, potem 15 grudzień, a ostatecznie odbiorę pewnie w drugiej połowie stycznia. Jestem tą całą sytuacją tak umęczony, że nie wiem, czy potrafię się ucieszyć, gdy już go odbiorę! Lexus zawsze kojarzył mi się z prestiżowym autem i z prestiżowym traktowaniem klientów. Miałem już kiedyś Lexusa i wówczas to działało, ale teraz czuję się traktowany tak, jak klient sklepu mięsnego za komuny.Smash wrote: ↑21 Dec 2022, o 07:51 Witam wszystkich serdecznie.
Dowiedziałem się wczoraj, że należę do "szczęśliwców" których auto znajduje się w UK (mail z bredniami na temat "siły wyższej").
Czy ktoś odebrał już auto z partii, która popłynęła do UK albo ma konkretną informację, kiedy będzie w Polsce/u dealera?
Zastanawiam się obecnie nad sposobem rozwiązania sprawy, w tym podjęcia kroków prawnych przeciwko Toyota Central Europe.
Im wiecej takich glosow tym wieksze prawdopodobienstwo ze zaczna teaktowac nas powaznie.