Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
AroO93
Lex user
Model Lexusa: NX

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by AroO93 »

loki wrote: 4 Dec 2023, o 12:44
loki wrote: 30 Nov 2023, o 22:40 Witajcie

Jeśli jest ktoś zainteresowany? Mój 350 przyjechał 10 m po czasie. NX350 Prestige, Design, Tazuna, Premium.

Mam już inny samochód.
Dajcie znać.

Gotowy do odbioru, do zakupu z salonu po cenie z lutego 2022 r.
​​​​​To była data zamówienia.
​​​​

Jaka kolorystyka i wnętrze? 
Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Omotenashi »

Ghotti wrote:
Ghotti wrote: 4 Dec 2023, o 11:17 Zapytałem o co chodzi z moją karta =] faktycznie w moim zamówieniu jest wyraźnie "inteligentny kluczyk w formie płaskiej karty" o czym nikt mnie nigdy nie poinformował iż takie coś powinienem mieć przed czy po odbiorze ...

" zgłosiłem temat do centrali. Od produkcji RM24 karta została zamieniona na kluczyk szerokopasmowy. Zweryfikujemy i wrócę do Pana z informacją, "

hue hue ...
Ale w cenniku na 2023 i 2024 jest ta karta w wersji OMO
Czarno na bialym jest napisane, wiec niech sie nie wykrecaja
loki
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350

Post by loki »

AroO93 wrote: 4 Dec 2023, o 17:06
loki wrote: 4 Dec 2023, o 12:44
loki wrote: 30 Nov 2023, o 22:40 Witajcie

Jeśli jest ktoś zainteresowany? Mój 350 przyjechał 10 m po czasie. NX350 Prestige, Design, Tazuna, Premium.

Mam już inny samochód.
Dajcie znać.

Gotowy do odbioru, do zakupu z salonu po cenie z lutego 2022 r.
​​​​​To była data zamówienia.
​​​​

Jaka kolorystyka i wnętrze? 

Lakier 1J7 ciemnosrebrny metalik.
Tapicerka: skóra czarna.
Dach panoramiczny i koła zimowe

Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Omotenashi wrote: 4 Dec 2023, o 20:40
Ghotti wrote:
Ghotti wrote: 4 Dec 2023, o 11:17 Zapytałem o co chodzi z moją karta =] faktycznie w moim zamówieniu jest wyraźnie "inteligentny kluczyk w formie płaskiej karty" o czym nikt mnie nigdy nie poinformował iż takie coś powinienem mieć przed czy po odbiorze ...

" zgłosiłem temat do centrali. Od produkcji RM24 karta została zamieniona na kluczyk szerokopasmowy. Zweryfikujemy i wrócę do Pana z informacją, "

hue hue ...
Ale w cenniku na 2023 i 2024 jest ta karta w wersji OMO
Czarno na bialym jest napisane, wiec niech sie nie wykrecaja

raczej się rozchodzi ze obecna karta ma inne "kodowanie" sygnału co moze być jakimś problemem
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Chcelexusa
Lex user

Post by Chcelexusa »

AroO93 wrote: 2 Dec 2023, o 20:38
Klaudiusz wrote: 2 Dec 2023, o 20:35
AroO93 wrote:Prestige + pakiety. Otrzymałem przy kluczyku taką kartę. Nie wiem czy to dokładnie o tym mówicie.
Pewnie dostales brelok Vodafone. Karta jest wielkosci karty kredytowej.

Bardzo prawdopodobne. W roczniku modelowym my24 miały być już te karty. Zapytam doradcy. Dostałem info, że my25 od marca mają być zmiany wizualne. Ledwo co człowiek odebrał, a już polift wchodzi :D 

To bardzo ciekwe co piszesz. Czy to oznacza, ze samochody zamowione w marcu 2024 i później bedą juz poliftami?
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

