Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Arianek
Lex user
Model Lexusa: CT200H

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Arianek »

Widzę do zwykłej wersji Prestige bez pakietów można dorzucić sobie teraz 20” przy napędzie 4x2. Ehhh a jak kiedyś pytałem czy można dokupić takie felgi to mówili, że nie ma takiej opcji bo homologacja nie pozwala. Prawda jest taka, że te wersje niczym się nie różnią tylko po prostu obecne Prestige bez pakietów mają homologację na 18 i 20. Smutne bo chciałbym zmienić felgi na większe. 

Kondzioo20
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350H

Post by Kondzioo20 »

To faktycznie zrobili wałek bo o to samo prosiłem bez pakietów i usłyszałem magiczne „nie da się bo felgi 20’ muszą być spakietowane i napęd na 4 buty” 
Plexus
Lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by Plexus »

A propos leasingu, to widzę teraz ofertę z Toyota Leasing na 105%
https://www.lexus-polska.pl/business/fi ... easing-105
oraz 102% w Santander Leasing 
https://www.santander.pl/santander-leas ... -hybrydowe

Wygląda na to, że banki dostają jakieś granty za "wspieranie elektryfikacji" i stąd taki koszt.
Nie sprawdzałem dalej, ale BOŚ ma również jakieś ekoprofity.
NX350h Prestige | MY 2024
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

Poniżej mój Lex. Chciałem praktycznie jechać prosto z salonu 10 miesięcy temu,ale nie udało się... powiem Wam, że Lexowi i Toyocie naprawde należy sie jakis proces za tak rażące zaniedbanie podwozia. 10 miesięczne auto i 27k km, wyglądał gorzej pod spodem niż moja poprzednia 6 letnia Insignia przebiegiem 190k. Tutaj juz jest praktycznie po robocie, podeśle potem przed poprawkami. Tragedii jeszcze nie było, ale sławetne gniazdo jest na tym filmie w bardzo słabym stanie między innymi. Powiem tak, współczuje każdemu kto tego nie zrobi jak najszybciej, albo jak ktos kupi 2-3 letniego NX, niech zagląda pod spód. Niech nie łudzi sie, że po roku to bedzie dobrze wyglądało. Powinni regionalnie przygotowywać podwozia. I wiem, że coraz więcej marek takie cyrki odstawia (o audi też jest na yt , że odstawia fuszerkę). Wstyd. Wiedziałem o tym dobrze przed kupnem,ale tak czy siak czuje się zniesmaczony :).

https://www.youtube.com/watch?v=JsIDlOngnfY&t=57s
lexnx350h
Nowy lex user
Model Lexusa: nx350h

Post by lexnx350h »

odoja wrote: 30 Aug 2024, o 12:22 Poniżej mój Lex. Chciałem praktycznie jechać prosto z salonu 10 miesięcy temu,ale nie udało się... powiem Wam, że Lexowi i Toyocie naprawde należy sie jakis proces za tak rażące zaniedbanie podwozia. 10 miesięczne auto i 27k km, wyglądał gorzej pod spodem niż moja poprzednia 6 letnia Insignia przebiegiem 190k. Tutaj juz jest praktycznie po robocie, podeśle potem przed poprawkami. Tragedii jeszcze nie było, ale sławetne gniazdo jest na tym filmie w bardzo słabym stanie między innymi. Powiem tak, współczuje każdemu kto tego nie zrobi jak najszybciej, albo jak ktos kupi 2-3 letniego NX, niech zagląda pod spód. Niech nie łudzi sie, że po roku to bedzie dobrze wyglądało. Powinni regionalnie przygotowywać podwozia. I wiem, że coraz więcej marek takie cyrki odstawia (o audi też jest na yt , że odstawia fuszerkę). Wstyd. Wiedziałem o tym dobrze przed kupnem,ale tak czy siak czuje się zniesmaczony :).

