kilka pytań o nowo nabytego lexus IS 200

Ogólne rozmowy oraz pytania na temat zakupu Lexusa
Post Reply
Travis
Lex Master
Model Lexusa: GS430 MK3

Re: kilka pytań o nowo nabytego lexus IS 200

Post by Travis »

Otwierasz schowek dociskasz go z tyłu z obu stron tak żeby bolce ograniczające wyszły poza całą konstrukcję a następnie opada Ci na sam dół. Wtedy będziesz miał dostęp do filtra kabinowego a z samej prawej strony ujrzysz coś takiego http://moto.allegro.pl/lexus-is-200-aut ... 79696.html ustawione pionowo żebrami do pasażera.
Damian87
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Post by Damian87 »

jak wygląda tez sprawdziłem na allegro :) zastanawiało mnie tylko gdzie jest, myslałem że jest gdzies bardziej schowany. Albo pod latarnią najciemniej albo nie mam wzmacniacza :( jeszcze raz zobaczę..
michalm320
Lex Master
Model Lexusa: Celica VII

Post by michalm320 »

A taki wzmacniacz można sobie założyć?
Image
Travis
Lex Master

Post by Travis »

Damian87 wrote:jak wygląda tez sprawdziłem na allegro :) zastanawiało mnie tylko gdzie jest, myslałem że jest gdzies bardziej schowany. Albo pod latarnią najciemniej albo nie mam wzmacniacza :( jeszcze raz zobaczę..
Dopóki nie ściągniesz schowka to nic nie zobaczysz. Jest dość ciasno schowany. żeby go wyciągnąć trzeba dodatkowo boczną stronę kokpitu od strony pasażera rozkręcać.
Fotki:
https://www.dropbox.com/s/03pcgj7tsogf6 ... 173439.jpg
https://www.dropbox.com/s/04ga1rpmpvkug ... 173552.jpg
https://www.dropbox.com/s/nco0919aeuenj ... 173525.jpg
Damian87
Lex Driver

Post by Damian87 »

no to nie ma u mnie tego :angry: ale porażka :blush: u mnie w tym miejscu jest takie długie metalowe mocowanie z otworkami, pewnie na wzmacniacz właśnie.. ale i tak jestem b. zadowolony z nagłośnienia, ciekawe jak to musi grać z zewnętrznym wzmakiem :)

...co nie zmienia faktu że sie jakoś tak zawiodłem :(
michalm320 wrote:A taki wzmacniacz można sobie założyć?
dołączam się do pytania kolegi :P

P.S. a jakie macie numery na radiach?
Travis
Lex Master

Post by Travis »

Gra Ci dobrze bo radio ma wbudowany wzmacniacz. Podłączenie zewnetrznego może być nieco skomplikowane ze względu na kabelki. Przy zewnetrznym wzmaku wszystkie kable od głośników lecą do niego a nastepnie przez kolejną kostkę w wzmaku wypuszcza tzw input's. Musiałbyś zmieniać kostki i nie wiem czy Twoje radio ma możliwość sterowanirm takim wzmacniaczem. Prawdopodobnie masz kostkę 14pin a ja np miałem 20pin którą ktoś przerobił na 18pinow a teraz zrobiłem ją na ISO.
Damian87
Lex Driver

Post by Damian87 »

Twoje radio z tyłu wygląda podobnie?
Image

tzn. po lewej stronie kostka do której podpinamy zmieniarkę USB :) i po prawo masz podobną kostkę? czy coś jeszcze?

ciekawe czy do każdego radia można było podłączyc zew. wzmacniacz? ciekawe od czego to zalezało ze był wzmacniacz czy nie... powinna być gdzies rozpiska jakie radio i czy było z osobnym dopałem :P
Travis
Lex Master

Post by Travis »

U mnie było wejście na dwie kostki dlatego nie mogłem kupić żadnej przejściówki ISO dostępnej na allegro ani zmieniarki USB. Trzeba było ciąć kable i robić nową kostkę. Dodam że mam wersję z nawigacją. Tak u mnie to wyglądało.
Image
Damian87
Lex Driver

Post by Damian87 »

czemu nie mogłeś kupić zmieniarki USB? przecież podpinasz ją tutaj po lewo :) jest takie samo wejscie jak u mnie 5+7 :) a ta kostka po prawo różni się tym że masz 4 piny więcej, pewnie dla tego że w nagłośnieni HK są 2 dodatkowe głośniki
Travis
Lex Master

Post by Travis »

Sorry trochę Ci to źle przedstawiłem. Oryginalnie moje auto miało radio z dwoma wtyczkami z czego jedna była 20pin a druga chyba była ta mała ze względu że mam zewnętrzny wzmacniacz i nawigację. Z tym że komuś padło to radio i władował inne też na dwie kostki z tym że jedna była na 18pinów a druga na 12pinów do której była podpięta nawigacja. Oczywiście kostki były przerabiane pod to radio. Więc żeby wszystko działało. Dlatego nie szło podpiąć zmieniarki usb w cenie której i tak miałem radio kenwooda ;)
Post Reply

Return to “Ogólne”