Jedno czego można być pewnym po polifcie to gorszej jakości materiałów wszelakich... ;). Oczywiście kosztem "usprawnionej" technologii. Z innej zakupowej beczki dzisiaj moja mama zdecydowała się z GLC na nową E klasę. I również odbyłem jazdę próbną (podstawowy disel) i stwierdzam, że szału nie ma. Ale tak kompletnie. Jeździ w sumie niemal identycznie do E klasy ,którą teraz posiada (e220d 2018), silnik ciut cichszy, dynamika podobna(ale tu bez zdziwień) ,zawieszenie mięciutkie, komfortowe, wyciszenie trochę lepsze, wnętrze świecące (nawet w dzień jak dla mnie za dużo ambient lightning, który zakrawa o kicz,ale spoko, można zawsze wyłaczyć :)), kolorowy ekran z tym wszytskim niemal co miał poprzednik i każde współczesne auto, ale już w zasadzie bez przycisków (bardzo duży minus, NX pod względem ergonomii wnętrza i szczególnie ekranu  jest dużooo lepszy), jakościowo prócz dolnej części drzwi i kilku elementów wydaje mi się, że NX jest lepiej zrobiony. Porównawczo do NX, jest w e klasie lepszy komfort, ale siłą rzeczy rozstaw osi i sedan robi swoje,ale nie odbiega jakoś mocno. Co mnie od razu zaskoczyło po ruszeniu to kierownica i uczucie jakbym jechał 10 letnim autem z luzami na kierownicy  :lol:. Za lekko, to jest fajne w NX, że kierownica stawia jakiś opór na mniejszych prędkościach ,czuć to auto, jest pewniej.

Generalnie  fajne auto, ale bardzo mi się nie podoba współczesna motoryzacja idąca niestety nie w stricte jakość i długowieczność,a w takie "blink blink", byle tylko zszokować klienta milionem bajerów i światełkami za 5 groszy każąc sobie płacić okrągłą złotówkę...osobiście NX jest dla mnie szczytem moich ambicji motoryzacyjnych na co dzień(może i chciałbym mieć w garażu jakieś ferrari do zabawy,ale w sumie po co???), nie widzę sensu w płaceniu więcej za auto,sam NX i tak jest za drogi. Kompletnie nic więcej od auta nie potrzebuje (niezawodność to jest klucz dla mnie,stąd w dużej mierze wybrałem lexa), bo niestety,ale nic w dzisiejszej motoryzacji nowego nie będzie stricte w wyposażeniu(prócz lepszych baterii, wodoru ,jakichś może nowych napędów), moja 6 letnia Insignia w zasadzie jest tak samo wyposażona jak mój NX i ten nowy mercedes,sory ale wybajerowane ekrany to jest pseudo poprawa... jedynie w przyszłości chciałbym,żeby jeździło samo, zero mojego udziału w jakiejkolwiek formie,ale tego na 99% nie będzie przez najbliższe 100 lat pewnie tylko pseudo autonomiczna jazda rozwijana po macoszemu,bo zapewne producenci nie dogadają się w sprawie jednego systemu nadzorującego ,a im byłoby ich więcej tym gorzej dla samej infrastruktury.
Omotenashi
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Omotenashi »

AroO93 wrote:
AroO93 wrote:Prestige + pakiety. Otrzymałem przy kluczyku taką kartę. Nie wiem czy to dokładnie o tym mówicie.

Bardzo prawdopodobne. W roczniku modelowym my24 miały być już te karty. Zapytam doradcy. Dostałem info, że my25 od marca mają być zmiany wizualne. Ledwo co człowiek odebrał, a już polift wchodzi :D 

A jestes pewien, ze dotyczy to NXa a nie UXa ?
Pytalem w dwoch salonach i nic nie wiedza o jakis zmianach NXa … natomiast lifcie UXa juz zdecydowanie tak
nexus350
Lex user

Post by nexus350 »

Omotenashi wrote: 22 Dec 2023, o 18:26
AroO93 wrote:

Pytalem w dwoch salonach i nic nie wiedza o jakis zmianach NXa … natomiast lifcie UXa juz zdecydowanie tak

Kilka informacji, które do momentu potwierdzenia, należy traktować jako pewne lub prawdopodobne.

1. Zamówione wersje, które miały otrzymać 2 kluczyki oraz kartę, zapewne je otrzymają lub już je otrzymały jeżeli samochody wyprodukowane zostały “przed wiosną” 2023.

