Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: UX250H
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Zgadzam się z kolegą. Moim zdaniem również nie warto się pchać w Kinto no chyba, że ktoś bardziej chce sobie wynająć samochód niż faktycznie kupić i potrzymać go trochę dłużej albo potrzymać i sprzedać. Zajmuje się między innymi leasingami i polecam rownież przy klasycznym leasingu iść w zmienną stopę, często teraz przed doradców jest wpychana stała stopa, która jest tańsza niż zmienna ( co jest anomalią na rynku bo zazwyczaj było odwrotnie). Długoterminowe prognozy są obiecujące dla zmiennego oprocentowania. Jeśli ktoś jest zainteresowany leasingiem to mogę coś przygotować na najniższej marży. Oczywiście forum nie jest od takich spraw 

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
poszło pwGontareek wrote: ↑27 Oct 2023, o 13:03 Zgadzam się z kolegą. Moim zdaniem również nie warto się pchać w Kinto no chyba, że ktoś bardziej chce sobie wynająć samochód niż faktycznie kupić i potrzymać go trochę dłużej albo potrzymać i sprzedać. Zajmuje się między innymi leasingami i polecam rownież przy klasycznym leasingu iść w zmienną stopę, często teraz przed doradców jest wpychana stała stopa, która jest tańsza niż zmienna ( co jest anomalią na rynku bo zazwyczaj było odwrotnie). Długoterminowe prognozy są obiecujące dla zmiennego oprocentowania. Jeśli ktoś jest zainteresowany leasingiem to mogę coś przygotować na najniższej marży. Oczywiście forum nie jest od takich spraw
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Jak Cię namierzyć ? Byłbym zainteresowany, bo w przyszłym tygodniu muszę odebrać auto. Zastanawiam się czy iść w 1% i później darowizna czy maksymalny wykup i rejestracja auta jako towar handlowy i odliczenie od tej części 100% vat.Gontareek wrote: ↑27 Oct 2023, o 13:03 Zgadzam się z kolegą. Moim zdaniem również nie warto się pchać w Kinto no chyba, że ktoś bardziej chce sobie wynająć samochód niż faktycznie kupić i potrzymać go trochę dłużej albo potrzymać i sprzedać. Zajmuje się między innymi leasingami i polecam rownież przy klasycznym leasingu iść w zmienną stopę, często teraz przed doradców jest wpychana stała stopa, która jest tańsza niż zmienna ( co jest anomalią na rynku bo zazwyczaj było odwrotnie). Długoterminowe prognozy są obiecujące dla zmiennego oprocentowania. Jeśli ktoś jest zainteresowany leasingiem to mogę coś przygotować na najniższej marży. Oczywiście forum nie jest od takich spraw
- Plexus
- Lex user
- Model Lexusa: NX350h
Fakt, cena jest naprawdę dobra.RafalWawa wrote: ↑27 Oct 2023, o 08:33ja do samochodu żony parę dni temu dostałem za 9k, więc jeśli tobie zaoferowali za 8 to brać. [...]Klaudiusz wrote: ↑26 Oct 2023, o 23:048k to dobra cena jak za 20 cali.AroO93 wrote:Panowie, braliście ten komplet felg z oponami zimowymi do NX ? Mam możliwość w starej cenie kupić za 8 tyś. Felgi średnio mi się podobają i zazwyczaj przekładałem sobie opony na felgi.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jedyny punkt do zastanowienia, to że te opony mają już rok, zapewne dwa, albo może trochę więcej (bo zapewne jest to zapas magazynowy z tamtych czasów).
Oczywiście, nie jest to dużo, ale warto wziąć pod uwagę.
NX350h Prestige | MY 2024
-
- Lex user
- Model Lexusa: CT200H
Hej,
Mam znajomego, który ma na swoją firmę dobre rabaty na NX ze względu na dobrą historię zamówień, 22% rabat od katalogu( nawet na najniższe wersje) lub 23% jak jeszcze będzie jedna osoba chętna. Cena z pakietem Design w okolicach 230k z lakierem metalik w cenie. Czy zamówienie na znajomego będzie dla mnie bezpieczną opcją? W momencie odbioru auta za zgodą zamawiającego można zrobić leasing na mnie jako użytkownika ? Zastanawiam się czy pakować się w takie rozwiązanie
Najgorzej, że już zamówiłem zwykłego Prestige za 215k ( u niego 205 i mam mega dylemat co zrobić ehh. Jeśli znajdę kogoś innego chętnego na zamówienie to wtedy
Mam znajomego, który ma na swoją firmę dobre rabaty na NX ze względu na dobrą historię zamówień, 22% rabat od katalogu( nawet na najniższe wersje) lub 23% jak jeszcze będzie jedna osoba chętna. Cena z pakietem Design w okolicach 230k z lakierem metalik w cenie. Czy zamówienie na znajomego będzie dla mnie bezpieczną opcją? W momencie odbioru auta za zgodą zamawiającego można zrobić leasing na mnie jako użytkownika ? Zastanawiam się czy pakować się w takie rozwiązanie

-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
salony robią problem z przepisywaniem zamówienia. Najlepiej jakby kupił za FV i wtedy leasing od niego. Ale to pewnie kwestia handlowca
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: t.zielinsky@outlook.com
Cześć, czy Waszym zdaniem oferta na zakup Nx 350h, prestige z pakietami design i tazuna oraz kolorem metalic w wysokości 252k, jest ok? Zakup na osobę prywatną.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Bylo ok tak z pol roku temu. Teraz 10-20k mniej.t.zielinsky wrote:Cześć, czy Waszym zdaniem oferta na zakup Nx 350h, prestige z pakietami design i tazuna oraz kolorem metalic w wysokości 252k, jest ok? Zakup na osobę prywatną.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Kajach31#
W piatek 27 pazdziernika pojawialo sie czarne koleczko w statusie „ w transporcie Belgia „ kiedy Waszym zdaniem auto dotrze do salonu ? Co oznacza status z piatku ? Dodam ze nie bylo sms, ani emaila. Salon mowi ze nie wie gdzie jest auto ;-(