Stare zapytania o ogłoszenia dotyczące Lexus GS

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Locked
kotekmalgosi
Lex user
Model Lexusa: GS430

Re: [Lexus GS] Zapytanie o auto z ogloszenia

Post by kotekmalgosi »

Dziekuje kolegom,ktorzy sie podzielili swoimi doswiadczeniami w sprawie kupna wymarzonego Leszka.
Jestem przed pierwszym zakupem,wiec tym cenniejsze sa te uwagi,pewnie nie tylko dla mnie.
Na pewno latwiej korzystac z doswiadczen innych niz nacinac sie w starciu ze sprzedajacymi.Oczywiscie nie mozna wszystkich podejrzewac
o oszustwo,ale lepiej byc ostroznym.Teraz widze,ze chyba bylem zbyt latwowierny i wydawalo mi sie ze kupno autka bedzie szybkie i latwe.
Jeszcze raz wielkie dzieki
pozdrawiam. :ok:
kiler129
Lex user
Model Lexusa: Brak, szukam GS300 mk2

Post by kiler129 »

Dzwoniłem w sprawie http://allegro.pl/lexus-gs-300-2002r-i3680997534.html
- Samochód to wersja US, przejechane 240kkm
- Osoba prywatna, jest pierwszym i jednym właścicielem w Polsce
- Jeździ od 8 lat i kupił jeszcze na amerykańskich blachach
- Ponoć bezstłuczkowy u nas w kraju, raportu carfax nie sprawdzałem gdyż czekam na VIN
- Wyposażaenie (klimatyzacja/zmieniarka/fotele/szyber) bez zarzutów
- Od tygodnia świeci się ABS, do wymiany czujka koło prawe przednie (zamówiona i ponoć czeka na dostawę)
- Blacharka bez zarzutu
- Zawieszenie robiony tył, z przodu sworzeń wachacza (nie zapisałem niestety który ale chyba lewy)
- Przez długi czas serwisowany w ASO Bydgoszcz oraz Włocaławek
- Rozrząd robiony przy 160kkm
- W komplecie dodatkowo stalówki z oponami na jeden sezon
- OC+przegląd ważne do sierpnia 2014
- Gość jest z Innowrocławia
Przyjrzałem się bliżej dostępnym zdjęciom (czekam na dodatkowe). Auto to rocznik 2002 więc z pewnością po faceliftingu. Opierając się jednak na http://www.lexusownersclub.co.uk/forum/ ... 001-model/ coś mi tu nie gra....

• Brak chromowanej ramki wokół skrzyni biegów (ale widziałem ogłoszenie z 2k3 i również jej nie było)
• Nowy design kierownicy z chromowanym :LEXUS: - trudno ocenić ALE wg mnie ta kierownica pochodzi od IS200 (i to w dodatku bez guzików E-Shift'a]:
Image
• Inny design lamp tylnych - tutaj są wg mnie identyczne jak w przed-lift. Z tego co znalazłem
przed-lift miał takie: Image
a po-lift takie:Image

Albo ja czegoś nie wiem ale ktoś tutaj mocno kombinuje :mda: Jeśli moje ustalenia są prawdziwe to dostał prawdopodobnie mocno w dupę, zmienione zostały lampy, poszły poduszki to zmienił kierownicę. Moją uwagę zwracają też chyba nieco niżej osadzone napisy na tylnej klapie.
Wytarte guziki zmiany ustawiania lusterek to też nie jest dobry znak.
Może ktoś jest z okolic i mógłby obejrzeć?

@Krzysztof WOT: pytałem właściciela i twierdzi, że wystawia drugi raz ale za tę samą cenę (czyli 23). Wiesz może gdzie to było wystawione (allego? otomoto? tablica?).
legato97
Administrator
Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H

Post by legato97 »

Kiler masz racje, dobry ulepek z tego auta, ale zeby kiere nie ta zamontowac;) lampy powinny byc polift I znaczki lexa na klapie bagaznika powinny tak jak pisales byc wyzej, w srodku wokol nawiewu sztuczna okleina, z ta mala ramka tez cos sie stalo, nawet nie oplaca sie ogladac tego auta ;) doprowadzenie do ori troche cie bedzie kosztowalo...a ogladanie fotek to jak zabawa w znajdz szczegol.
DANKIN
Lex user
Model Lexusa: GS 300

Post by DANKIN »

nie zawracaj sobie głowy. Kiera na pewno od isa brat miał taką samą, a co do tych napisów to wolał bym je zerwać niż tak jeździć. Po pijaku były klejone :pijak:
Lampy tył przed liftowe
kiler129
Lex user

Post by kiler129 »

Po takich odkryciach i waszym potwierdzeniu z kijem się nie zbliżam do tego samochodu ... chętnie bym conieco właścicielowi powiedział jeszcze :cenzura: ale to nie ma sensu.
DANKIN
Lex user
Model Lexusa: GS 300

Post by DANKIN »

stary dzięki że nas się posłuchałeś, bo już się baliśmy że pojedziesz brać tego składaka. Jej co za ulga, teraz będziemy spać spokojnie :biggrin2: hehe komedia
JanB
Lex Driver
Model Lexusa: GS

Post by JanB »

Jak widzisz, jest wielu sprzedających liczących na "naiwniaków", co kupują auto na emocjach. Bo ma ładny lakier, ma skórę i ładne aluski. Tak więc jeździ się po auto tylko z kimś kto się zna na marce, a najlepiej, żeby to był mechanik. Kupuj na zimno i skreślaj wszelkie okazje. Załóż sobie średnią cenę i wśród takich szukaj. Jak masz auto za wysoką cenę, to obserwuj - czasem sprzedający "mięknie" i schodzi z ceną do akceptowalnego przez Ciebie poziomu. Ja tak kupiłem swojego GS-a o 8 tys taniej od 1 ceny.
Pozdr. JanB
Pozdrawiam
JanB
kiler129
Lex user

Post by kiler129 »

Ja tam kupuję wszystko na zimno i każdemu to zalecam. Marketing na mnie nie działa gdyż zawodowo się nim zajmuję, "podpicowane" zdjęcia również (fotografią trudnię się hobbystycznie).
Ahh, żeby :LEXUS: była u nas taka ilość jak w US...

Dodam tylko, że obiecanych dodatkowych zdjęć, VINu ani odpowiedzi na dodatkowe pytania zadane mailem odpowiedzi nie otrzymałem :dash:
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Krzysztof WOT
Lex user
Model Lexusa: GS

Post by Krzysztof WOT »

Wynalazlem cos takiego http://www.autoscout24.pl/Details.aspx? ... 00&asrc=st co panowie i panie na to ?
Locked

Return to “Lexus GS”