Jaka kolorystyka i wnętrze?
Zakup Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
- Omotenashi
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350H
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Ale w cenniku na 2023 i 2024 jest ta karta w wersji OMOGhotti wrote:" zgłosiłem temat do centrali. Od produkcji RM24 karta została zamieniona na kluczyk szerokopasmowy. Zweryfikujemy i wrócę do Pana z informacją, "
hue hue ...
Czarno na bialym jest napisane, wiec niech sie nie wykrecaja
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
raczej się rozchodzi ze obecna karta ma inne "kodowanie" sygnału co moze być jakimś problememOmotenashi wrote: ↑4 Dec 2023, o 20:40Ale w cenniku na 2023 i 2024 jest ta karta w wersji OMOGhotti wrote:" zgłosiłem temat do centrali. Od produkcji RM24 karta została zamieniona na kluczyk szerokopasmowy. Zweryfikujemy i wrócę do Pana z informacją, "
hue hue ...
Czarno na bialym jest napisane, wiec niech sie nie wykrecaja
350h omotenashi
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
-
- Lex user
To bardzo ciekwe co piszesz. Czy to oznacza, ze samochody zamowione w marcu 2024 i później bedą juz poliftami?
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 24
Jedno czego można być pewnym po polifcie to gorszej jakości materiałów wszelakich...
. Oczywiście kosztem "usprawnionej" technologii. Z innej zakupowej beczki dzisiaj moja mama zdecydowała się z GLC na nową E klasę. I również odbyłem jazdę próbną (podstawowy disel) i stwierdzam, że szału nie ma. Ale tak kompletnie. Jeździ w sumie niemal identycznie do E klasy ,którą teraz posiada (e220d 2018), silnik ciut cichszy, dynamika podobna(ale tu bez zdziwień) ,zawieszenie mięciutkie, komfortowe, wyciszenie trochę lepsze, wnętrze świecące (nawet w dzień jak dla mnie za dużo ambient lightning, który zakrawa o kicz,ale spoko, można zawsze wyłaczyć
), kolorowy ekran z tym wszytskim niemal co miał poprzednik i każde współczesne auto, ale już w zasadzie bez przycisków (bardzo duży minus, NX pod względem ergonomii wnętrza i szczególnie ekranu jest dużooo lepszy), jakościowo prócz dolnej części drzwi i kilku elementów wydaje mi się, że NX jest lepiej zrobiony. Porównawczo do NX, jest w e klasie lepszy komfort, ale siłą rzeczy rozstaw osi i sedan robi swoje,ale nie odbiega jakoś mocno. Co mnie od razu zaskoczyło po ruszeniu to kierownica i uczucie jakbym jechał 10 letnim autem z luzami na kierownicy
. Za lekko, to jest fajne w NX, że kierownica stawia jakiś opór na mniejszych prędkościach ,czuć to auto, jest pewniej.
Generalnie fajne auto, ale bardzo mi się nie podoba współczesna motoryzacja idąca niestety nie w stricte jakość i długowieczność,a w takie "blink blink", byle tylko zszokować klienta milionem bajerów i światełkami za 5 groszy każąc sobie płacić okrągłą złotówkę...osobiście NX jest dla mnie szczytem moich ambicji motoryzacyjnych na co dzień(może i chciałbym mieć w garażu jakieś ferrari do zabawy,ale w sumie po co???), nie widzę sensu w płaceniu więcej za auto,sam NX i tak jest za drogi. Kompletnie nic więcej od auta nie potrzebuje (niezawodność to jest klucz dla mnie,stąd w dużej mierze wybrałem lexa), bo niestety,ale nic w dzisiejszej motoryzacji nowego nie będzie stricte w wyposażeniu(prócz lepszych baterii, wodoru ,jakichś może nowych napędów), moja 6 letnia Insignia w zasadzie jest tak samo wyposażona jak mój NX i ten nowy mercedes,sory ale wybajerowane ekrany to jest pseudo poprawa... jedynie w przyszłości chciałbym,żeby jeździło samo, zero mojego udziału w jakiejkolwiek formie,ale tego na 99% nie będzie przez najbliższe 100 lat pewnie tylko pseudo autonomiczna jazda rozwijana po macoszemu,bo zapewne producenci nie dogadają się w sprawie jednego systemu nadzorującego ,a im byłoby ich więcej tym gorzej dla samej infrastruktury.

