[IS 200] Poprawa osiągów
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Re: [IS 200] Poprawa osiągów
Jak miałem Hondę to temat dolotów był na szeroką skale omawiany na forum. Różne metody były stosowane. Krótkie, długie, firmowe, home made i inne cuda. I zawsze każdy powtarzał że dolot ma być tak zbudowany aby zasysał jak najzimniejsze powietrze. Jak wiadomo im zimniejsze powietrze tym go więcej i przez to więcej tlenu. Często się okazywało że najlepsze efekty daje fabryczny dolot + wkładka K&N + doprowadzenie do niej zimnego powietrza. Wiadomo że firmowy, policzony dolot da najwięcej ale to kosztuje.

-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is 200
Panowie, ucinając temat róbcie tak jak uważacie. Ja zrobiłem to co zrobiłem i jestem zadowolony. Jak mi się znudzi to go uturbię albo sprzedam albo dodam najtańszych możliwych koni - czyli wywale ile się da ze środka:-)
Tak, dźwięk się zmienił, teraz takie mini v8 jest;) tylko że od kilku dni trochę słabiej to słychać, uwolniony wydech + duża pucha na końcu robi swoje.
pozdro
Tak, dźwięk się zmienił, teraz takie mini v8 jest;) tylko że od kilku dni trochę słabiej to słychać, uwolniony wydech + duża pucha na końcu robi swoje.
pozdro
- Travis
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430 MK3
powiedz mi gdzie można dostać takie orurowanie? Jedyne co bym zmienił to to zazsawkę powietrza na tą z is300 bo tam puszka jest po prawej stronie i akurat dmuchałoby zimnym powietrzem centralnie na filtr a ten z is200 idzie przez środek. 
Ja dodam tyle od siebie że po zmianie fabrycznego tłumika na przelot (w tym wypadku GReddy) mam wrażenie że w dolnych partiach obrotów lepiej się zbiera. Tak że wywalenie katów, wstawienie dolotu da na 100% lekką odczuwalną różnicę.

Ja dodam tyle od siebie że po zmianie fabrycznego tłumika na przelot (w tym wypadku GReddy) mam wrażenie że w dolnych partiach obrotów lepiej się zbiera. Tak że wywalenie katów, wstawienie dolotu da na 100% lekką odczuwalną różnicę.
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
po wywaleniu katów, tych "środkowych" i tych na kolektorze napewno bedzie lepiej się zbierał... ale mega wielkiej różnicy nie będzie 

SC430 '2002
-
- Nowy lex user
"stal" kupiłem u matiego (działa w branży i ma wszystkie możłiwe rozmiary), "silikon" gdzieś w Wołominie, ale bez problemu dostaniesz je u FMIC.pl.Travis wrote:powiedz mi gdzie można dostać takie orurowanie? Jedyne co bym zmienił to to zazsawkę powietrza na tą z is300 bo tam puszka jest po prawej stronie i akurat dmuchałoby zimnym powietrzem centralnie na filtr a ten z is200 idzie przez środek.
- rafi440
- Lex user
- Model Lexusa: Is 300 SC
a ja jestem zmuszony zrobić taką przeróbkę jak radzioor ponieważ jakiś czas temu założyłem instalacje LPG i znacznie wzrosła temperatura silnika a co za tym idzie padają mi cewki zapłonowe...przynajmniej tak mi się wydaje.Jeśli ktoś posiada w swoim IS LPG to proszę niech napisze czy też to zauważył???
Pozdrwiam
Pozdrwiam
-
- Lex Driver
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.
Stan cewek zalezy od stanu swiec
- akira
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300 w najszybszym kolorze ;)
...na instalacji zrobiłem już 25 tys, na liczniku 260k. Tylko wymieniałem świece na denso. Nie musiałem, ale chciałem, wcześniej nie wiem jak długo były
bosha cztero-elektrodowe. Cewki jak na razie nie były wymieniane i niech lepiej jak najdłużej tak zostanie.
bosha cztero-elektrodowe. Cewki jak na razie nie były wymieniane i niech lepiej jak najdłużej tak zostanie.
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Wzrost temperatury może być powodowany zbyt ubogą mieszanką,powiedz jeszcze jak stwierdziłes ten wzrost temperatury.