IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
turkus
Lex Driver
Model Lexusa: is 300 SC

Re: IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Post by turkus »

dS wrote:Aaaa, mówisz o połączeniu jasnej tapicerki i srebrnych wstawek. Zmylił mnie ten złoty. Było to jak najbardziej możliwe, nawet na allegro sporo lexów z takim zestawieniem kolorystycznym. Jeśli miałeś w wykończeniu drewienka to deska była cała czarna, jak wybrałeś sobie srebrne deska była dwukolorowa.
Raczej było inaczej, w poliftach jest cała czarna deska bez względu na deseczki itp. Dwukolorowa decha = przedlift. I dlatego
Alex200 wrote:A ja mam srebrne panele i całkowicie czarną deskę..
Bo SC wszystkie były poliftowe.
dS
Lex Master
Model Lexusa: RX500h

Post by dS »

dwukolorowa deska występowała także w poliftach,
tu przykład
http://otomoto.pl/lexus-is200-C33300796.html,
choć może ograniczone zostało to tylko do pakietu sport
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
turkus
Lex Driver

Post by turkus »

To moze byc auto z 2001, ktore do dealera trafilo w 2002, tak jak moje. Zreszta ja mam pakiet Sport i czarna deche, jak kazdy SC

P. S. To nie jest aby ta wersja przejsciowa? Grill przedliftowy
dS
Lex Master
Model Lexusa: RX500h

Post by dS »

może być że to model przejściowy, we wnętrzu widać już elementy poliftowe(maskownice głośników), choć wydaje mi się że 2 kolorowa kiera była elementem pakietu Sport także w poliftach.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Kick3r
Nowy lex user
Model Lexusa: brak

Post by Kick3r »

dS wrote:a on nie miał jakiegoś wodowania ? zastanawia mnie sporo rdzy na pasie przednim, praktycznie każda śrubka jest zardzewiała :scratch: osłony kolektorów też mają jakieś dziwny biały nalot, jakby własnie po wodzie, i od czego przetarła się osłona na przewodzie od zbiornika wyrównawczego wspomagania ?
Zobaczymy go pewnie jutro o ile odebrał od tego swojego machera od progu, który mu go zrobi za 100zł...nie chcę wiedzieć jak...
A co do topielców to już koledze oglądałem Astre 3ke z pół roku temu i też dziwnie niska cena, a podłoga w środku cała morka i taka maziowata jakby z mułu, ciekawe czemu? :omg:
turkus
Lex Driver

Post by turkus »

dS wrote:może być że to model przejściowy, we wnętrzu widać już elementy poliftowe(maskownice głośników), choć wydaje mi się że 2 kolorowa kiera była elementem pakietu Sport także w poliftach.
Tak, kiera na pewno :) co do deski nie sądzę
Kick3r
Nowy lex user

Post by Kick3r »

Widziałem dzisiaj ten pojazd i trochę jestem zszokowany...
http://olx.pl/oferta/lexus-is200-vvti-t ... 1d21819e0a

Powiedzcie, ale tak szczerze, bo generalnie to jest opinia, że Lexus nie rdzewieje. Progi oba robione w tylnych okolicach, są do ponownego pomalowania. Ale oba tylne błotniki są zjedzone. Drzwi prawe u dołu też trochę skorodowane. Podłoga cała z rudej. Co prawda dużo nie widziałem w deszczu co malowane co nie, tylna klapa podobnoś od zakupu krzywo siedzi. Przód miał przygodę z sarną, trochę krzywo spasowany zderzak i podobnoś maska SZPACHLOWANA i pomalowana :doh: ...ręce mi opadły. Ogólnie z mechaniki to silnik chodzi moim zdaniem dobrze, nie wiem jak tam VVTI bo w sumie raz tylko wykręciłem za 4k i nie czułem szarpnięcia. W zawieszeniu coś kwiczy przy lewym przodzie, podobnoś od dzisiaj :wink: Co do pakietu to ma i nakładki na pedały i na progi. Kierownica starta i to bardzo starta...po 214kkm to jest realne? Całościowo to opłaca się to wg za 10k zabrać i pomalować? Czy lepiej sobie darować takiego "rudzielca" i poszukać czegoś w lepszej budzie?
Last edited by Kick3r on 2 Jul 2014, o 12:00, edited 1 time in total.
Grzegorz1204
Lex user
Model Lexusa: IS 200 sportcross

Post by Grzegorz1204 »

Witam,

Zna ktoś ten egzemplarz, albo widzał go i może coś poiwedzieć na jego temat?
http://otomoto.pl/lexus-is200-lexus-is2 ... 00476.html
turkus
Lex Driver

Post by turkus »

Kick3r wrote:Widziałem dzisiaj ten pojazd i trochę jestem zszokowany...

