Coś jest złego w malowaniu 15 letniego auta? Naprawdę jeszcze wszyscy kupując 15-18 letnie auto maja nadzieje że nie miało ryski, ma ori progi, zero rdzy itp?
Kurde każdy na siłę chce być naiwny. Chyba fajnie kupić auto któro ma odświeżony lakier i ładnie się prezentuje, wątpie aby większośc z Was kupiła auto np 2-3 tysiące mniej niż średnia cena aby jechać za miesiąc do lakiernika i wydać 4-6k za malowanie całego auta.
Ja kupiłem auto które miało w kilku miejscach poprawki lakiernicze i teraz kieszeń boli ale chcę wydać 5k za pomalowanie całego auta aby było w stanie idealnym.
I co za 2-3 lata wytawie go na forum czy gdzieklwiek i będzie walenie komentarzami że auto całe malowane? No i co wtedy?
Żal niektórych czytać naprawde.
Kurde całe malowane, jeździ prosto, dobrze złożone to brać i nie płakać bo sam nie dołożysz po kupnie takiej kasy na malowanie jak ktoś przed Tobą położył, szczerze wątpię.
IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
- tomek808
- Lex user
- Model Lexusa: gs 430 mk3
Re: IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia
popieram w 100% przedmówcę .jak to mi mówił znajomy handlarz im starszy trup tym bardziej lataja z miernikami i marudzą szukają sprawdzają vin a auto za 8 koła .ceny aut w de są wyższe jak u nas więc zdrowo myślący człowiek powinien zrozumieć czemu tak jest i jakie auta kupują handlarze i co z nimi robią żeby zarobić
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: BMW
Nie do końca mogę się z Wami zgodzić. Co w tym złego, że ktoś szukając auta za 10k chce kupić zadbany, sprawdzony egzemplarz, a nie kupuje pierwszego lepszego trupa i go reanimuje? Nie można generalizowac to, że dobre auta na zagranicznych portalach są droższe niż w Polsce nie świadczy, że osoba zajmująca się profesjonalnie handlem autami nie jest w stanie kupić danego modelu z pewnego źródła taniej. Przykład mój znajomy, który bierze praktycznie 80 % aut od jednego z dealerów w niemczech. Samochody pozostawione w rozliczeniu większość w bdb stanie, a przez to, że odbiera tygodniowo około 8 aut ceny ma bardzo atrakcyjne. Kolejna kwestia sam miałem około 15 aut, zaczynając od starych e30, a kończąc na kilkuletnich autach (nigdy nie mialem nowego auta) i wszystkie były w oryginalnym lakierze (ewentualnie jakiś element odświeżony), z książkami itp. Nie każde używane, starsze auto musi być zmęczonym egzemplarzem i moim zdaniem to nic dziwnego, że osoba kupujący używane auto chce aby było możliwie w jak najlepszym stanie. Jest jeden minus z reguły trzeba poświęcić dużo czasu aby trafić takie auto. Ja osobiście wolę poczekać, dołożyć trochę kasy i kupić zadbany, sprawdzony egzemplarz.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Mani,
Czy 12-18-letni samochód w dobrym/bardzo dobrym stanie technicznym z poprawkami lakierniczymi to nie jest "zadbany egzemplarz"?
Czy 12-18-letni samochód w dobrym/bardzo dobrym stanie technicznym z poprawkami lakierniczymi to nie jest "zadbany egzemplarz"?
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Cześć,
https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-is- ... xtor=SEC-8
Do tego miejsca mam 370 km, więc to trochę daleko. Co myślicie o tym egzemplarzu?
jeszcze jest taki, trochę bliżej:
https://www.olx.pl/oferta/lexus-is200-a ... a8c7b2d713
https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-is- ... xtor=SEC-8
Do tego miejsca mam 370 km, więc to trochę daleko. Co myślicie o tym egzemplarzu?
jeszcze jest taki, trochę bliżej:
https://www.olx.pl/oferta/lexus-is200-a ... a8c7b2d713
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: BMW
Pewnie, że drobne poprawki lakiernicze nie skreślają auta ale moim zdaniem to nic dziwnego, że ludzie sprawdzają również starsze auta przed zakupem.rupert wrote:Mani,
-
- Lex user
- Model Lexusa: W trakcie poszukiwań
Może masz i rację kolego, bo każdy ma swoją...gmiter wrote:Coś jest złego w malowaniu 15 letniego auta? Naprawdę jeszcze wszyscy kupując 15-18 letnie auto maja nadzieje że nie miało ryski, ma ori progi, zero rdzy itp?
Kurde każdy na siłę chce być naiwny. Chyba fajnie kupić auto któro ma odświeżony lakier i ładnie się prezentuje, wątpie aby większośc z Was kupiła auto np 2-3 tysiące mniej niż średnia cena aby jechać za miesiąc do lakiernika i wydać 4-6k za malowanie całego auta.
Ja kupiłem auto które miało w kilku miejscach poprawki lakiernicze i teraz kieszeń boli ale chcę wydać 5k za pomalowanie całego auta aby było w stanie idealnym.
I co za 2-3 lata wytawie go na forum czy gdzieklwiek i będzie walenie komentarzami że auto całe malowane? No i co wtedy?
Kurde całe malowane, jeździ prosto, dobrze złożone to brać i nie płakać bo sam nie dołożysz po kupnie takiej kasy na malowanie jak ktoś przed Tobą położył, szczerze wątpię.
Moja wina w tym, że nie do końca rozwinąłem wypowiedź o lexie, którego skomentowałem.
Wracając do tego egzemplarza https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-is- ... 79bc1ba09f
Faktem jest, że auto na żywo robi bardzo mocne wrażenie. Jeżeli komuś nie przeszkadza, że ciężko znaleźć ponizej 200, za to często 400+, a kilku miejscach miernik gubi skalę, to można się wybrać.
Każdy ma inne priorytety.
Pozdrawiam
-
- Lex user
Co masz na myśli?Skorpion wrote:Może masz i rację kolego, bo każdy ma swoją...gmiter wrote:Coś jest złego w malowaniu 15 letniego auta? Naprawdę jeszcze wszyscy kupując 15-18 letnie auto maja nadzieje że nie miało ryski, ma ori progi, zero rdzy itp?
Moja wina w tym, że nie do końca rozwinąłem wypowiedź o lexie, którego skomentowałem.
Wracając do tego egzemplarza https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-is- ... 79bc1ba09f
Faktem jest, że auto na żywo robi bardzo mocne wrażenie. Jeżeli komuś nie przeszkadza, że ciężko znaleźć ponizej 200, za to często 400+, a kilku miejscach miernik gubi skalę, to można się wybrać.
Każdy ma inne priorytety.
Pozdrawiam
Poza tym chyba później trudno byłoby odsprzedać taki egzemplarz?
-
- Lex user
- Model Lexusa: W trakcie poszukiwań
Mam na myśli to, że jak wysiadałem ze swojego auta i zobaczyłem tego lexa, to wiedziałem, że będzie mój. Lśniący, świeży, na pięknych kołach...
Niestety z każda późniejszą chwila czar pryskał
Niestety z każda późniejszą chwila czar pryskał
-
- Lex user
Czyli generalnie nie polecasz?
Poza tym lakierem co jest z nim nie tak?
dzięki i pozdrawiam
Poza tym lakierem co jest z nim nie tak?
dzięki i pozdrawiam