GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Post Reply
MARCIN-LEXUS-AWD
Nowy lex user
Model Lexusa: GS300 AWD

Re: GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by MARCIN-LEXUS-AWD »

Pewnie już wysyłam mogę wysłać nawet cały raport : JTHCH96S560001624

-Zamawiałem raport z dwóch miejsc dodatkowo jakiś zainteresowany też sprawdzał. ( Samochód przyjechał w całości bez uszkodzeń )
-Mam znajomego który pracuje w ubezpieczalni sprawdził mi historie pojazdu chyba z ostatnich 6 lat żadna szkoda nie była zgłaszana.
-Przebieg jest na wydruku z Aso do 08.2013r a potem jest zapisany na przeglądach na stacji diagnostycznej w 2014r i 2015r ( Wszystko się zgadza )
-Jedyne co mam na wydruku to jakieś uszkodzenie w tył pod koniec 2006r ( jest wymiana zderzaka , wzmocnienia po zderzakiem ) reszta naprawa.
-Jedne drzwi były lakierowane ale mają nr vin auta więc podejrzewam że były porysowane.
-Na wydruku z aso też nie ma nic więcej o jakiś naprawach a jest do 08.2013r

Nic więcej nie znalazłem jeżeli chodzi o historie auta.
MARCIN-LEXUS-AWD
Nowy lex user

Witam podałem nr vin widzę że jak jest dobrze to nikt nie pochwali hehe ;)

Pytam co myślicie żebym wstawił samochód przed następną aukcją do tzw car-spa ?

żeby mechanicznie spolerować lakier , nałożyć jakiś wosk żeby się ładnie błyszczał , wyprać środek , kupić nowe dywaniki

Myślałem nawet nad wstawieniem samemu do serwisu żeby mieć wydruk co do stanu auta jeżeli jest tak jak myślę czyli całkiem dobrze to myślicie że auto sprzedało by się szybciej po takich zabiegach ?

Oczywiście musiał bym zwiększyć cenę ale nie wiele o koszta tych czynności czyli nie więcej niż 2000zł co daję łącznie 40 tys zł ?

Jeżeli ktoś kto się zna dobrze na samochodach z okolic Warszawy najlepiej Lexuse GS chciał by z ciekawości podlecieć zobaczyć , przejechać się i ocenić mojego GS300 to zapraszam na priva.

Z ciekawości spytam co myślicie o takim aucie za tyle pieniędzy ? link :

http://allegro.pl/lexus-gs-300-org-prze ... 98304.html

1.Na zdjęciach lepszej jakości chyba spora szpara na zderzaku przód strona prawa ?
2.Brak oryginalnych felg ?
3.Chyba obszywana kierownica przy takim małym przebiegu ?
4.Czerwone tablice czyli chyba przyjechał na lawecie ?
5.Może mi się wydaje ale cena chyba dość wysoka jeszcze tarcze do wymiany i pewnie oc tylko na 30 dni ?
6.Xero dowodu ? każdy może zrobić xero ciekawe czy jest do pokazania umowa z poprzednim właścicielem ?
toms
Lex user
Model Lexusa: gs430

Post by toms »

Jeśli chcesz mieć większe szanse sprzedaży samochodu, to przede wszystkim zadbałbym o:
1. Dokładny i szczery opis.
2. Dobrej jakości zdjęcia. Najlepiej dużo, możesz je wrzucić na jakiś serwer a potem w ogłoszeniu podać link do galerii. Przyznam, że sam dość długo szukałem i trochę ogłoszeń przeglądnąłem i szczerze mówiąc rozwalało mnie to, że ktoś sprzedaje coś za grubą kasę i wrzuca kilka beznadziejnych fotek zrobionych komórką.
3. Jeśli myślisz o sprawdzeniu auta, tak aby mieć potwierdzenie co do stanu ...to jest to dobry pomysł. Można zamówić ekspertyzę rzeczoznawcy samochodowego. Np. coś takiego: http://www.autotesto.pl/raport-przykladowy/ kosztuje to od 250 do 450zł
4. Auto spa odpuściłbym sobie, możesz auto wymyć i wyczyścić sam. Kosmetyki za 100zł i jedna sobota - efekt może nie będzie taki jak po profesjonalnym detailingu, ale i tak będzie dobrze. No chyba że masz w środku stajnię Augiasza i trzeba wkraczać z ciężkim sprzętem, żeby to ogarnąć. Wtedy profesjonalne firmy jak najbardziej.
MARCIN-LEXUS-AWD
Nowy lex user

