[IS200] Wymiana oryginalnego radia

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, nawigacje GPS, radia CB
Post Reply
Damian87
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200

Re: [IS200] Wymiana oryginalnego radia

Post by Damian87 »

Travis wrote:masz sportcrossa? :)

Tak przy okazji zapytam. Żywot mojego radia dobiegł końca i po rozkręceniu i ocenieniu szkód poszło w kosz. Jeżeli nie znajdę takiego samego sprawnego radyjka to będę musiał zainwestować w jakieś aftermarketowe. Z tego co już zauważyłem to już ktoś wcześniej dłubał przy kabelkach i część była pocięta i inaczej ułożona. Prawdopodobnie wcześniej już było wymieniane radio i było na trzy złącza bo obecnie mam zrobione na dwa (2 kostki). Pytanie teraz czy jak kupię tą przejściówkę na ISO http://allegro.pl/zlacze-iso-lexus-gs30 ... 69038.html i po podłączeniu tego nowe radio będzie współgrało z oryginalnym wzmacniaczem który jest schowany w schowku?
sygnał na 100 % będzie szedł przez wzmacniacz, kabelki które idą do radia idą do wzmacniacza, nie ma innej opcji żeby sygnał szedł na głośniki, chyba że osobno przewody poprowadzisz :)
nad jakim radiem myślisz? zwykłym czy raczej cos takiego..
http://allegro.pl/alpine-ixa-w407bt-rad ... 68320.html
bo jak dla mnie takie multimedialne radyjko to jedyna sensowna alternatywa dla seryjnego radia :)

...jak to, po VIn-nie sprawdziłeś jakie masz nagłośnienie? jak to zrobić? :D
Travis
Lex Master
Model Lexusa: GS430 MK3

Post by Travis »

Zdjęcia które obiecałem. Sorry za jakość ale robione kamieniem ^^
Attachments
tył
tył
prawy wysokotonowy
prawy wysokotonowy
lewy wysokotonowy
lewy wysokotonowy
Damian87
Lex Driver

Post by Damian87 »

to juz nie wiem, u mnie uwarzam że gra świetnie, ale w takim wypadku jestem Ciekaw jak to cyka u Ciebie :fiu: :biggrin2: wczesniej byłem przekonany żę w każdym IS 200 jest system Harman/Kardon... co z Tym VIn-em?
Travis
Lex Master

Post by Travis »

I tu widać że ewidentnie było coś przerabiane. Chciałbym oryginalne ale znaleźć takie na chodzie to cud boski. Mam w domu dwa radia 1din Blaupunkt na usb i karty i pionnera na cd mp3. Może i znajdzie się miejsce dla takiego multika. Mam ramki żeby można było założyć inne radia ale szczerze czarno to widzę bo tak jest to beznadziejnie zrobione że nie idzie tego poskładać ;/
Co do vinu to dostałem taki wydruk od poprzedniego właściciela i pdf z info o samochodzie.
Attachments
inf2.jpg
inf1.jpg
burdel w kablach
burdel w kablach
Damian87
Lex Driver

Post by Damian87 »

popatrz czy są tam pomostkowane jakieś przewody czy tylko były przecięte i od nowa polutowane... może nie jest tak bardzo pogrzebane jak myślisz :) co do Vin-u to niezle informacje otrzymałeś, jak jak wpisywałem Vin w neta to dostałem tylko informacje że produkcja Japan i roku produkcji ;|
Travis
Lex Master

Post by Travis »

Damian87 wrote:popatrz czy są tam pomostkowane jakieś przewody czy tylko były przecięte i od nowa polutowane... może nie jest tak bardzo pogrzebane jak myślisz :) co do Vin-u to niezle informacje otrzymałeś, jak jak wpisywałem Vin w neta to dostałem tylko informacje że produkcja Japan i roku produkcji ;|
może Microcat Live pomoże Ci z vin-em
http://chomikuj.pl/ledy11/*26*239654*3b ... +Live+2012
mikrus
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkII

Post by mikrus »

Travis wrote:Pytanie tylko gdzie były te dwa dodatkowe głośniki. Tylne drzwi? Po vin'ie mam rozkodowane i jest napisane 8sp. Problem w tym tak jak wcześniej napisałem ktoś już grzebał przy moich kablach wcześniej i możliwe że ktoś przerobił to wszystko na 6 głośników i na dwie kostki. Z tego co się orientuje to sportcross miał dwa głośniki z tyłu w bagażniku. Idę porobić fotki i zaraz dodam je tutaj
tak, tak, mam sportcrossa i to jest tak, że z przodu głośniki są normalnie jak w sedanie, a jeśli chodzi o tył to dwa są tak jakby na fotelach po boku a dwa na tyle w bagażniku. jak to wygląda w radiu nie wiem, nie patrzyłem, ale będę musiał i tak jakoś jak pogoda i czas pozwoli spojrzeć, bo poprzedni właściciel chyba miał jakieś aftermarketowe radio w ramce i przy sprzedaży włożył ori i jest troszkę krzywo włożone.

jak będziesz chciał zrobię foto
Pozdrawiam
Mikołaj
chairles
Lex user
Model Lexusa: is200

Post by chairles »

czy po zdemontowaniu radia i panelu klimy odpale auto?
Travis
Lex Master

Post by Travis »

chairles wrote:czy po zdemontowaniu radia i panelu klimy odpale auto?
tak bez problemu.
Damian87
Lex Driver

Post by Damian87 »

tylko jak dobrze pamiętam to kierunki nie będą działały, bo odłączysz przycisk od awaryjnych. i oczywiście przy tej pogodzie lepiej nie ruszać nigdzie, chyba że z otwartą szybką :)
Post Reply

Return to “Car Audio, GPS, CB”