doposazanie Plug and Play lexus is 3 gen
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200T
Re: doposazanie Plug and Play lexus is 3 gen
a po co zmienia się panel klimy? żeby zrobić z jednostrefowej dwustrefowke?
- Dom1n
- Lex user
- Model Lexusa: IS 300h
Tak. S-Flow też działa jeśli panel ma ten przycisk.
Jeśli chodzi o lusterko:
Pin nr1 w lusterku (IG - ignition) idzie do pinu 15 w lewej wtyczce lampki lub lutujemy do kabelka nr1 (fioletowy).
Pin nr2 w lusterku (GND) idzie do pinu nr20 we wtyczce lub lutujemy do kabelka nr19 (czarno-biały). Podaję też opcję z lutowaniem, ponieważ w pierszej opcji trzeba zdobyć mikro żeńskie piny i wsunąć je we wtyczkę.
Jeśli chodzi o lusterko:
Pin nr1 w lusterku (IG - ignition) idzie do pinu 15 w lewej wtyczce lampki lub lutujemy do kabelka nr1 (fioletowy).
Pin nr2 w lusterku (GND) idzie do pinu nr20 we wtyczce lub lutujemy do kabelka nr19 (czarno-biały). Podaję też opcję z lutowaniem, ponieważ w pierszej opcji trzeba zdobyć mikro żeńskie piny i wsunąć je we wtyczkę.
-
- Lex user
- Model Lexusa: n/a
Jak dobrze pamietam to: 86790-53030.david201 wrote:Hej,mógłbyś podać o jakim numerze kupiłeś kamerę?kanu wrote:Zamontowem dzis kamerke wkoncu.
Kamerka niby z tego modelu, kupilem dosc drogo kompletna z kabelkiem na ebayu w UK.
Wtyczka byla grubsza ale przerobilem i wszystko ok.
Najgorsza robota to wiercenie dziury w klapie. To niestety w standardzie plug'n'play nie jest
Blende przerobilem zwykla, bo cena dedykowanej z kosmosu, jak za kawalek plastiku.
Finalnie wszystko dziala i to najwazniejsze.
Wysłane z mojego MI 8 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Wtyczka do maleh przerobki i pasowala. Tak jak wezu pisal sa wersje 4 i 5 pin, ale da rade i ta 5 spiac

-
- Lex user
- Model Lexusa: n/a
Blad pojawia sie tylko przy odpieciu aku na dluzszy czas?Wezu40 wrote:Moglbys dokladniej opisac montaz lusterka wstecznego chodzi mi o wiazki gdzie sie wpioles.
Co do symiany panelu klimy radze nie pozbywac sie starego panelu poniewaz przynajmniej u mnie po odlaczeniu akumulatora robil sie blad ze nie pamietal ustawien klimy jak postal ponad 3h wtedy wystarczy potpiac stary panel zresetowac klime i spowrotem wlozyc nowy panel
Przy normalnej podmiance i nie grzebaniu przy aku te sie moze pojawiac?
Moze kwestia jakiegos ustawienia w TISie?
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS III 250, NX300h
Mam panel od roku i tylko pojawil sie przy odlaczeniu akumulatora ale nie pojawil sie w systemie jako blad poprostu przestala dzialac pamiec ustawien za to zaczol dzialac przycisk s- floor bo normalnie mi ta funkcja nie dziala
Last edited by Wezu40 on 26 Feb 2019, o 04:59, edited 2 times in total.
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS III 250, NX300h
na 2 stronie tego watku umiescilem foto ktore kable ze soba polaczyc przy kamerze 5 pin zeby byly linie pomocniczekanu wrote:Jak dobrze pamietam to: 86790-53030.david201 wrote:Hej,mógłbyś podać o jakim numerze kupiłeś kamerę?kanu wrote:Zamontowem dzis kamerke wkoncu.
Kamerka niby z tego modelu, kupilem dosc drogo kompletna z kabelkiem na ebayu w UK.
Wtyczka byla grubsza ale przerobilem i wszystko ok.
Najgorsza robota to wiercenie dziury w klapie. To niestety w standardzie plug'n'play nie jest
Blende przerobilem zwykla, bo cena dedykowanej z kosmosu, jak za kawalek plastiku.
Finalnie wszystko dziala i to najwazniejsze.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Wtyczka do maleh przerobki i pasowala. Tak jak wezu pisal sa wersje 4 i 5 pin, ale da rade i ta 5 spiaclub wymienic sam kabelek.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS250
Witam, a czy ktoś wie jakie numery seryjne kamer będą pasowały do danego samochodu. W serwisie i powiedzieli mi ze do mojego is250 w wersji z grzybkiem i 5 pinowym kablem w bagażniku będzie pasowała tylko kamerka o oznaczeniu 86790-53031. Czy np. jest szansa żeby podłączyć kamery z poprzedniej wersji o numerze 86790-53010, które łatwo znaleźć jako części używane?
Pozdrawiam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Pozdrawiam
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
z ciekawości, bo nie znam tematu, a gdyby próbować kamere jako część zamówić przez ASO toyoty ?Amator90 wrote:Witam, a czy ktoś wie jakie numery seryjne kamer będą pasowały do danego samochodu. W serwisie i powiedzieli mi ze do mojego is250 w wersji z grzybkiem i 5 pinowym kablem w bagażniku będzie pasowała tylko kamerka o oznaczeniu 86790-53031. Czy np. jest szansa żeby podłączyć kamery z poprzedniej wersji o numerze 86790-53010, które łatwo znaleźć jako części używane?
Pozdrawiam
Może magicznie zmieni się cena z uwagi na niższą marże ?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS250
W Toyocie nie wiem, ale w ASO lexusa kamera o numerze seryjnym 86790-53031 to koszt 2400 zł.
- Uki Luki
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200, IS 250