Trafione w punkt
Premium to fikcja
Sa tylko tanie i drogie samochody
....sieć sprzedazy lexusa w Polsce i i zapewne w Europie jest zorganizowana na brak lub minimalna dystrybucje ,
nagly boom sprzedaży jednego modelu wywraca do góry nogami ten system .
.....i to tez nie jest juz premium
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Ironia, że mnie to nie przeszkadza, że dostanę auto dopiero w 2024. Kompletnie mi się nie spieszy. Ale jak ktoś życzyłby sobie wcześniej to również nie dziwię się irytacji...choć śmiem wątpić , że w przypadku innej marki odpowiedź by się mocno różniła, mesiek,bmw,audi jeden wał, wszędzie potraktują cię tak samo.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
-
- Lex user
Czy są towary w tym samochody premium ? Raczej tak. Ale obsługa sprzedaży tych przedmiotów nie musi działać już - jako premium. Obsługa na poziomie premium, przychylność dla klienta, dotrzymywanie obietnic, odpowiedzialność i inne atrybuty są uzależnione tak naprawdę od rynku, czasami chwilowego popytu. Jeśli na NX-y nie byłoby takiego zapotrzebowania, obsługa klienta nie tylko miałaby łatwiej ale byłaby pewnie - premium.MDU wrote: ↑2 Jun 2023, o 19:42 Trafione w punkt
Premium to fikcja
....sieć sprzedazy lexusa w Polsce i i zapewne w Europie jest zorganizowana na brak lub minimalna dystrybucje ,
W obecnej sytuacji sprzedaż tego modeluj przypomina zakupy na kiepskim targu, gdzie jednym cytatem można opisać sytuację - "bierzesz pan czy nie ? Nie wiem kiedy będzie. Nie zawracaj pan głowy. No to co że nie ma. Następny proszę."
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX (wannabe)
"Nie przeszkadzać personelowi!"koloramat wrote: ↑6 Jun 2023, o 07:32Czy są towary w tym samochody premium ? Raczej tak. Ale obsługa sprzedaży tych przedmiotów nie musi działać już - jako premium. Obsługa na poziomie premium, przychylność dla klienta, dotrzymywanie obietnic, odpowiedzialność i inne atrybuty są uzależnione tak naprawdę od rynku, czasami chwilowego popytu. Jeśli na NX-y nie byłoby takiego zapotrzebowania, obsługa klienta nie tylko miałaby łatwiej ale byłaby pewnie - premium.MDU wrote: ↑2 Jun 2023, o 19:42 Trafione w punkt
Premium to fikcja
W obecnej sytuacji sprzedaż tego modeluj przypomina zakupy na kiepskim targu, gdzie jednym cytatem można opisać sytuację - "bierzesz pan czy nie ? Nie wiem kiedy będzie. Nie zawracaj pan głowy. No to co że nie ma. Następny proszę."
-
- Lex user
Czasy się zmieniają. Oczekiwanie klienta na szczególne potraktowanie przy zakupie samochodu jest daremne. Spośród wielu zakupów szczególnie pamiętam jeden, dawno temu, samochód nie klasy premium lecz dość drogi w swej wersji wyposażenia. Przed zakupem otrzymałem samochód do jazdy testowej na 3 dni. Na odbiór zakupionego samochodu czekałem 2 miesiące. Pracownik salonu telefonował do mnie raz w tygodniu. Odbiór był opóźniony o 8 dni. Na ten okres otrzymałem samochód zastępczy, taki sam i w tej samej wersji wyposażenia. W cenie zakupionego samochodu był komplet opon zimowych z zerowym kosztem przechowywania przez 3 lata, instalacja dodatkowego alarmu i blokady skrzyni, 4 darmowe przeglądy i oczywiście ... dywaniki i inne gadżety + bon na dwa tankowanie na stacji paliw leżącej przy salonie.
Zbyteczne zatem było wiązanie kokardy na samochodzie, uśmiechanie się hostess, robienie kawy i częstowanie orzeszkami ziemnymi w ilości 20 sztuk w woreczku celofanowym z napisem lexus ...
Zbyteczne zatem było wiązanie kokardy na samochodzie, uśmiechanie się hostess, robienie kawy i częstowanie orzeszkami ziemnymi w ilości 20 sztuk w woreczku celofanowym z napisem lexus ...
-
- Lex Master
Do Yarisa 2023 Toyota wlasnie zaproponowala cyfrowy kluczyk. Mozna dopisac do 5 smartfonow ktore pozwola na obsluge auta.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
-
- Lex Master
Potwierdzilem z PR Lexusa ze ten cyfrowy smartfonowy kluczyk nie bedzie dostepny dla MY22 oraz MY24.
Natomiast trwaja prace zeby go wdrozyc MY25.
Natomiast trwaja prace zeby go wdrozyc MY25.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX (wannabe)
Cała zabawa w równowadze popytu i podaży. Kiedy chętnych do zakupu mało, sprzedawcy wyłażą ze skóry i biegną całować klienta w tyłek z byle powodu. Kiedy znowu samochodów mało, to mają wywalone i czniają leszczy wzgardliwie. Ot, ludzie...