Cześć można wiedzieć ile taka przyjemność ? Właśnie się rozglądam gdzie mógłbym zrobić konserwacje.

matheus
Lex user
Model Lexusa: NX

Post by matheus »

Kondzioo20 wrote: 29 Aug 2024, o 16:03 To faktycznie zrobili wałek bo o to samo prosiłem bez pakietów i usłyszałem magiczne „nie da się bo felgi 20’ muszą być spakietowane i napęd na 4 buty” 

U mnie to samo napisali ale załapałem się na pakiet Prestige + 20'. Mówili, że gdyby nie wybrał tego pakietu to nie mógłbym zmienić z 18 na 20' bo homologacja jest nadawana na pojazd tak jak wyjeżdża od producenta.
odoja
Lex user

Post by odoja »

lexnx350h
odoja wrote: 30 Aug 2024, o 12:22 Poniżej mój Lex. Chciałem praktycznie jechać prosto z salonu 10 miesięcy temu,ale nie udało się... powiem Wam, że Lexowi i Toyocie naprawde należy sie jakis proces za tak rażące zaniedbanie podwozia. 10 miesięczne auto i 27k km, wyglądał gorzej pod spodem niż moja poprzednia 6 letnia Insignia przebiegiem 190k. Tutaj juz jest praktycznie po robocie, podeśle potem przed poprawkami. Tragedii jeszcze nie było, ale sławetne gniazdo jest na tym filmie w bardzo słabym stanie między innymi. Powiem tak, współczuje każdemu kto tego nie zrobi jak najszybciej, albo jak ktos kupi 2-3 letniego NX, niech zagląda pod spód. Niech nie łudzi sie, że po roku to bedzie dobrze wyglądało. Powinni regionalnie przygotowywać podwozia. I wiem, że coraz więcej marek takie cyrki odstawia (o audi też jest na yt , że odstawia fuszerkę). Wstyd. Wiedziałem o tym dobrze przed kupnem,ale tak czy siak czuje się zniesmaczony :).

Cześć można wiedzieć ile taka przyjemność ? Właśnie się rozglądam gdzie mógłbym zrobić konserwacje.

22 tysiące...ale moim zdaniem warto. Boję się jak mógłby wyglądać za 2-3 lata pod spodem...Możliwe, że są gdzieś w Polsce inne firmy specjalizujące się w konserwacji podwozia stroicte do japończyków, ale tutaj miałem pełne zaufanie. Mam super dokumentację, bardzo dużo zdjęć przed pracą, w trakcie ,po, plus filmy.  Chyba , że dopiero czekasz na swój egzemplarz to dzwoń i się umawiaj, to pewnie będzie połowa tego albo mniej, bo jednak u mnie sporo było czyszczenia, usuwania rdzy,jej ognisk,troszke roboty było, czasowo zajęło im to 2 tygodnie.

ps. przy okazji kupiłem materiał wyciszający i mi nadkola obkleili i dali coś swojego do drzwi i jest odczuwalnie ciszej :)

ps2. a jak już masz to ważne żeby  przed zimą zdążyć zakonserwować i solą...

pss
Lex Driver
Model Lexusa: is200t

Post by pss »

To są po prostu samochody które mają wytrzymać okres gwarancji ;)
Jak nie zgnije to padnie coś innego, ja bym nie inwestował 22k w podwozie...
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

Lexus mało traci na wartości … wolałbym po 3 latach dorzucić do tych 22 kolejne 10 czy 15 i kupić nowego niż płacić 22 koła za sprejowanie podwozia … może bym i dał 10 jakbym miał zamiar jeździć z 5 lat czy więcej 

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
odoja
Lex user

Post by odoja »

pss wrote: 4 Sep 2024, o 08:12 To są po prostu samochody które mają wytrzymać okres gwarancji ;)
Jak nie zgnije to padnie coś innego, ja bym nie inwestował 22k w podwozie...

Wiem, że teraz robią słabsze auta, ale jak się odpowiednio zadba to myslę, że przejedzie sporo km przez lata.
Ogólnie gość z konserwacji mi mówił, że nie mam się o co martwić z autem, bo prócz rdzy, powinien przejechac bez problemu mnóstwo km :) tylko mówił , żeby olej wymieniac najlepiej co 10k bo lubi benzynka wpadać i się silinki mogą zatrzeć,nie wszyystkie,ale watro sprawdzać poziom oleju co jakis czas jak byłoby za dużo.
Post Reply

Return to “Lexus NX”