Rabat flotowy zawsze naliczany jest od ceny katalogowej a nie po od aktualnej obniżki na dany model Lexusa, mi się udało wyrwać 215 k z lakierem biała perła co daje łącznie jakieś 12tys dodatkowego rabatu od wyprzedaży Lexusa ( cena z katalogu 262.900) Sprzedawca, który jest moim dobrym znajomym powiedział, że to już jest maksymalny możliwy rabat w wysokości -18% na zakup jednego auta. Sprawdzałem w innych salonach i każdy mówił, ze nie da rady zrobić takiej ceny. Ja bym na Twoim miejscu walczył jeszcze o trochę lepsza cenę , wiem ze maksymalny rabat na więcej jak jedno auto to 20% - tym bardziej, że kupujesz aż 3 auta powinieneś dostać lepsza cenę niż ja :)Krasek wrote: ↑8 Oct 2023, o 14:57Dzięki Gontareek za odpowiedź, ale zastanawiam się czy nie poczekać jeszcze parę dni, bo znalazłem taki artykuł:
https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/ar ... znice.html
Jeżeli to prawda według tego co jest tutaj napisane Lexus daje rabat na nasza wersję w kwocie 36 tysięcy. Więc te 218 k które mi zaproponowali to w tym przypadku żaden rabat. Tym bardziej że biorę 3 auta na firmę. Co o tym myślisz ?
Jar25 i Krasek- nie rozważaliście opcji FWD z pakietem Design?
Ja niby 90% to jazda po mieście bez terenu, gór itp ale trochę zaczynam pluć sobie w brodę, że nie dołożyłem do 4x4- sprzedawcy dziwne, że odradzali utwierdzajac mnie w tym, że to kasa wyrzucona w błoto.
Orientujecie się na jakich modelach opon wyjeżdża Lexus w wersji 18 cali? Mam poważny dylemat czy zakupić sobie opony wielosezonowe najwyższej jakości jak np. Michelin Cross Climate 2 a te letnie sprzedać w niższej cenie na Olx. Druga opcja to dokupienie pełnego kompletu felg zimowych + opony 18 od Lexusa ( cena po rabacie to jakieś 6.000 zł). Z drugiej strony nie mam za bardzo na nie miejsca i bardzo chwale sobie All Season w innym aucie, dodatkowo szukam oszczędności. Co polecacie?