Blixten wrote: ↑18 Sep 2023, o 11:50
Apple CarPlay działa bezprzewodowo, tutaj plus. Jeśli audio nie jest na poziomie Mark Lewinson, to barwa dźwięku słaba, najbardziej czuć to na FM.
Jakość wykonania, spasowania całkiem OK.
Przyznam się Wam teraz, że przed jazdą NXem, do której nakłoniła mnie żona, byłem zafiksowany na Volvo XC60, ale biorąc pod uwagę ekonomię - gdzie różnica w spalaniu przy mojej jeździe mogłaby dochodzić nawet do 5 litrów na korzyść Lexusa, zaczynam brać go bardziej pod uwagę.
Orientujecie się może kiedy będzie dostępny cennik na auta produkcji 2024 ?
Podstawowe głóśniki moim zdaniem fajnie grają (o niebo lepiej niż w podstawie np. Mercedesów),ale ML jednak klasę wyżej,a nie mam jakiegoś super czułego ucha . Choć do Volvo i bowersa brakuje...ale tam głośniki są z 2x droższe. Moim zdaniem dobrze, że zastanawiasz się nad NX, poza naprawdę minimalną różnicą przestrzeni we wnętrzu na korzyść XC60 i fotelami (które są faktycznie wygodne i mają szerszy zakres regulacji) NX ma lepiej zestrojone zawieszenie, bardziej miękkie, bardziej komfortowe i jest cichszy(nawet z run flatami) , ma lepszy, prostszy system infoteinment (pomimo ,że volvo ma google) i generalnie jest fajniejszym autem niż XC60

xc60 miałem na próbę u znajomego, a większość doświadczeń mam z xc90 2020 od taty. W vovlo na head upa też nie popatrzysz w polaryzacji

i jest malutki w porównaniu do NX. Jakościowo i ze spasowaniem xc90 po 90k zaczyna trzeszczeć troszkę , szczególnie fotele i mocowania od foteli (jakieś plastiki),ale szczerze,wątpię czy auta aktualnie produkowane po iluś tam km nie będą miały tego defektu...Generalnie jakość i spasowanie po wymacaniu suvów w tej klasie, każde auto to samo, bez znaczenia, a za 2-3 lata jak objeżdżę dobrze NX okaże się, czy Lex jest taki super pod tym względem i pod każdym innym. Też byłem zafiksowany na punkcie volva (tylko zastanawiałem się nad v60 cross country),ale po jeździe kolejnym dislem, i gdybym znowu miał mieć auto ,które znam(dzięki tacie) chciałem mieć coś zupełnie z innej bajki

Tak czy siak, wyjeździj się najpierw porządnie na testach, żebyś potem nie żałował, bo opinia to opinia, lepiej wyrobić swoją, szczególnie jak masz spędzić z danym autem kilka lat przynajmniej.
A jakie to subaru masz??