GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Post Reply
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Re: GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by owczar »

Jak przeczytasz ze 2 strony wstecz typ znajdziesz wypowiedzi wlasciciela.
bioly_jaslo
Lex user
Model Lexusa: is200

Post by bioly_jaslo »

Tak czytałem własnie... Dziwi mnie tylko bo wisi już trochę a nie ma zainteresowania... stąd jakieś moje obawy...
XXXX
Lex user
Model Lexusa: szuka

Post by XXXX »

ja go oglądałem awd jeździ bardzo fajnie ale ma porysowane zderzaki i lusterko do tego lakierowany tył ale generalnie jest ok...

Ten wygląda bardzo ładnie i tanio kolor też lepszy niż złoty :

http://allegro.pl/lexus-gs-300-prestige ... 85599.html
czarny09475
Nowy lex user
Model Lexusa: Może GS III 430 lub ES 350

Post by czarny09475 »

TomekL
Lex user
Model Lexusa: LS 460

Post by TomekL »

XXXX wrote:ja go oglądałem awd jeździ bardzo fajnie ale ma porysowane zderzaki i lusterko do tego lakierowany tył ale generalnie jest ok...

Ten wygląda bardzo ładnie i tanio kolor też lepszy niż złoty :

http://allegro.pl/lexus-gs-300-prestige ... 85599.html
Co do tego czarnego to wersja USA jeśli komuś nie przeszkadza. Ja osobiście nie lubię aut zza oceanu. Chociażby ze względu na dziwne wyposażenie bo niby
prestige a nie ma nawi i audio Mark Levinson oraz felg 18 cali co jak wiadomo było standardem w Europie w pakiecie wyposażenia prestige. Przy tej cenie
za ten rok to można liczyć na "pakiet startowy" rzędu >5 tyś.
iwos
Nowy lex user
Model Lexusa: GS300

Post by iwos »

Witam,
Od jakiegoś czasu szukam GS300 z rocznika 2005/2006 nie mam zbyt wielkiego budżetu ale tak do 35-37tyś jestem w stanie wyłożyć na auto plus oczywiście na start 2-3tyś płyny/rozrząd/układ hamulcowy(na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie i co trzeba zmienić?) Zainteresowałem się autem z tej aukcji:

http://allegro.pl/lexus-gs300-salon-200 ... 36223.html

Czy ktoś może coś się na jego temat wypowiedzieć?

Ewentualnie proszę doradzić gdzie szukać tego modelu by nie kupić trupa który jest przygotowany tylko do sprzedaży a potem mnie czeka wydatek zamiast przyjemności z jazdy.
TomekL
Lex user

Post by TomekL »

Witam,
jeśli chodzi o auto z ogłoszenia to rzeczywiście cena dość niska. Trzeba się liczyć z jakimś wkładem (>3 tyś.). Co do wyposażenia to typowy standard wersja Elegance. Zwróć uwagę na lampy przód są matowe do regeneracji, przebieg zrobił swoje. Błąd w opinie mocy: powinno być 249KM. Druga sprawa to spasowanie zderzerzaka przód na łączeniu z błotnikami coś tam jest krzywo. Maska do lakieru-odpryski. Najlepiej zadzwonić, niech poda VIN. Telefon do serwisu, sprawdzić przebieg i naprawy. Zapytać sprzedawce-handlarza (niestety) co lakierowane. Ważne też najlepiej obejrzeć ogólny stan auta. Czy wszystko się trzyma, listwy, spinki czy wszystko działa np. roleta, elektryka. Warto posłuchać rozruchu silnika czy czasem nie słychać bębnów VVTi (dźwięk przypominający stukanie,więcej info o problemie na forach zagranicznych). Na KAŻDYM elemencie karoserii powinna być wlepka z numerem VIN (wyjątek klapa tylna-jest gdzieś pod wygłuszeniem). No i trzeba mieć świadomość że to początek produkcji auta więc silnik może brać olej. I na koniec najważniejsze. W bagażniku wyciągamy boczne wykładziny i sprawdzamy czy czasem ktoś nie podjechał z "ćwiartką". Ostatnio ulubione "naprawy".
iwos
Nowy lex user

Post by iwos »

Dziękuję za odpowiedz, jeżeli chodzi o regeneracje lamp ile to kosztuje i gdzie można było by to zrobić? Lakierowanie maski mnie nie odpycha na początek myślę o zaprawkach a na wiosnę malowanie. Co do pasowania dziękuję za zwrócenie na to uwagi na pewno zwrócę na to uwagę. Jeżeli chodzi o branie oleju, ile faktycznie go może ten silnik brać przy dynamicznej jeździe głównie miasto czasami trasa? Po rozmowie dowiedziałem się, że auto było malowane na błotniku i drzwiach reszta elementów podobno nie była ruszana. A co możecie powiedzieć więcej o złotym GS300? http://allegro.pl/lexus-gs-300-awd-4x4- ... 01147.html czytałem wcześniejsze wpisy ale może ktoś jeszcze go oglądał i coś dopowie?
TomekL
Lex user

Post by TomekL »

http://regeneracja-hc.com
Jeśli chodzi o regenerację, sprawdzony. Wysyłałem poprzednie lampy od BMW i teraz od lexa. Bardzo dobrze i szybko robi. Płaciłem 200 za sztukę. Co to spalania ilości oleju to użytkownicy tego modelu z tego roku pisali nawet o spalaniu do 2 litrów oleju na 10 tyś km. O złotym było sporo wcześniej. Nie oglądałem. Choć raport carfax i serwis Lexusa wskazuje że jest to dobre auto bez poważniejszych napraw.

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
iwos
Nowy lex user

Post by iwos »

Mocno rozważam też opcje tego złotego GS300, najważniejsze pytanie czego on nie ma w porównaniu do wersji europejskiej?

ewentualnie może jeszcze jakieś info o tym egzemplarzu? http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-ideal ... ycsUt.html
Post Reply

Return to “Lexus GS”