Hmm. Zatem skoro nie będzie różnicy to po co przepłacaćjanasek wrote:Eeee... mnie się wydaje że sytuacja w Japoni nie wpłynie na bierzące dostawy produktów z tego kraju albo w bardzo małym stopniu. Japończycy juz o to zadbają żeby być jak najmniej w plecy. Na UniRoyal 16 cali zakupiłem auto i uważam że to jest komfrtowa, cicha opona o niezłych parametrach trakcyjnych.
Na Yokohamah wyjeżdają nowe Accordy z fabryki i opona jest rownież bardzo dobra chociaż faktycznie jest to u nas dosyć egzotyczna marka.
Z reklamacjami jak ze wszystkimi oponami - raczej nikt nie chce uznawać reklamacji używanych laczków.
Pozdro

Mniej kręcenia jest kupując Uniroyal - cena ok na miejscu w serwisie( 215/45/17 przód i tył 225/45/17 - tak producent przewiduje o ile się nie mylę ?), nie trzeba przez neta brać itd - w razie wady fabrycznej nawet nie trzeba odsyłać, tylko wszystko na miejscu pod nosem się odbywa.
I jakieś 300zł na komplecie do przodu w stosunku do Yokohama Advan Sport V103 .
Czekam jeszcze na sugestie Kolegów/Koleżanek.
NO to Oponki założone od jakiegoś czasu - Uniroyal Rain Sport 2.
Z tego co czytałem to pisano, iż ma miękki bark i to jest prawda - szczególnie czuć to przy sporej wadze auta.
Plusem tego jest dobre tłumienie nierówności ale przy mocniejszej jeździe trzeba się przyzwyczaić do tego, że opona pracuje dość wyraźnie na boki.
Pojeżdżę dłużej i jeśli będą zainteresowani szczegółami to chętnie napiszę jak sprawa wygląda po większym przebiegu.