Gontareek wrote:Dzięki, wybrałem białą perle.
Znalazłem cennik NX- z 2021 roku, kurczę No lepiej to wyglądało bo wersje E-Four były w praktycznie każdej wersji poza Elegence. Dla przykładu wersja Prestige wychodziła koło 208 tys już z lakierem, teraz trzeba wyłożyć te 9 tys więcej i dostajemy napęd tylko na przednią oś. Cenę obliczyłem uwzględniając rabat -15% od katalogu bo podobno nie było problemu aby taki rabat uzyskać [emoji4] Czy napęd E-Four znacznie podnosi spalanie? Droższy jest koszt eksploatacji takiej wersji? Jazda u mnie to 90% miasto.
Naped efour nie podnosi prawie spalania bo jest realizowany za pomoca bezstratnej transmisji energii na tylne kolo. Zatem nie potrzebujemy dodatkowej mocy zeby napedzic wał a pozniej tylne kola. Jedynie samochod jest ciezszy o te kilkanascie kilogramow. Spalanie bedzie wyzsze na kole 20 porownujac do 18cali.
Ja w grudniu 2021 za prestige design tazuna hazel i bila perla zaplacilem 225k. Ale Omo mozna bylo wyrwac za 240 czy 250.
Na sama wersje Presrige nie dostales duzego rabatu. Mogles dobrac pakiety ktore wychodzily prawie darmowo.
Lexus ma dla konkretnej wersji przypisany wyzszy lub nizszy rabat.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk