Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Gontareek
Lex user
Model Lexusa: UX250H

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Gontareek »

Będę działać, dzięki jak zwykle bo jesteście wszyscy nieocenieni :D
Sprzedawca ma szukać czegoś bliżej pierwszego kwartału 2024 w pożądanej przeze mnie kolorystyce, fakturę VAT wpłaty własnej do leasingu mi wystawią jeszcze w tym roku a na odbiór auta można czekać nawet rok. Także nie muszę się sugerować tym argumentem " biorę golasa lub to co jest żeby ogarnąć koszt podatkowy na ten rok". Podpytam też w innych salonach, chociaż szczerze no nie chciałbym kupować w innym miejscu  :doh:

mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Post by mcendrju »

Gontareek wrote: 13 Oct 2023, o 13:59 Dostałem możliwość zmiany wersji auta na Prestige 4x4 z pakietem Design z rabatem 20% w cenie 238k Brutto ( 2% wyższy rabat niż na Prestige bez pakietów) Różnica między gołą wersją Prestige FWD a tym wynosi 23000 zł.
Niestety dostałem do wyboru tylko 4 wersje kolorystyczne/ tapicerkowe i żadna z nich mi nie pasuje ( same czarne lub Sonic Gray z czarną tapicerką).
Chciałbym Was spytać czy rzeczywiście jest tak, że muszę wybierać spośród tych aut? Nie ma możliwości złożenia zamówienia na dowolną "swoją" konfiguracje?
Jeśli byłaby to biała perła/khaki z Hazelem to nawet sekundy bym się nie zastanawiał  :down:

u kogo zamawiasz, że masz takie rabaty?

to co Ci oferują to pewnie już jakieś wstępnie zamówione, nikt nie mówi, że nie można zamówić tego co jest w katalogu
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Arianek
Lex user
Model Lexusa: CT200H

Post by Arianek »

Jesteście w stanie zweryfikować czy są to 18 czy 20?
Wydaje mi się, że są to 18 i auto wyglada moim zdaniem bardzo dobrze i niczego mu nie brakuje. 
Attachments
IMG_1359.jpeg
IMG_1359.jpeg (129.38 KiB) Viewed 265 times
mcendrju
Lex user

Post by mcendrju »

Arianek wrote: 13 Oct 2023, o 17:06 Jesteście w stanie zweryfikować czy są to 18 czy 20?
Wydaje mi się, że są to 18 i auto wyglada moim zdaniem bardzo dobrze i niczego mu nie brakuje. 

Koła 18" nie są w tym aucie problemem tylko kierunkowskazy na żarówkach :P

Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Arianek
Lex user
Model Lexusa: CT200H

Post by Arianek »

Dla mnie to chyba żaden problem, przecież je widać tylko podczas skręcania w lewo lub prawo, dodatkowo jako kierowca ich nie widzę. Co nie zmienia faktu ze powinny być ledy jako standard. 

mcendrju
Lex user

Post by mcendrju »

Arianek wrote: 13 Oct 2023, o 17:22 Dla mnie to chyba żaden problem, przecież je widać tylko podczas skręcania w lewo lub prawo, dodatkowo jako kierowca ich nie widzę. Co nie zmienia faktu ze powinny być ledy jako standard. 

No dla mnie, jako posiadacza kiedyś NXa I i obecnie RXa IV to problem bo to trochę downgrade. Jakim cudem w NXie z roku 2015 mogą być fajne kierunki z przodu na ledach i wkomponowane naprzemiennie ze światłami dziennymi, a w nowym, jak nie weźmie się QuadLedów to jest zwykły punktowy kierunek jak w autach marek popularnych. To już ciekawiej wygląda to w C3 mojej żony.
Ale no to kwestia tego czy się zwraca na to uwagę czy nie w aucie za grubo ponad 200k ;P

pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

Jak chcesz fajne lampy to ustaw się w kolejce : https://www.youtube.com/watch?v=8iie1P_AVhc ; )
Ale generalnie są plusy zwykłych lamp gdzie jeszcze jest normalna żarówka... bo awaria pełnego LED'a to laweta to ASO ;/
Nie mówiąc o kosztach, bo przykładowo w BMW laser kosztuje ponad 20 tyś zł jedna lampa ...
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

pss wrote:Jak chcesz fajne lampy to ustaw się w kolejce : https://www.youtube.com/watch?v=8iie1P_AVhc ; )
Ale generalnie są plusy zwykłych lamp gdzie jeszcze jest normalna żarówka... bo awaria pełnego LED'a to laweta to ASO ;/
Nie mówiąc o kosztach, bo przykładowo w BMW laser kosztuje ponad 20 tyś zł jedna lampa ...
Jak bedziesz robil przeglady to masz 10 lat gwarancji. Nie ma sie czego bac.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rambo
Lex user

Post by Rambo »

Klaudiusz wrote: 13 Oct 2023, o 19:15
pss wrote:Jak chcesz fajne lampy to ustaw się w kolejce : https://www.youtube.com/watch?v=8iie1P_AVhc ; )

Na światła nie ma gwarancji relax - poczytaj warunki.

Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Rambo wrote:
Klaudiusz wrote: 13 Oct 2023, o 19:15

Na światła nie ma gwarancji relax - poczytaj warunki.

Mea Culpa. Masz racje.

Post Reply

Return to “Lexus NX”