Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Gontareek
Lex user
Model Lexusa: UX250H

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Gontareek »

Zgadzam się z kolegą. Moim zdaniem również nie warto się pchać w Kinto no chyba, że ktoś bardziej chce sobie wynająć samochód niż faktycznie kupić i potrzymać go trochę dłużej albo potrzymać i sprzedać. Zajmuje się między innymi leasingami i polecam rownież przy klasycznym leasingu iść w zmienną stopę, często teraz przed doradców jest wpychana stała stopa, która jest tańsza niż zmienna ( co jest anomalią na rynku bo zazwyczaj było odwrotnie). Długoterminowe prognozy są obiecujące dla zmiennego oprocentowania. Jeśli ktoś jest zainteresowany leasingiem to mogę coś przygotować na najniższej marży. Oczywiście forum nie jest od takich spraw   :acute:

MrPawel
Lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by MrPawel »

AroO93 wrote: 26 Oct 2023, o 22:21 Panowie, braliście ten komplet felg z oponami zimowymi do NX ? Mam możliwość w starej cenie kupić za 8 tyś. Felgi średnio mi się podobają i zazwyczaj przekładałem sobie opony na felgi. 

Podasz namiar gdzie masz możliwość kupić koła za 8k?
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Gontareek wrote: 27 Oct 2023, o 13:03 Zgadzam się z kolegą. Moim zdaniem również nie warto się pchać w Kinto no chyba, że ktoś bardziej chce sobie wynająć samochód niż faktycznie kupić i potrzymać go trochę dłużej albo potrzymać i sprzedać. Zajmuje się między innymi leasingami i polecam rownież przy klasycznym leasingu iść w zmienną stopę, często teraz przed doradców jest wpychana stała stopa, która jest tańsza niż zmienna ( co jest anomalią na rynku bo zazwyczaj było odwrotnie). Długoterminowe prognozy są obiecujące dla zmiennego oprocentowania. Jeśli ktoś jest zainteresowany leasingiem to mogę coś przygotować na najniższej marży. Oczywiście forum nie jest od takich spraw   :acute:

poszło pw
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
AroO93
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by AroO93 »

Gontareek wrote: 27 Oct 2023, o 13:03 Zgadzam się z kolegą. Moim zdaniem również nie warto się pchać w Kinto no chyba, że ktoś bardziej chce sobie wynająć samochód niż faktycznie kupić i potrzymać go trochę dłużej albo potrzymać i sprzedać. Zajmuje się między innymi leasingami i polecam rownież przy klasycznym leasingu iść w zmienną stopę, często teraz przed doradców jest wpychana stała stopa, która jest tańsza niż zmienna ( co jest anomalią na rynku bo zazwyczaj było odwrotnie). Długoterminowe prognozy są obiecujące dla zmiennego oprocentowania. Jeśli ktoś jest zainteresowany leasingiem to mogę coś przygotować na najniższej marży. Oczywiście forum nie jest od takich spraw   :acute:

Jak Cię namierzyć ? Byłbym zainteresowany, bo w przyszłym tygodniu muszę odebrać auto. Zastanawiam się czy iść w 1% i później darowizna czy maksymalny wykup i rejestracja auta jako towar handlowy i odliczenie od tej części 100% vat. 

Plexus
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by Plexus »

RafalWawa wrote: 27 Oct 2023, o 08:33
Klaudiusz wrote: 26 Oct 2023, o 23:04
AroO93 wrote:Panowie, braliście ten komplet felg z oponami zimowymi do NX ? Mam możliwość w starej cenie kupić za 8 tyś. Felgi średnio mi się podobają i zazwyczaj przekładałem sobie opony na felgi. 
8k to dobra cena jak za 20 cali.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ja do samochodu żony parę dni temu dostałem za 9k, więc jeśli tobie zaoferowali za 8 to brać. [...]

Fakt, cena jest naprawdę dobra.
Jedyny punkt do zastanowienia, to że te opony mają już rok, zapewne dwa, albo może trochę więcej (bo zapewne jest to zapas magazynowy z tamtych czasów).
Oczywiście, nie jest to dużo, ale warto wziąć pod uwagę.

NX350h Prestige | MY 2024
Arianek
Lex user
Model Lexusa: CT200H

Post by Arianek »

Hej,
Mam znajomego, który ma na swoją firmę dobre rabaty na NX ze względu na dobrą historię zamówień, 22% rabat od katalogu( nawet na najniższe wersje) lub 23% jak jeszcze będzie jedna osoba chętna. Cena z pakietem Design w okolicach 230k z lakierem metalik w cenie. Czy zamówienie na znajomego będzie dla mnie bezpieczną opcją? W momencie odbioru auta za zgodą zamawiającego można zrobić leasing na mnie jako użytkownika ? Zastanawiam się czy pakować się w takie rozwiązanie :) Najgorzej, że już zamówiłem zwykłego Prestige za 215k ( u niego 205 i mam mega dylemat co zrobić ehh. Jeśli znajdę kogoś innego chętnego na zamówienie to wtedy 

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

salony robią problem z przepisywaniem zamówienia. Najlepiej jakby kupił za FV i wtedy leasing od niego. Ale to pewnie kwestia handlowca
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
t.zielinsky
Nowy lex user
Model Lexusa: t.zielinsky@outlook.com

Post by t.zielinsky »

Cześć, czy Waszym zdaniem oferta na zakup Nx 350h, prestige z pakietami design i tazuna oraz kolorem metalic w wysokości 252k, jest ok? Zakup na osobę prywatną.
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Post by Klaudiusz »

t.zielinsky wrote:Cześć, czy Waszym zdaniem oferta na zakup Nx 350h, prestige z pakietami design i tazuna oraz kolorem metalic w wysokości 252k, jest ok? Zakup na osobę prywatną.
Bylo ok tak z pol roku temu. Teraz 10-20k mniej.

kogsm
Nowy lex user
Model Lexusa: Kajach31#

Post by kogsm »

W piatek 27 pazdziernika pojawialo sie czarne koleczko w statusie „ w transporcie Belgia „ kiedy Waszym zdaniem auto dotrze do salonu ? Co oznacza status z piatku ? Dodam ze nie bylo sms, ani emaila. Salon mowi ze nie wie gdzie jest auto ;-(

Image

Post Reply

Return to “Lexus NX”