Wypadanie zapłonu
- infidel
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200 Prestige
Re: Wypadanie zapłonu
Problem rozwiązany,okazało się,że winny był przygnieciony przewód gazowy idący od wtryskiwacza do kolektora dolotowego drugiego cylindra.Zdjąłem wczoraj filtr i przyjrzałem sie dokładnie instalacji gazowej,ponieważ podczas pracy na gazie wystepowało dziwne stukanie w obudowe filtra powietrza.Mialem takie wrażenie,jakby jakiś wtryskiwacz stykał sie z obudowa,stukanie występowało cyklicznie zgodnie z cyklem pracy wtryskiwaczy.Po poszukiwaniach okazało się,że przygnieciony jest przewód gazowy pomiędzy filtrem a listwą wtryskową benzyny.Poprowadziłem przewód inną drogą i po problemie,silnik zaczał zupełnie inaczej pracowac o dziwo na Pb także,zaczął pracować równo i ciszej bez tego stukania. To chyba moja wina,kilka dni temu wymieniałem świece zapłonowe i filtr powietrza
Dziękuje wszystkim za podpowiedzi.

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Re: Wypadanie zapłonu
Mam wypadanie na pierwszych trzech cylindrach plus pokazuje zbyt bogata mieszanke. Wymienilem wszystkie swiece i zamienilem cewki miejscami ale ciagle to samo. Wczesniej byly sprawdzane luzy i mechanik powiedzial ze dolne sa na granicy. Pytanie teraz czy to jednak luzy sa powodem czy moze byc cos innego. Jesli to luzy to trzeba wymienic wszystkie szklanki czy tylko te na tych 3 cylindrach? Nie mam zadnego zaprzyjaznionego mechanika ktory by sie to zrobil wiec pytam bo niechce zeby mnie nie naciagneli na niepotrzebne koszty. Najchetniej to sam bym kupil szklanki i dal do wymiany ale niewiem jakie kupic :/