[IS 200] Jaki Olej?
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
Re: [IS 200] Jaki olej? :) by dommell
uszczelniacze i oringi mniej więcej takie przebiegi wytrzymują. To i tak bardzo długo w porównaniu do innych firm
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
Niektóre Fiaty są obrzygane po 100k km, więc 210 to całkiem ok. Ja w swojej terenówce miałem 220k km i wycieków nie było ...michalm320 wrote:Przy 210tyś ciekło z silnika tu i tam? Czy to w ogóle możliwe w Toyocie że przy tak niskim przebiegu może być wyciek?
Pozdro
Link
How far We can go ...
-
- Lex user
- Model Lexusa: Brak
[IS 200] Jaki olej? :) by dommell
No niestety ciekla juz uszczelka pod pokrywa zaworow oraz uszczelniacz wału korbowego - wymienilem go razem z rozrzadem i uszczelniaczem walka rozrzadu oraz pompa wody. Było to przy 210.000 km wg wskazań licznika, a z tym w polskich realiach wiadomo jak moze byc :/ Zreszta moim zdaniem przy wymianie rozrzadu warto wymienić uszczelniacze bez względu na to czy ciekna. Na tym mozna wiecej stracic niz zaoszczedzic. Jak kupowałem rozrzad to jeszcze nie wiedziałem ze z tamtad cieknie 

- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Mój Civic przy 260tyś nawet się nie pocił. Jedynie uszczelkę pod deklem wymieniałem ale tylko dlatego że co 40tyś była regulacja zaworów wiec zawsze dawałem nową uszczelkę z ASO. Tak więc jeśli rzeczywiście Lexus ma takie przypadłości to powiem szczerze że kiepsko jak dla mnie.

- RoniN_
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
U mnie bez zmian, poki co oleju ile bylo tyle jest. 

PODARUJ SOBIE ODROBINE LEXUSU 

-
- Lex user
- Model Lexusa: Brak
[IS 200] Jaki olej? :) by dommell
Hehe, przecież dopiero co go zalales
Poczekaj kilka tysięcy km wtedy będzie wiadomo ile bierze 

- mikrus
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkII
czy to możliwe, że po ostatniej zmianie oleju sam olej stał się ciemniejszy? niestety teraz mam nieszczęsnego castrola którego będę niebawem zmieniał, wcześniej miałem LiquiMoly i olej był znacznie jaśniejszy. czy to możliwe, że zmiana oleju wpłynęła niekorzystnie na kolor to pierwsze, ale tak samo na pracę silnika? wydaje mi się głośniejszy niż na poprzednim (mimo, że przejechałem na nim już ok 10k km)
Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS
Kolego mikrus, castrol jest już niemodny
Zalej millersa to dopiero zobaczysz różnicę.
Pozdr. JanB

Pozdr. JanB
Pozdrawiam
JanB
JanB
- mikrus
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS430 mkII
jak oddawałem auto mówiłem, żeby zalać tym samym, albo lepszym, jak zobaczyłem machnąłem ręką, teraz żałuję. a konkretnie co byś polecił z millersa? aktualny przebieg ok 110k km.JanB wrote:Kolego mikrus, castrol jest już niemodnyZalej millersa to dopiero zobaczysz różnicę.
Pozdr. JanB
Pozdrawiam
Mikołaj
Mikołaj
- mihalltoyota
- Lex user
- Model Lexusa: Lexus IS200 sport
Nadszedł czas na wymiane mam nadzieje ze castrol edge 5w40 będzie dobrym wyborem:D