Generalnie fajne auto, ale bardzo mi się nie podoba współczesna motoryzacja idąca niestety nie w stricte jakość i długowieczność,a w takie "blink blink", byle tylko zszokować klienta milionem bajerów i światełkami za 5 groszy każąc sobie płacić okrągłą złotówkę...osobiście NX jest dla mnie szczytem moich ambicji motoryzacyjnych na co dzień(może i chciałbym mieć w garażu jakieś ferrari do zabawy,ale w sumie po co???), nie widzę sensu w płaceniu więcej za auto,sam NX i tak jest za drogi. Kompletnie nic więcej od auta nie potrzebuje (niezawodność to jest klucz dla mnie,stąd w dużej mierze wybrałem lexa), bo niestety,ale nic w dzisiejszej motoryzacji nowego nie będzie stricte w wyposażeniu(prócz lepszych baterii, wodoru ,jakichś może nowych napędów), moja 6 letnia Insignia w zasadzie jest tak samo wyposażona jak mój NX i ten nowy mercedes,sory ale wybajerowane ekrany to jest pseudo poprawa... jedynie w przyszłości chciałbym,żeby jeździło samo, zero mojego udziału w jakiejkolwiek formie,ale tego na 99% nie będzie przez najbliższe 100 lat pewnie tylko pseudo autonomiczna jazda rozwijana po macoszemu,bo zapewne producenci nie dogadają się w sprawie jednego systemu nadzorującego ,a im byłoby ich więcej tym gorzej dla samej infrastruktury.
- Omotenashi
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350H
A jestes pewien, ze dotyczy to NXa a nie UXa ?AroO93 wrote:Bardzo prawdopodobne. W roczniku modelowym my24 miały być już te karty. Zapytam doradcy. Dostałem info, że my25 od marca mają być zmiany wizualne. Ledwo co człowiek odebrał, a już polift wchodzi![]()
Pytalem w dwoch salonach i nic nie wiedza o jakis zmianach NXa … natomiast lifcie UXa juz zdecydowanie tak
-
- Lex user
Kilka informacji, które do momentu potwierdzenia, należy traktować jako pewne lub prawdopodobne.Omotenashi wrote: ↑22 Dec 2023, o 18:26A jestes pewien, ze dotyczy to NXa a nie UXa ?AroO93 wrote:Bardzo prawdopodobne. W roczniku modelowym my24 miały być już te karty. Zapytam doradcy. Dostałem info, że my25 od marca mają być zmiany wizualne. Ledwo co człowiek odebrał, a już polift wchodzi![]()
Pytalem w dwoch salonach i nic nie wiedza o jakis zmianach NXa … natomiast lifcie UXa juz zdecydowanie tak
1. Zamówione wersje, które miały otrzymać 2 kluczyki oraz kartę, zapewne je otrzymają lub już je otrzymały jeżeli samochody wyprodukowane zostały “przed wiosną” 2023.
2. Zamówione wersje, które miały otrzymać 2 kluczyki oraz kartę, zapewne otrzymają tylko dwa kluczyki z UWB jeżeli produkcja samochodu ruszyła na wiosnę 2023 lub później, choć nigdy nie wiadomo, co przyszłość przyniesie.
3. Brak karty związany jest problemami technicznymi, które “uniemożliwiają” produkcje kart działających w technologii UWB.
4. Oficjalny komentarz Lexus_UK mówi wprost, że karty nie będą miały technologii UWB i wydaję się bardzo mało prawdopodobne, że dostarczone zostaną 2 kluczyki z UWB oraz karta bez UWB - one never knows. LEXUS zapewne powie, że coś za coś; w tej samej cenie lepsza technologia, ale bez karty.
