Lexus NX II Akcesoria

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
slawham
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Re: Lexus NX II Akcesoria

Post by slawham »

whero wrote: 27 Apr 2024, o 20:21
RafalWawa wrote: 26 Apr 2024, o 22:06
whero wrote: 21 Feb 2024, o 09:53

nie chciałem aby wypadało jak kompletna reklama ~ https://www.amayama.com/en/part/toyota/8521428090 i reszta po wyżej wymienionych kodach części

Przetestowałem sklep pod powyższym liniiem do zamówienia wycieraczek
Data zamówienia 4/04, zamówiłem dwa komplety "gumek"  (co jest chyba najbardzie jekonomiczną wersją - przy większej liczbie znacznie rosną koszty dostawy), koszt całkowity części + dostawa: USD 47,4 ( w tym USD 9,96 dostawy). Przesyłka dotarła pocztą dzisiaj, dodatkowo musiałe mzapłacićok 48 zł opłat celno-podatkowych.  Wsumie wyszło więc mniej więcej 120zł / komplet..
Jakości tych gumek jeszcze nie jestem w stanie ocenić, jak założę to zobaczę, ale saa procedura zamówienia i dostawy OK
Ktoś się orientuje ile taki komplet kosztuje u nas w ASO? 600zł ( co możnaby wnioskowaćz postu Whereo to chyba nie jet...)

jeżeli dobrze pamiętam z rozmowy (chwila minęła) to mieli w systemie wprowadzony wkład tylko do tylnej za 200 (pozostałe kody też były widoczne ale bez produktów do nich przypisanych)... po zapytaniu pierwszy odzew który usłyszałem to było chyba całe pióra była sporo wyższa i kompletnie już tematu nie poruszałem

ponownie moim celem nie było rekomendowanie konkretnego sklepu internetowego ~ bardziej informowanie możliwości ~ utrzymania pojazdu w stanie bliskim oryginałowi - niestety w każdym lexus'ie którego dotyczas kupowaliśmy były one zastąpione zamiennikami (a nawet w gs'ie były założone krótsze pióra przez co wadliwie działał czujnik deszczu)

od razu mówię że ta wersja nie jest najtańsza (a nawet nie najlepsza za wydane pieniądze ~ budżetowe wycieraczki z roku na rok stają się coraz lepsze) ~ jednak u siebie planuję ją stosować bo uważam to za utrzymanie pojazdu najbliższe do moich preferencji ~ stosowanie elementów przewidzianych przez producenta pojazdu jako optymalne (gdzie widzę jakość - po zobaczeniu jak wygląda filtr kabinowy w nx'ie chyba nigdy nie zamówię jego oem'u od toyoty ;) ) ~ tu jest również np. ... krytykowanie toyota/lexus europe za stosowanie pojedyńczego typu filtru oleju do (prawie) wszystkich pojazdów podczas gdy lexus / toyota przewiduje różne wersje dla poszczególnych linii/wersji silników - różnice pomiędzy nimi zarówno dotyczą rozmiarów filtrów (u nas do wszystkiego pakują te najmniejsze ;) ) jak i o różnych ciśnieniach otwarcia zaworów puszczających olej bokiem (nie mam konkretnych dowodów / danych aby to poprzeć - kieruję się jedynie doświadczeniem zawodowym i kodami elementów)

Co do wycieraczek polecam „hybrydowe“ Denso:
długa lewa DUR-065L
krótka prawa DU-040L
jakość i kształt jak oryginał
Na alledrogo widziałem komplet za 115-130- PLN

NX 450h+ F Sport obsidiangrau (sonic grey)
wojtaswww
Lex user
Model Lexusa: 350h

Post by wojtaswww »

Emes wrote: 14 May 2023, o 17:14 Stylowe dla niektórych...

https://allegro.pl/oferta/pudelko-na-kl ... 2124150750

Sprawdzone i blokuje sygnał - zarówno pudełko jak i małe etui.

