Robi wrażenie to co piszecie, Lexus wręcz wydaję się być autem idealnym, oczywiście tylko trzeba zapłacić więcej niż za inne auta z roku 2000.
Co do problemu z sondami to nie ma problemu bo za pewne nie będę się brał za tuning auta i zmiane kolektorów .
Zapytam jeszcze o coś takiego, czy ktoś miał może bardzo wredny i awaryjny model 200isa?
tzn ,że wciąż mu się coś psuło i oprócz kupna to i tak włożył mnóstwo kasy w doprowadzenie do stanu używalności?
IS200 bez awaryjność silnika 11 letniego?
- jarekrk
- Lex user
- Model Lexusa: Nie L / e46 323
- Ralfx
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Re: IS200 bez awaryjność silnika 11 letniego?
Już nie pamiętam kto ale jeden z nas miał tutaj masowe problemy z elektryką wyłącznie. Coś musiałobyć na rzeczy z danym egzemplarzem.
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
mój wujas ma IS200 sportcrossa i non stop mu się pali diag. silnika (problem z którąś lambdą) ale auto jest to wypadku więc się nie dziwie i specjalnie się w ten problem nie zagłębiam...
niestety lex nie jest taki jak opelek, którego jak po wypadku wyklepiesz to bedzie jeździł z wadami ukrytymi, w powypadkowym aucie po czasie mogą wychodzić jakieś problemy, a zwłaszcza jak się grzebało w elektryce
niestety lex nie jest taki jak opelek, którego jak po wypadku wyklepiesz to bedzie jeździł z wadami ukrytymi, w powypadkowym aucie po czasie mogą wychodzić jakieś problemy, a zwłaszcza jak się grzebało w elektryce

SC430 '2002
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Problemy występujące w autach powypadkowych nie powinny być brane pod uwagę z wiadomych względów.Takie problemy spotkają wszyscy właściciele bitych samochodów.
- jarekrk
- Lex user
ale to idzie przy kupnie jakoś sprawdzić?
Czy po prostu nagle po tygodniu jazdy wyskakują mu check engine itp?
Czy po prostu nagle po tygodniu jazdy wyskakują mu check engine itp?
- Ralfx
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Ja to kupując auto to się już bawie wszystką elektryką żeby wiedzieć czy nic nie zawodzi. Szyby góra dół, lusterka, fotele, lampki, zmieniarki, poziomowanie świateł i milion różnych pierdół, warto też zczytać błedy z komputera robiąc zakup. Gorzej robi sie kiedy auto ma taką dolelość że zależnie od humoru i dnia działa lub nie. Tak jest np. u mnie z pamięcią foteli. Jednego dnia jest drugiego nie ma i nie ma reguły. Obstawiam jakiś bład przy składaniu tego bo drzwi byly walone.
Tak to mniej więcej wygląda w każdym aucie, jak jest bite to potem mogą (ale nie muszą) być problemy. Trzeba uważnie kupowac żeby nie wpaść w kanał. Wiem że już emocje opadły ale może przypomnę że np. w zeszłym roku była powódź, ludzie już zapomnieli a te auta nadal na rynku krążą. Stały 2-3 dni w wodzie a potem ludzie powystawiali je. Jak ktoś trafi takie auto to ma 100% pewności że będą problemy z elektryką.
Tak to mniej więcej wygląda w każdym aucie, jak jest bite to potem mogą (ale nie muszą) być problemy. Trzeba uważnie kupowac żeby nie wpaść w kanał. Wiem że już emocje opadły ale może przypomnę że np. w zeszłym roku była powódź, ludzie już zapomnieli a te auta nadal na rynku krążą. Stały 2-3 dni w wodzie a potem ludzie powystawiali je. Jak ktoś trafi takie auto to ma 100% pewności że będą problemy z elektryką.
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
widzisz, ten IS 200 sportcross o którym pisałem ma tak że przy odłączeniu klemy kontrolka znika, a po 30km. znowu się zapala... temat-rzeka
dobra, to tyle na temat aut bitych ... nie róbmy OFF-TOPIC
bo sam zacząłem 

dobra, to tyle na temat aut bitych ... nie róbmy OFF-TOPIC

SC430 '2002
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is 200
Witam,
mój is ma 220 tys roczniki 2000 automat i od czterech lat na gazie i na silnik nie narzekam. A gałkę od biegów mam nie wytartą
mój is ma 220 tys roczniki 2000 automat i od czterech lat na gazie i na silnik nie narzekam. A gałkę od biegów mam nie wytartą

- jarekrk
- Lex user
hmm czyli jakby znaleźć nie bitego bardzo z przebiegiem do 200tysięcy to byłby kozak:)
Jak uważacie patrząc na allegro czy do 20k można takiego znaleźć, czy wg was wszystkie te modele to studnie finansowe?
Jak uważacie patrząc na allegro czy do 20k można takiego znaleźć, czy wg was wszystkie te modele to studnie finansowe?
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX
Przebiegiem się nie jeździ, mój ma 230ty serwisowany do końca i zero oznak zuzycia auta wnętrze jak nowe, zawieszenie w idelanym stanie, silnik bardzo zdrowy jeździ na syntetyku od wymiany do wymiany co 8tys niepobiera wogóle oliwy, a więc szukaj auta z pełną historią.