Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Nex
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Nex »

Klaudiusz wrote:
piotr Lexus300 wrote:Ja też pisałem 05.12.2022r. do centrali z prośbą o info kiedy będzie w produkcji, ale ani be , ani me ani pocałuj mnie w du... Widać ,że totalna olewka :down:

Mi nie odpisywali. Dopiero jak wyslalem drugiego majla to odpisali. Pewnie biora nas na przeczekanie. Na kazde kolejne pytanie odpisywali w najwyżej 1h.
Natomiast napisalem im ze nie zgadzam sie na brak kamery 360st i mnie to nie interesuje ale ma byc. I wtedy juz nie odpisali. Lool.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Że mną się jeszcze nikt nie kontaktował odnośnie kamery 360 ale moja odpowiedź będzie taka sama. Mam kamerę w umowie i ma być. Nie interesuje mnie to

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Przypomina mi sie sprawa przejscia na narty w Camry. Jedna z osob miala to w specyfikacji na 2019 rok gdzie bylo to niedostepne w ogole. Wyklocil sie i gdy tylko wyszedl FL to mu zamontowali.

lukke
Lex user

Post by lukke »

Mój fabrykę opuścił 17.11 (info z maila)
Dzisiaj w odpowiedzi na pytanie dostałem zapewnienie, że w połowie stycznia ma być w salonie.
Przy okazji potwierdziło się, że po opuszczeniu fabryki aplikacja dostaje zadyszki i odblokowuje się dopiero w Europie albo nawet w Polsce
(u mnie ptaszek jest wciąż przy 'produkcja w toku').
Po dostarczeniu do Polski firma transportowa ma max 10 dni na dostarczenie do salonu.
Pociągnięty za język sprzedawca przyznał, że są to jedne z ostatnich "terminowych" partii. Później ma być dużo gorzej.
Obecny czas oczekiwania - 22 m-ce :/
W rodzinie zamówienie na Omotenashi złożone 3 tygodnie po mnie - brak info nawet o zamówieniu w toku...
Także tak... Spokojnych życzę
piotr Lexus300
Lex user
Model Lexusa: NX350H

Post by piotr Lexus300 »

piotr wrote:3 Jan 1970, o 22:01 Ja też pisałem 05.12.2022r. do centrali z prośbą o info kiedy będzie w produkcji, ale ani be , ani me ani pocałuj mnie w du... Widać ,że totalna olewka :down:

właśnie dostałem odpowiedź z centrali:Szanowny Panie,

Dziękujemy za kontakt oraz wszystkie przekazane nam informacje oraz uwagi.

Na wstępie chcielibyśmy zapewnić Pana, że zarówno my, jak i Autoryzowana Stacja Dealerska Lexus Szczecin, dokładamy wszelkich starań, aby proces zakupu samochodu przebiegał zgodnie z Pana oczekiwaniami. Wydarzenia ostatnich miesięcy zmieniły jednak sytuację nie tylko na rynku motoryzacyjnym, ale w całej globalnej gospodarce. Zerwane łańcuchy dostaw, wciąż niska dostępność mikroprocesorów, a także kłopoty w globalnej logistyce spowodowały, że także my musieliśmy zrewidować kalendarz produkcji i dostaw samochodów. Z tego powodu z przykrością informujemy o wydłużeniu czasu realizacji złożonego przez Pana zamówienia.

Z otrzymanych informacji wynika, iż Pana zamówienie nadal oczekuje na potwierdzenie, czyli wyznaczenie terminu produkcji. Na chwilę obecną planowana data rozpoczęcia Pana zamówienia przypada na styczeń 2023 roku, natomiast planowana data dostarczenia Pana samochodu to przełom marca/kwietnia 2023 roku.

O konkretnym terminie i możliwości odbioru pojazdu zostanie Pan poinformowany bezpośrednio przez Doradcę Handlowego – Opiekuna przedmiotowej transakcji.

W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji.

350H Fsport+fuji+panorama+ sonic grey+Flare Red Pierwszy termin odbioru na lipiec2022,później terminy produkcji na listopad2022,styczeń2023 obecnie na marzec2023
07.12.2021-zamówienie
03.03.2023 - przydzielenie slotu produkcyjnego
26.03.2023- rozpoczęcie produkcji
11.04.2023 - koniec produkcji i transport do Belgi
15.05.2023 -przypłynięcie do Belgi i transport do Mszczonowa
20.05.2023 auto dotarło do Mszczonowa
27.06.2023 odbiór auta
Grzegorz70
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Grzegorz70 »

No i ja się doczekałem w przyszłym tygodniu odbiór,auto zamówione 23-10-2021 NX 350h omotenachi,sonic titanium, pakiet luxury kolor tapicerki Hazel🙂
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Kolejna wiadomosc od Lexusa.

Szanowny Panie,

Dziękujemy za kontakt i wszystkie przekazane nam uwagi.

Zdajemy sobie sprawę z niedogodności wynikających z zaistniałej sytuacji, ale prosimy o zrozumienie, że wynikają one z czynników od nas niezależnych (siła wyższa). Zapewniamy również, że aktualnie poszukujemy innych, alternatywnych rozwiązań mogących przyśpieszyć realizację złożonego przez Pana zamówienia. Jeśli takie możliwości zostaną przez nas potwierdzone, informacja o nich zostanie Panu niezwłocznie przekazana za pośrednictwem Autoryzowanej Stacji Dealerskiej Lexus Żerań.

Licząc na przyjęcie naszych wyjaśnień, pozostajemy z poważaniem,

Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Siła wyższa to by była jakby produkcja na cały świat stanęła, kamer zabrakło do wszystkich wersji itd. A tu ewidentnie traktują nas jak trzeci świat.

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Nex wrote:Siła wyższa to by była jakby produkcja na cały świat stanęła, kamer zabrakło do wszystkich wersji itd. A tu ewidentnie traktują nas jak trzeci świat.

Za Wikipedią: Siła wyższa (łac. vis maior, ang. act of God – "wola boska", fr. force majeure, niem. höhere Gewalt) – ogólne określenie przyczyny sprawczej zdarzenia o charakterze przypadkowym lub naturalnym (żywiołowym), nie do uniknięcia, takiego, nad którym człowiek nie panuje (vis maior, quae humana infirmitas resistere non potest).

"Siła wyższa" to zjawisko, które powoduje zwolnienie kogoś z odpowiedzialności. Jako przykład można podać powódź, huragan, trzęsienie ziemi, sztorm, śnieżyca itp.

Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Tak znam definicje siły wyższej. To wytłumacz mi jaka to siła wyższa ogranicza mi możliwość posiadania kamery 360 w Prestige a w Omo już nie.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Nex wrote:Tak znam definicje siły wyższej. To wytłumacz mi jaka to siła wyższa ogranicza mi możliwość posiadania kamery 360 w Prestige a w Omo już nie.
Ja jestem w takim samej sytuacji. Tez mam prestige z pakietami. I wkurza mnie jak nas potraktowali. I nigdy tego nie zaakceptuje.

Post Reply

Return to “Lexus NX”