Nie wypowiem się za bardzo o spalaniu bo auta jeszcze nie odebrałemGontareek wrote: ↑6 Oct 2023, o 00:34 Wszedłem sobie na Autocentrum( czego zazwyczaj nie robiłem ) poczytać opinie dotyczące spalania modelu NX i jestem w szoku jak dużo negatywnych opinii ma ten model odnośnie całokształtu i jakości wykonaniaRzeczywiście silnik jest tak mułowaty?
https://www.autocentrum.pl/oceny/lexus/ ... m-od-2021/

Jeżeli chodzi o wykończenie to dla mnie NX I miał niedoścignione wykończenie kokpitu - jako jeden z nielicznych samochodów w tej klasie choćby miał "coś zrobione" na desce pasażera. W nowym wygląda jakby zabrakło weny tam.
Tak samo wg mnie stary RX (IV) jest dużo bardziej premium w środku niż nowy.
Ogólnie w nowych autach widać trend - to samo wnętrze do wszystkich modeli, lekko przerobione i dostosowane do wielkości - np Mercedesy, najnowsze BMW. Teraz jest już unifikacja i nie doświadczymy przeskoku w wyższym modelu. To samo robi Lexus, np taki LBX, to wnętrze ma, jak na takiego mikrusa, bardzo premium i nie można powiedzieć, że ustępuje NXowi pod tym względem.
I na prawdę, droższe auta niż lexusy też nie są lepiej wykończone, kolega ma GLE AMG 53, i tam poza jarmarkiem i przestrzenią, nie czuć (chyba, że wciśniemy gaz