[IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?
-
- Moderator
- Model Lexusa: Lexus
Re: [IS 200] Jaka instalka LPG, co proponujecie?
Tak może być - świadczy o tym wciskanie lubryfikacji.
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
Teraz kolega z okolic Torunia na lpg-forum szuka pomocy bo w IS300 któs mu zrobił jakieś dziadostwo z autem. Drut totalny za sporą kasę. Przeważnie dla osób mających małe pojęcie gazownik wciska że problem nie leży w LPG a w silniku i PB, radzi wymienić kable świece, cewki i połowe albo i wiecej kosztu instalacji dorzuca sie przez błedy gazownika i w większości przypadków niepotrzebnie.
W ilnku opis do druta w IS300
http://lpg-forum.pl/lexus-is-300-215-km ... 56150.html
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is200
"drutem" raczej nie jest, facet z polecenia, dodatkowo powiedział że auto zostawić na minimum 2 dni, jeden dzień na instalacje, drugi dzień na strojenie.
Jak mówiłem robił juz gaz 2 kolegom po 2 auta w tym dwa nowsze Mondeo i wszystko chodziło dobrze.
Co do samej lubryfikacji zapytał się mnie czy ludzie do tego modelu robią, czy czytałem coś na forum, powiedziałem że opinie raczej podzielone. Natomiast jak zapytałem się jaka cena to odpowiedział że 100zł, więc samemu zasugerowałem że chyba lepiej zrobić skoro to 100zł a zabezpieczenie przed spaleniem zaworów jakieś to jest.
Jak mówiłem robił juz gaz 2 kolegom po 2 auta w tym dwa nowsze Mondeo i wszystko chodziło dobrze.
Co do samej lubryfikacji zapytał się mnie czy ludzie do tego modelu robią, czy czytałem coś na forum, powiedziałem że opinie raczej podzielone. Natomiast jak zapytałem się jaka cena to odpowiedział że 100zł, więc samemu zasugerowałem że chyba lepiej zrobić skoro to 100zł a zabezpieczenie przed spaleniem zaworów jakieś to jest.
-
- Moderator
Jak już pisałem - to żadne zabezpieczenie przed spalaniem zaworów - nikt, kto ma pojęcie nie założy Ci lubryfikacji - chyba, że na Twoje wyraźne i stanowcze zyczenie.
Jedyny sprawdzony sposób, który zabepziecza silnik to strojenie pod obciążeniem z sondą szerokopasmową.
Jedyny sprawdzony sposób, który zabepziecza silnik to strojenie pod obciążeniem z sondą szerokopasmową.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
To pięknie pokazuje, jaki można ukręcić drut z dobrego zestawu, katastrofa techniczno/estetyczna.gmiter wrote:Teraz kolega z okolic Torunia na lpg-forum szuka pomocy bo w IS300 któs mu zrobił jakieś dziadostwo z autem. Drut totalny za sporą kasę. Przeważnie dla osób mających małe pojęcie gazownik wciska że problem nie leży w LPG a w silniku i PB, radzi wymienić kable świece, cewki i połowe albo i wiecej kosztu instalacji dorzuca sie przez błedy gazownika i w większości przypadków niepotrzebnie.
- mireck
- Lex user
- Model Lexusa: IS200 SC BlackPearl
Tak odnośnie LPG, możecie kogoś z okolic Gdańska polecić do zamontowania instalki?? Może ktoś montował w Trójmieście 
Byłbym wdzięczny za pomoc

Byłbym wdzięczny za pomoc

-
- Lex user
- Model Lexusa: Poszukuję
Szukam warsztatu w okolicach Krakowa który sensownie zakłada gaz ??
- gmiter
- Lex Master
- Model Lexusa: IS350
Odezwij się do Struny z LPG-Forum.
Ewentualnie http://www.fugazi.pl/glowna.php?start=1 zakłada elegancko - mozesz sobie na LPG-Forum obejrzeć auta przez niego robione,
Ewentualnie http://www.fugazi.pl/glowna.php?start=1 zakłada elegancko - mozesz sobie na LPG-Forum obejrzeć auta przez niego robione,
- jarkacz124
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS200 99'
Cześć, mam pytanko do was. Instalacja LPG do IS200. Propozycja Gazownika to sterownik Stag 300 isa2, reduktor KME silver, wtryski HANA czerwone zbiornik około 60l w koło wlew w klapce od PB. Instalacja ma być zrobiona w miedzi chyba, że na moje życzenie może zrobić w faro, powiedział, że dla niego bez różnicy i bedzie to 50 zł więcej. Koszt calości 3200 zł z faro 3250, może bym coś urwał
. Powiedział, że przynajmniej 2 dni zajmie mu to, dzień na założenie i dzień na strojenie. Czy to dobra cena ?

-
- Moderator
Stroi po AFR?