Głupie pytanie - to jak się wtedy otwiera drzwi?
wojtaswww
Lex user
Model Lexusa: 350h

Post by wojtaswww »

ostrykolesz wrote: 18 Jun 2023, o 22:20
vki wrote: 18 Jun 2023, o 18:31 Zakupiłem oryginalne chlapacze Lexusa, 30 min. i założone. Nie jest źle. Skończy się piaskowanie progów i tylnego zderzaka.

Nie mieli w Lexusie to zamówiłem z Aliexpress 😀 By było fajnie porównać oryginalne z wersją Aliexpress...

a jak z mocowaniem? Nie widze żadnych miejsc na śruby na nadkolu
TheSeatac
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350h, GS 450h

Post by TheSeatac »

marek_wasowicz wrote: 1 Apr 2023, o 22:30 Montowałem oryginały od Lexusa w wersji NX 450h+ Prestige. Okablowanie z wtyczką było. Proste wpięcie.Gwarancją się nie przejmuję, bo mam oryginały.

Mam dokładnie takie na sprzedaż.  SIDE PUDDLE LAMP ; PT 944-78220  Kupione w salonie Toyota Poznań.

Last edited by TheSeatac on 29 Aug 2024, o 09:57, edited 1 time in total.
Plexus
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by Plexus »

wojtaswww wrote: 7 Aug 2024, o 16:36
Emes wrote: 14 May 2023, o 17:14 Stylowe dla niektórych...

https://allegro.pl/oferta/pudelko-na-kl ... 2124150750

Sprawdzone i blokuje sygnał - zarówno pudełko jak i małe etui.

Głupie pytanie - to jak się wtedy otwiera drzwi?

Wyjmujesz na chwilę, gdy potrzebujesz otworzyć.
A gdy leżą w domu (w pudełku), albo chodzisz po sklepie (etui), to nikt z kluczykiem nie "pogada". 
I o to chodzi  :ok:

NX350h Prestige | MY 2024
Lukasz__25
Lex user

Post by Lukasz__25 »

Pierwsza przygoda z lexusem za mną. Kupiłem lampki z logo do przednich drzwi z polecanego tutaj źródła. Sobota, wieczór, autko wymyte, akurat przywiozłem z paczkomatu lampki i po co czekać, trzeba je zamontować. Ale na nieszczęście zaczął kropić deszcz... Więc myślę, szybka robota to wcisnę się do garażu na siłę, bo drugie auto stało dość na środku więc miejsca mi zostało na uchylenie drzwi. Jakoś przy uchylonych drzwiach zdjąłem zaślepki, wyciągam lampki, auto wyłączone wszystko off, wpinam wtyczkę i pyk! Cisza. Zgasło oświetlenie ambientowe... Myślę ok, sprawdzę bezpieczniki pod maską. Otwieram maskę, aby przecisnąć się do niej przymykam drzwi które... się zamknęły i zablokowały 😐 Reszta drzwi zamknięta, bagażnik zamknięty. Co tu robić? Totalnie auto zdechło. Pod maską bezpieczniki ok. Biorę się za otwieranie drzwi kluczykiem... Teraz uwaga -  zaślepka zamka ma bardzo mocny zatrzask -  absolutnie nie zdejmuje się go jak na filmiku na YouTubie... Trzeba siły i ryzyk fizyk... Dobra, drzwi otwarłem. Zgięty, leżąc sprawdzam bezpieczniki.. Niby ok. Pamiętam, że kolejna skrzynka była w bagażniku. 10min leżenia i przez tylną kanapę dostaje się do bagażnika. Bezpieczniki ok. Panika totalna, myślę już o Assistance... Ale szczęśliwie zdobywam kontakt do elektryka lexusa, nr VIN auta i zdalna naprawa. Auto naprawione! Winny okazał się jeden pominięty przeze mnie bezpiecznik. Przy okazji dowiedziałam się, że lexus wie o każdej jednej kontrolce i problemie który pojawił się w aucie. Kolega wiedział nawet, że mam niski poziom płynu do spryskiwaczy! W lampkach z Chin okazało się, że odkleił się jeden pin który zrobił zwarcie. Konsekwencje drobiazgu z głupoty okazały się ogromne! Nigdy więcej badziewia z Chin do tego auta. Uważajcie koledzy na to, bo nie wyobrażam sobie mieć takiej przygody gdzieś poza domem... 
NX350 Design Tazuna Premium + chrom + hak
matheus
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by matheus »