Bardziej mi chodziło o jakiś pakiet w takim właśnie auto-detailingu z różnymi ciekawymi rzeczami są już po 1200-1500zł sam na pewno tak nie zrobię.

No albo zwykły lakiernik polerka mechaniczna 500zł potem na myjni parowej pranie środka i woskowanie 300-400zł i gotowe.
toms
Lex user
Model Lexusa: gs430

Post by toms »

Chodzi o to, że jeśli masz względnie zadbane auto, to kolosalnej różnicy po takim detailingu nie będzie. Efekt nie wzrasta proporcjonalnie do ceny. Uważam, że taką kasę (500-1000zł) lepiej zainwestować w jakieś mechaniczne rzeczy.
Wszystkie moje samochody woskuję i czyszczę sam i nie używam jakichś wymyślnych, drogich środków, które uważam, są mocno przereklamowane.

A poza tym nikt poważny nie kupi Ci takiego samochodu, dlatego że z zewnątrz świeci się trochę bardziej niż po zwykłym myciu i woskowaniu.
MARCIN-LEXUS-AWD
Nowy lex user

Tutaj auto zdecydowanie odświeżone przed sprzedażą co myślicie ?

http://allegro.pl/piekny-lexus-gs300-24 ... 05654.html
TomekL
Lex user
Model Lexusa: LS 460

Post by TomekL »

Odswieżone i to porządnie. Z nieudolnie obszytą całą tapicerką. Lexus nigdy nie oferował takigo koloru skóry.
Wystawia już chyba z 4 raz.
LinkPL
Lex Maniak
Model Lexusa: RX 500h

Post by LinkPL »

TomekL wrote:Odswieżone i to porządnie. Z nieudolnie obszytą całą tapicerką. Lexus nigdy nie oferował takigo koloru skóry.
Wystawia już chyba z 4 raz.
Piszesz jak byś widział ten samochód ... czy się mylę ?? ...

Co macie na myśli odświeżone przed sprzedażą, bo jakoś tego nie potrafię zrozumieć ... to co miał ubrudzić go specjalnie i wrzucić zdjęcia po rajdzie Paryż - Dakar ?? A jak by już takie wrzucił to za chwilę ktoś by jechał ... że nie no to się nie nadaje bo brudny na zdjęciach. Ręce opadają ...

Pozdrawiam
Link
Last edited by LinkPL on 25 Sep 2015, o 10:57, edited 1 time in total.
How far We can go ...
TomekL
Lex user
Model Lexusa: LS 460

Post by TomekL »

Widzieć na żywo nie widziałem. Ale żeby stwierdzić że tapicerka jest nie oryginalna nie trzeba auta oglądać w realu, wystarczą zdjęcia środka. Zresztą lokalizacja auta już dużo zdradza...
Poprzednia cena to 54900.

Mi chodzi tylko o to że jest obszyty środek. Pytanie tylko po co. A że jest czysty i zadbany na zdjęciach to dobrze.
Last edited by TomekL on 25 Sep 2015, o 11:00, edited 1 time in total.
LinkPL
Lex Maniak
Model Lexusa: RX 500h

Post by LinkPL »

TomekL wrote:Widzieć na żywo nie widziałem. Ale żeby stwierdzić że tapicerka jest nie oryginalna nie trzeba auta oglądać w realu, wystarczą zdjęcia środka. Zresztą lokalizacja auta już dużo zdradza...
Poprzednia cena to 54900.

No to słuchaj ... masz całkiem niezłe zadatki na jasnowidza ... musisz spróbować się w tej profesji ... :)

Pozdrawiam
Link
How far We can go ...
Post Reply

Return to “Lexus GS”