Coś z allegro dla naszego lexa

Czyli wszystkie przydatne linki na temat marki
Post Reply
Jac
Lex user
Model Lexusa: IS200

Re: Coś z allegro dla naszego lexa

Post by Jac »

Keepmovin wrote:Ostatnio ktoś się zastanawiał nad ściąganiem Short Shifter'a z chin, a tutaj takie o to, proszę:

http://allegro.pl/epman-short-shifter-l ... 14361.html
ładna przebitka
http://www.aliexpress.com/item/EPMAN-Ra ... eb201560_8
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

z wszystkimi shortami był problem ze wrzucaniem wstecznego, tylko w oryginalnym trd nie było problemu, mam nadzieje że ten też jest wolny od tej wady ;)
SC430 '2002
Jac
Lex user

Post by Jac »

Kupiłeś?
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

Jac wrote:
Keepmovin wrote:Ostatnio ktoś się zastanawiał nad ściąganiem Short Shifter'a z chin, a tutaj takie o to, proszę:

http://allegro.pl/epman-short-shifter-l ... 14361.html
ładna przebitka
http://www.aliexpress.com/item/EPMAN-Ra ... eb201560_8
Cała POLSKA.
KUP se panie w chinach i nie marudź, zapłać cło czekaj czy w ogóle dojdzie etc.
Na tym polega handel, ten kto ryzykuje handluje.
Tu masz za kilka PLN więcej na miejscu z gwarancja etc dla kilku PLN bym nawet nie spojrzał na ofertę u chinola.
Znając życie, to ani tu ani tu nie kupisz tego ustrojstwa a jedynie trolujesz w wątku Ehh :omg:
Jac
Lex user

Post by Jac »

Stary, zwróciłem uwagę na cenę i się od razu prujesz? I powiem Ci, że tak - juz miałem kupić tą sztukę z allegro, ale skoro u chińczyka taniej to nie widzę sensu. Zamawialem na aliexpress i podobnych juz kilka rzeczy i nie było problemów . Jak towar nie dochodził to wystarczył jeden mail i kasa wracała. Gwarancja? Ze zwrotami na ogół mniej problemów niż z Januszami z allegro.
Zakupy w internecie a zwłaszcza w Chinach tak poszły do przodu, że bez większego stresu można zamawiać a naszym rekinom biznesu pokazać środkowy palec.
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re:

Post by Yarecki »

Jac wrote:Stary, zwróciłem uwagę na cenę i się od razu prujesz? I powiem Ci, że tak - juz miałem kupić tą sztukę z allegro, ale skoro u chińczyka taniej to nie widzę sensu. Zamawialem na aliexpress i podobnych juz kilka rzeczy i nie było problemów . Jak towar nie dochodził to wystarczył jeden mail i kasa wracała. Gwarancja? Ze zwrotami na ogół mniej problemów niż z Januszami z allegro.
Zakupy w internecie a zwłaszcza w Chinach tak poszły do przodu, że bez większego stresu można zamawiać a naszym rekinom biznesu pokazać środkowy palec.
Rób jak uważasz, Twój wybór.
Pytanie ile na tym zyskasz?
Co jeśli towar będzie uszkodzony, bądź nie będzie działał jak należy :?:
Przy tak niskich kwotach to gra nie sądzę by była warta świeczki.
kupiec1985
Lex Driver
Model Lexusa: IS200 SC

Re: Re:

Post by kupiec1985 »

Yarecki wrote: Rób jak uważasz, Twój wybór.
Pytanie ile na tym zyskasz?
Co jeśli towar będzie uszkodzony, bądź nie będzie działał jak należy :?:
Przy tak niskich kwotach to gra nie sądzę by była warta świeczki.
Jak będzie uszkodzony rozwiąże sprawę szybciej niż na alledrogo i nic nie poniesie kosztów dodatkowych ( np odesłania)
Alledrogo chroni sprzedających gdzie to Oni narzucają warunki nawet jak Ci bubel wyślą to traktują Cię tak jak by to była Twoja wina i Ty masz ponosić koszty dodatkowe ,
Na Ali natomiast wszelkie prawa ma kupujący gdzie to sprzedający się stara by wszystko było jak najbardziej w porządku bo w przeciwnym razie nie dostanie kasy za dany przedmiot. Większość problemów jest z winy przewoźnika które bez problemów można udowodnić i dostać zwrot wszystkich kosztów.
Do tego sorry za zakupy w takich kwotach żadnego cła nie ma, tyle że się czeka średnio 11-14 dni na przesyłkę którą jest zazwyczaj darmowa.
Jac
Lex user

Post by Jac »

Mniej więcej to samo chciałem napisać. W razie problemów odsyłam do sprzedającego i na ogół jest z tym mniej zachodu niż z allegro.
Minusem jest tylko ten czas dostawy, ale nie mam noża na gardle i mogę spokojnie poczekać więc tym bardziej nie widzę powodu dla którego miałbym przepłacać kupując w kraju. Dla niektórych taka kwota może wydawać się śmieszna, ale ja osobiście nie lubię wydawać niepotrzebnie pieniędzy.
tmx89
Lex Driver

Post by tmx89 »

moze zamówienie grupowe ?
Image
Image
andrew
Lex user
Model Lexusa: is 200

Post by andrew »

Jeśli ktoś potwierdzi, że w tym short shifterze nie występuje problem z wbijaniem wstecznego to byłbym chętny na 1szt. w ewentualnym zamówieniu grupowym
Post Reply

Return to “Linkownia”