U mnie były te otwory w jarzmach już owalne.DanLexus wrote:Niestety prowadnice nie rozwiązały problemuMuszę się jeszcze przyjrzeć jarzmom - może tu tkwi problem! Nie znoszę takich tajemniczych usterek
Pawełn wrote:Co sądzicie o takim rozwiązaniu żeby górne prowadnice zaaplikować na dół zamiast tych z gumkami, coś takiego zaproponował mi kolega twierdząc że właśnie przez te gumki prowadnice szybciej zapiekają się.
Górne prowadnice są głównymi prowadnicami, dolne pomocniczymi, jeśli miałoby to mieć jakieś znaczenie.
Kupić chcę w ASO więc po prostu możnaby wziąć same górne.
Czyli nie polecasz tego rozwiązania i jesteś przekonany że stukanie czy raczej napie...(jak to nazywasz) było spowodowane zastosowaniem górnej prowadnicy również na dole jarzma?twiti7 wrote:Pawełn wrote:Co sądzicie o takim rozwiązaniu żeby górne prowadnice zaaplikować na dół zamiast tych z gumkami, coś takiego zaproponował mi kolega twierdząc że właśnie przez te gumki prowadnice szybciej zapiekają się.
Górne prowadnice są głównymi prowadnicami, dolne pomocniczymi, jeśli miałoby to mieć jakieś znaczenie.
Kupić chcę w ASO więc po prostu możnaby wziąć same górne.
MIalem tak w lewym kole stukalo zeby nie powiedziec napie...
Ok dzięki za doprecyzowanie. Tak obie, górna i dolna, prowadnice mają po 11 mm średnicy, a i otwory w jarzmach w których pracują też wydawały się być identyczne (jeszcze do sprawdzenia, bo być może nie zmierzyłem dość dokładnie) stąd w ogóle pomysł o wrzuceniu górnej na dół.twiti7 wrote:Nie mierzyłem prowadnic chyba mają po 11mm. U mnie były zamienione miejscami i ta która ma gumke jej nie miała, reszta gumki była w otworze gdzie pracuje prowadnica. Efekt był taki że był luz dość duży. Prowadnica z gumka z tego co pamiętam jest dolną jeżeli chcesz ja założyć z gumką na gore to nie da rady za ciasno jest. Być może górna prowadnica razy dwa będzie ok ale nie pamiętam już ile miała luzu.
Prowadnica dolna bez gumki ma bardzo duży luz górna ma luz minimalny jak będzie dużo smaru ceramicznego to będzie ok moim zdaniem.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest