[IS200] Jakie wycieraczki?
- dzida
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
Re: [IS200] Jakie wycieraczki?
Ja mam Denso hybrydowe i są bardzo dobre (używam prawie rok)
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Miałem kupować Bosch Twin bo kilka osób już mi obrzydziło płaskie wycieraczki ale teraz się poważnie zastanawiam nad tymi hybrydami Denso. Jak z kulturą pracy (głośność, piski) i jakością (dokładność wycierania, zbierania wody, trwałość)?
- dzida
- Lex Driver
Są ciche - hałasują tylko gdy pracują prawie na sucho, czyli jak każda.
Dobrze przylegają i zbierają. Po półtorej roku robić mi zaczyna smugi gdy pióro wraca do początkowego położenia także zapewne po zimie zakupie nowy komplet tych samych.
Dobrze przylegają i zbierają. Po półtorej roku robić mi zaczyna smugi gdy pióro wraca do początkowego położenia także zapewne po zimie zakupie nowy komplet tych samych.
- blue
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Sport
Ja właśnie zamówiłem ponownie komplet hybrydowych Denso 

- brat_z
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Kupiłem boscha i nie zbierają na końcach tak jak powinny... miałem hybrydę denso i gdyby nie to że skrzypiały to bym nie wymieniłPonczek wrote:Miałem kupować Bosch Twin bo kilka osób już mi obrzydziło płaskie wycieraczki ale teraz się poważnie zastanawiam nad tymi hybrydami Denso. Jak z kulturą pracy (głośność, piski) i jakością (dokładność wycierania, zbierania wody, trwałość)?

- endrju1
- Lex Master
- Model Lexusa: is200
Ja od wiosny mam Valeo bez przegubowe i zbierają pięknie, ale jak się robiło ostatnio zimno to rypią, nawet jak mokra szyba to co jakiś czas potrafi zarypieć.
- Dawid0ss
- Lex Master
- Model Lexusa: Lexus GS450h mk3
Kupiłem u siebie kolejny raz. Zazwyczaj wycieraczki dawały radę prawie dwa sezony. Tymczasem obecny komplet już po kilku miesiącach zaczyna wydawać z siebie różne dźwięki. Nie wiem, czy trafiłem na jakąś podróbkę, czy jak. PzdrPonczek wrote:Miałem kupować Bosch Twin bo kilka osób już mi obrzydziło płaskie wycieraczki ale teraz się poważnie zastanawiam nad tymi hybrydami Denso. Jak z kulturą pracy (głośność, piski) i jakością (dokładność wycierania, zbierania wody, trwałość)?
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
To może lepiej kupić tradycyjne przegubowe np Bosch Twin żeby dobrze zbierały i przede wszystkim były ciche bo na wyglądzie mi nie zależy w ogóle?
- tomcio105
- Lex Driver
Ja mam Bosch Aerotwin i już całkiem długo dają radęPonczek wrote:To może lepiej kupić tradycyjne przegubowe np Bosch Twin żeby dobrze zbierały i przede wszystkim były ciche bo na wyglądzie mi nie zależy w ogóle?

Prawda jest, że co nie kupisz to z roku na rok gorsza jakość, ale o dziwo jeszcze Bosch nie zszedł na dno..
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: nie mam jeszcze
A to jest aż taka różnica w wycieraczkach? Nie wiedziałem, nigdy na to nie zwracałem tak uwagi, miały działać i już