Powiedzcie, ale tak szczerze, bo generalnie to jest opinia, że Lexus nie rdzewieje. Progi oba robione w tylnych okolicach, są do ponownego pomalowania. Ale oba tylne błotniki są zjedzone. Drzwi prawe u dołu też trochę skorodowane. Podłoga cała z rudej. Co prawda dużo nie widziałem w deszczu co malowane co nie, tylna klapa podobnoś od zakupu krzywo siedzi. Przód miał przygodę z sarną, trochę krzywo spasowany zderzak i podobnoś maska SZPACHLOWANA i pomalowana :doh: ...ręce mi opadły. Co prawda dużo nie widziałem w deszczu co malowane co nie, tylna klapa podobnoś od zakupu krzywo siedzi. Ogólnie z mechaniki to silnik chodzi moim zdaniem dobrze, nie wiem jak tam VVTI bo w sumie raz tylko wykręciłem za 4k i nie czułem szarpnięcia. W zawieszeniu coś kwiczy przy lewym przodzie, podobnoś od dzisiaj :wink: Co do pakietu to ma i nakładki na pedały i na progi. Kierownica starta i to bardzo starta...po 214kkm to jest realne? Całościowo to opłaca się to wg za 10k zabrać i pomalować? Czy lepiej sobie darować takiego "rudzielca" i poszukać czegoś w lepszej budzie?
U mnie akurat progi są nietknięte, ale czytałam na forum, że woda się potrafi dostawać jakoś od spodu i próg może rdzewieć od środka. W znajomych autach tego nie zaobserwowałam. Coś tam się może nad górną krawędzią przedniej szyby pojawiać ewentualnie, to jest w japońskich autach felerne miejsce. Rdza w innych miejscach to raczej po naprawach. Jak podłoga pordzewiała to lepiej się zastanów, czy ten samochód nie był skądś wyławiany, i jak bezpieczna jest jazda nim - żeby Ci się przy dzwonie nie złożył jak harmonijka. Są defekty i defekty, ja miałam opcję nabycia dużo taniej auta z koszmarnym podwoziem, uznałam, że na moje oko topielec i podziękowałam - nie warto.

To wygląda na sporta, jakbyś sprawdził tabliczkę znamionową to byłoby wiadomo na pewno (czy siedzi tam Torsen).

Kierownica tak zjechana przy tym przebiegu - moim zdaniem nie ma szans. Mój przy zakupie miał 213kkm, teraz ma 236kkm i to szare coś nie jest ani trochę starte.
Kick3r
Nowy lex user

Post by Kick3r »

turkus wrote:
Kick3r wrote:Widziałem dzisiaj ten pojazd i trochę jestem zszokowany...

Powiedzcie, ale tak szczerze, bo generalnie to jest opinia, że Lexus nie rdzewieje. Progi oba robione w tylnych okolicach, są do ponownego pomalowania. Ale oba tylne błotniki są zjedzone. Drzwi prawe u dołu też trochę skorodowane. Podłoga cała z rudej. Co prawda dużo nie widziałem w deszczu co malowane co nie, tylna klapa podobnoś od zakupu krzywo siedzi. Przód miał przygodę z sarną, trochę krzywo spasowany zderzak i podobnoś maska SZPACHLOWANA i pomalowana :doh: ...ręce mi opadły. Co prawda dużo nie widziałem w deszczu co malowane co nie, tylna klapa podobnoś od zakupu krzywo siedzi. Ogólnie z mechaniki to silnik chodzi moim zdaniem dobrze, nie wiem jak tam VVTI bo w sumie raz tylko wykręciłem za 4k i nie czułem szarpnięcia. W zawieszeniu coś kwiczy przy lewym przodzie, podobnoś od dzisiaj :wink: Co do pakietu to ma i nakładki na pedały i na progi. Kierownica starta i to bardzo starta...po 214kkm to jest realne? Całościowo to opłaca się to wg za 10k zabrać i pomalować? Czy lepiej sobie darować takiego "rudzielca" i poszukać czegoś w lepszej budzie?
U mnie akurat progi są nietknięte, ale czytałam na forum, że woda się potrafi dostawać jakoś od spodu i próg może rdzewieć od środka. W znajomych autach tego nie zaobserwowałam. Coś tam się może nad górną krawędzią przedniej szyby pojawiać ewentualnie, to jest w japońskich autach felerne miejsce. Rdza w innych miejscach to raczej po naprawach. Jak podłoga pordzewiała to lepiej się zastanów, czy ten samochód nie był skądś wyławiany, i jak bezpieczna jest jazda nim - żeby Ci się przy dzwonie nie złożył jak harmonijka. Są defekty i defekty, ja miałam opcję nabycia dużo taniej auta z koszmarnym podwoziem, uznałam, że na moje oko topielec i podziękowałam - nie warto.

To wygląda na sporta, jakbyś sprawdził tabliczkę znamionową to byłoby wiadomo na pewno (czy siedzi tam Torsen).

Kierownica tak zjechana przy tym przebiegu - moim zdaniem nie ma szans. Mój przy zakupie miał 213kkm, teraz ma 236kkm i to szare coś nie jest ani trochę starte.
Dziękuję za odpowiedź. ds też wspominał o możliwym wodowaniu przez rudą na pasie przednim. Pod maską nie jest tak źle, silnik na prawdę chodzi w porządku. Amorki po 70% mają bo na stację go wziąłem. Gość ze stacji nie chciał nic powiedzieć, bo widać, że z jednej wsi to się znają i zna samochód dość dobrze. Prawy ręczny tylko trochę gorzej łapie i tyle w temacie mechaniki do zerknięcia by było.

turkus widzę, że z Warszawy jesteś, a tam jakiś gość handluje wręcz is200. Wiesz może coś na ten temat? :LEXUS: :)
Post Reply

Return to “Lexus IS”