Lukasz__25 wrote: 29 Sep 2024, o 10:11 Pierwsza przygoda z lexusem za mną. Kupiłem lampki z logo do przednich drzwi z polecanego tutaj źródła. Sobota, wieczór, autko wymyte, akurat przywiozłem z paczkomatu lampki i po co czekać, trzeba je zamontować. Ale na nieszczęście zaczął kropić deszcz... Więc myślę, szybka robota to wcisnę się do garażu na siłę, bo drugie auto stało dość na środku więc miejsca mi zostało na uchylenie drzwi. Jakoś przy uchylonych drzwiach zdjąłem zaślepki, wyciągam lampki, auto wyłączone wszystko off, wpinam wtyczkę i pyk! Cisza. Zgasło oświetlenie ambientowe... Myślę ok, sprawdzę bezpieczniki pod maską. Otwieram maskę, aby przecisnąć się do niej przymykam drzwi które... się zamknęły i zablokowały 😐 Reszta drzwi zamknięta, bagażnik zamknięty. Co tu robić? Totalnie auto zdechło. Pod maską bezpieczniki ok. Biorę się za otwieranie drzwi kluczykiem... Teraz uwaga -  zaślepka zamka ma bardzo mocny zatrzask -  absolutnie nie zdejmuje się go jak na filmiku na YouTubie... Trzeba siły i ryzyk fizyk... Dobra, drzwi otwarłem. Zgięty, leżąc sprawdzam bezpieczniki.. Niby ok. Pamiętam, że kolejna skrzynka była w bagażniku. 10min leżenia i przez tylną kanapę dostaje się do bagażnika. Bezpieczniki ok. Panika totalna, myślę już o Assistance... Ale szczęśliwie zdobywam kontakt do elektryka lexusa, nr VIN auta i zdalna naprawa. Auto naprawione! Winny okazał się jeden pominięty przeze mnie bezpiecznik. Przy okazji dowiedziałam się, że lexus wie o każdej jednej kontrolce i problemie który pojawił się w aucie. Kolega wiedział nawet, że mam niski poziom płynu do spryskiwaczy! W lampkach z Chin okazało się, że odkleił się jeden pin który zrobił zwarcie. Konsekwencje drobiazgu z głupoty okazały się ogromne! Nigdy więcej badziewia z Chin do tego auta. Uważajcie koledzy na to, bo nie wyobrażam sobie mieć takiej przygody gdzieś poza domem... 

czy możesz pokazać gdzie ten bezpiecznik się mieści? tak na przyszłość jakby ktoś miał podobną sytuację?
Lukasz__25
Lex user

Post by Lukasz__25 »

Skrzynka bezpieczników obok nogi kierowcy, rząd środkowy, nr 6 liczony od strony silnika. 7.5A ECU-B.
Jeszcze jedna praktyczna uwaga. Wzorując się na swojej żonie wiem, że nigdy w życiu nie otwarła by drzwi kluczykiem. Więc Panie mogą mieć problem. Kolejna sprawa. Jeśli w zablokowanym samochodzie pozostanie telefon i dokumenty to nr na Assistance Lexus jest na słupku, do którego musimy otworzyć drzwi... 😁 Po wczorajszych przeżyciach nie życzę nikomu takich doznań, bo to auto nie wybacza błędów 😉
NX350 Design Tazuna Premium + chrom + hak
Beder75
Nowy lex user

Post by Beder75 »

Jeżu. Miałem farta. Montowałem te lampki z Chin, ale wszystko przebiegło bez problemu. Swoją drogą szkoda że takiego drobiazgu nie montują fabrycznie.
_3rd
Lex user
Model Lexusa: IS200t

Post by _3rd »

Kilka lat temu w IS200t zamontowałem, działają do teraz. W Mazdzie 3 BL spaliłem sobie kiedyś bezpiecznik od oświetlenia poprzez zwarcie, na którym cały keyless entrance jest również podpięty, na szczęście łatwiej kluczykiem otworzyć było, bo nie ma zaślepki :-)
Post Reply

Return to “Lexus NX”