Pod folie robisz tylko dekontaminacje. Nie musisz polerowac.MDU wrote:a foliowanie PPF ? Jak się ma do tego zabezpieczenia fabrycznego lakieru ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pod folie robisz tylko dekontaminacje. Nie musisz polerowac.MDU wrote:a foliowanie PPF ? Jak się ma do tego zabezpieczenia fabrycznego lakieru ?
Wałkowałem ten temat z osobami, które oklejają auta. Takie są teraz ceny za folię. To ceny rynkowe. W większości myjni teraz pracują tzw. car detailerzy. Jest popyt, jest podaż.Esdipio wrote: ↑18 Apr 2023, o 22:30 Wlasnie dostałem wycene co sadzicie....
koszt zabezpieczenia zderzaka, słupkow drzwiowych, wnek klamek, progu zaladunkowego, lusterek i reflektory przednie to 3000zł.
pakiety zabezpieczenia dowolnie można dobrać do swoich preferencji.
najczęściej wybierana jest opcja full front tj. cała maska, zderzak, reflektory oraz błotniki i lusterka koszt 5,5 tyś zł
opcjonalnie słupki A wraz z nadszybiem + 500zł
-wyświetlacz (folia matowa, na której nie widać odcisków palców)+
-elementy wnętrza 600zł
Jako jedna z nielicznych firm mamy możliwość modyfikowania formatek tak aby pasowanie elementów było na najwyższym poziomie.
Nic dodać nic ująć. Sama prawda. Fakt - to jest indywidualny wybór właściciela samochodu, ale może wywoływać u przeciwników oklejanek stupor i osłupienie.Jacek wrote:3 Jan 1970, o 23:05Wałkowałem ten temat z osobami, które oklejają auta. Takie są teraz ceny za folię. To ceny rynkowe. W większości myjni teraz pracują tzw. car detailerzy. Jest popyt, jest podaż.Esdipio wrote: ↑18 Apr 2023, o 22:30 Wlasnie dostałem wycene co sadzicie....
koszt zabezpieczenia zderzaka, słupkow drzwiowych, wnek klamek, progu zaladunkowego, lusterek i reflektory przednie to 3000zł.
pakiety zabezpieczenia dowolnie można dobrać do swoich preferencji.
najczęściej wybierana jest opcja full front tj. cała maska, zderzak, reflektory oraz błotniki i lusterka koszt 5,5 tyś zł
opcjonalnie słupki A wraz z nadszybiem + 500zł
-wyświetlacz (folia matowa, na której nie widać odcisków palców)+
-elementy wnętrza 600zł
Jako jedna z nielicznych firm mamy możliwość modyfikowania formatek tak aby pasowanie elementów było na najwyższym poziomie.
Jeśli chodzi o sam front to kolega po roku (robił sam front, lusterka, klamki) zauważa już, że front z folią ma inny kolor niż lakier na pozostałej części auta. Kolejna rzecz, że jak wpadła mu jakaś zwierzyna i musiał wymienić zderzak, to po roku ta folia na nowym elemencie będzie miała inny odcień niż ta na pozostałych elementach.
Wg mnie to indywidualna kwestia i wybór kierowcy.
Jedak gdybym miał płacić 15 tys za folie PPF na całe auto, to wolę sobie te pieniądze zostawić jako bufor w razie czego na ewentualne naprawy blacharsko-lakiernicze.
Przecież w tym budżecie można dwa razy zmienić kolor auta na jaki nam się podoba.
Moja opinia jest taka, że taka usługa to dojenie kasy od ludzi, którzy mają pieniądze. Są firmy, które w dzień czy dwa wykonają taką usługę. Koszt materiału to nie jest jakiś kosmos. Po prostu od kilku lat ceny są horendalne.
Gdyby oklejenie całego auta kosztowało np. 5000 tak jak kilka lat temu, to chętnie bym się zdecydował, ale przy obecnych stawkach wolę ceramikę po prostu dla wygody mycia. A pieniądze na koncie na naprawy lub wakacje.
Users browsing this forum: Google [Bot] and 5 guests