2. Zamówione wersje, które miały otrzymać 2 kluczyki oraz kartę, zapewne otrzymają tylko dwa kluczyki z UWB jeżeli produkcja samochodu ruszyła na wiosnę 2023 lub później, choć nigdy nie wiadomo, co przyszłość przyniesie.

3. Brak karty związany jest problemami technicznymi, które “uniemożliwiają” produkcje kart działających w technologii UWB.

4. Oficjalny komentarz Lexus_UK mówi wprost, że karty nie będą miały technologii UWB i wydaję się bardzo mało prawdopodobne, że dostarczone zostaną 2 kluczyki z UWB oraz karta bez UWB - one never knows. LEXUS zapewne powie, że coś za coś; w tej samej cenie lepsza technologia, ale bez karty.

5. Ja otrzymałem jeden kluczyk, który “podobno” ma UWB. Ta “deklaracja” wynika z faktu większych gabarytów mojego kluczyka w porównaniu do poprzednich, które UWB nie miały na 100%. O dostępności drugiego mam być poinformowany mailowo na wiosnę 2024. “Podobno” proces parowania kluczyka jest dwuetapowy. Pierwszy etap ma miejsce w Japonii i dostarczony do dealera kluczyk jest przypisany do VIN-u. Drugi etap realizowany jest przez dealera. Jeżeli jest to prawda, to nie ma możliwości wywarcia presji na dealera i przyśpieszenia terminu otrzymania drugiego kluczka z UWB - no chyba, że dealer ma “wejście” w Japonii.

HAPPY NEW YEAR !!!
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

nexus350 wrote: 30 Dec 2023, o 18:53
Omotenashi wrote: 22 Dec 2023, o 18:26
AroO93 wrote:

Kilka informacji, które do momentu potwierdzenia, należy traktować jako pewne lub prawdopodobne.

1. Zamówione wersje, które miały otrzymać 2 kluczyki oraz kartę, zapewne je otrzymają lub już je otrzymały jeżeli samochody wyprodukowane zostały “przed wiosną” 2023.

2. Zamówione wersje, które miały otrzymać 2 kluczyki oraz kartę, zapewne otrzymają tylko dwa kluczyki z UWB jeżeli produkcja samochodu ruszyła na wiosnę 2023 lub później, choć nigdy nie wiadomo, co przyszłość przyniesie.

3. Brak karty związany jest problemami technicznymi, które “uniemożliwiają” produkcje kart działających w technologii UWB.

4. Oficjalny komentarz Lexus_UK mówi wprost, że karty nie będą miały technologii UWB i wydaję się bardzo mało prawdopodobne, że dostarczone zostaną 2 kluczyki z UWB oraz karta bez UWB - one never knows. LEXUS zapewne powie, że coś za coś; w tej samej cenie lepsza technologia, ale bez karty.

5. Ja otrzymałem jeden kluczyk, który “podobno” ma UWB. Ta “deklaracja” wynika z faktu większych gabarytów mojego kluczyka w porównaniu do poprzednich, które UWB nie miały na 100%. O dostępności drugiego mam być poinformowany mailowo na wiosnę 2024. “Podobno” proces parowania kluczyka jest dwuetapowy. Pierwszy etap ma miejsce w Japonii i dostarczony do dealera kluczyk jest przypisany do VIN-u. Drugi etap realizowany jest przez dealera. Jeżeli jest to prawda, to nie ma możliwości wywarcia presji na dealera i przyśpieszenia terminu otrzymania drugiego kluczka z UWB - no chyba, że dealer ma “wejście” w Japonii.

HAPPY NEW YEAR !!!

5. wyglądałaby dosyć tragicznie i niepożądanie biorąc pod uwagę iż ktoś kiedyś może chcieć dorobić kluczyk...

pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

Czas to jedno, pomyśl jaka będzie kwota za dorobienie ; )
Ale samo UWB fajne, choć to jedynie zabezpieczenie przed "walizką".
Zanim producenci zrobią jedno zabezpieczenie to branża wymyśla kolejny sposób kradzieży...
Post Reply

Return to “Lexus NX”