5. Ja otrzymałem jeden kluczyk, który “podobno” ma UWB. Ta “deklaracja” wynika z faktu większych gabarytów mojego kluczyka w porównaniu do poprzednich, które UWB nie miały na 100%. O dostępności drugiego mam być poinformowany mailowo na wiosnę 2024. “Podobno” proces parowania kluczyka jest dwuetapowy. Pierwszy etap ma miejsce w Japonii i dostarczony do dealera kluczyk jest przypisany do VIN-u. Drugi etap realizowany jest przez dealera. Jeżeli jest to prawda, to nie ma możliwości wywarcia presji na dealera i przyśpieszenia terminu otrzymania drugiego kluczka z UWB - no chyba, że dealer ma “wejście” w Japonii.
HAPPY NEW YEAR !!!
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
5. wyglądałaby dosyć tragicznie i niepożądanie biorąc pod uwagę iż ktoś kiedyś może chcieć dorobić kluczyk...nexus350 wrote: ↑30 Dec 2023, o 18:53Kilka informacji, które do momentu potwierdzenia, należy traktować jako pewne lub prawdopodobne.Omotenashi wrote: ↑22 Dec 2023, o 18:26A jestes pewien, ze dotyczy to NXa a nie UXa ?AroO93 wrote:
Bardzo prawdopodobne. W roczniku modelowym my24 miały być już te karty. Zapytam doradcy. Dostałem info, że my25 od marca mają być zmiany wizualne. Ledwo co człowiek odebrał, a już polift wchodzi![]()
1. Zamówione wersje, które miały otrzymać 2 kluczyki oraz kartę, zapewne je otrzymają lub już je otrzymały jeżeli samochody wyprodukowane zostały “przed wiosną” 2023.
2. Zamówione wersje, które miały otrzymać 2 kluczyki oraz kartę, zapewne otrzymają tylko dwa kluczyki z UWB jeżeli produkcja samochodu ruszyła na wiosnę 2023 lub później, choć nigdy nie wiadomo, co przyszłość przyniesie.
3. Brak karty związany jest problemami technicznymi, które “uniemożliwiają” produkcje kart działających w technologii UWB.
4. Oficjalny komentarz Lexus_UK mówi wprost, że karty nie będą miały technologii UWB i wydaję się bardzo mało prawdopodobne, że dostarczone zostaną 2 kluczyki z UWB oraz karta bez UWB - one never knows. LEXUS zapewne powie, że coś za coś; w tej samej cenie lepsza technologia, ale bez karty.
5. Ja otrzymałem jeden kluczyk, który “podobno” ma UWB. Ta “deklaracja” wynika z faktu większych gabarytów mojego kluczyka w porównaniu do poprzednich, które UWB nie miały na 100%. O dostępności drugiego mam być poinformowany mailowo na wiosnę 2024. “Podobno” proces parowania kluczyka jest dwuetapowy. Pierwszy etap ma miejsce w Japonii i dostarczony do dealera kluczyk jest przypisany do VIN-u. Drugi etap realizowany jest przez dealera. Jeżeli jest to prawda, to nie ma możliwości wywarcia presji na dealera i przyśpieszenia terminu otrzymania drugiego kluczka z UWB - no chyba, że dealer ma “wejście” w Japonii.
HAPPY NEW YEAR !!!
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Czas to jedno, pomyśl jaka będzie kwota za dorobienie ; )
Ale samo UWB fajne, choć to jedynie zabezpieczenie przed "walizką".
Zanim producenci zrobią jedno zabezpieczenie to branża wymyśla kolejny sposób kradzieży...
Ale samo UWB fajne, choć to jedynie zabezpieczenie przed "walizką".
Zanim producenci zrobią jedno zabezpieczenie to branża wymyśla kolejny sposób kradzieży...