IS300 / SportCross - światła dzienne

Czyli wszystkie porady oraz pomysły na własnoręczne przeróbki.
Post Reply
kupiec1985
Lex Driver
Model Lexusa: IS200 SC

Re: IS300 / SportCross - światła dzienne

Post by kupiec1985 »

Super to u Ciebie wyszło

u mnie :
Image
owczar
Moderator
Model Lexusa: Lexus

Post by owczar »

Masz standardowe żarówki?
przemosc
Lex Driver
Model Lexusa: IS300/RX300/ES300h

Post by przemosc »

Kupiles ten modul za 55,- z allegro (http://allegro.pl/modul-swiatel-dlugich ... 04361.html) czy moze jakis inny? Dziala Ci funkcja "auto" na manetce?
kupiec1985
Lex Driver

Post by kupiec1985 »

owczar wrote:Masz standardowe żarówki?
nie są to ledy Coby z aliexpress\

funkcja auto działa normalnie , mam to zrobione samodzielnie na przekaźnikach z wyłącznikiem , w razie potrzeby czyli nocnej dłuższej trasy wkładam normalne żarówki i pstrykam przełącznik.
Damian91
Lex Driver
Model Lexusa: IS300 SC

Post by Damian91 »

Czy u Was też tak jest, że jak już czujnik przełączy z dziennych na mijania to potem ciężko mu ' wrócić ' na dzienne? Wyjechałem dzisiaj autem o 19:30 na dziennych. Wjechałem w teren zalesiony - okej, przełączył na mijania. Potem wyjechałem na teren zabudowany - został na mijania. Fakt, że było około 20 ale umówmy się - jest wtedy jeszcze w miarę jasno. Co ciekawe, po ręcznym przełączeniu auto->mijania->auto znowu świeciły DRL i nie widział już potrzeby przełączania na mijania :scratch:
endrju1
Lex Master
Model Lexusa: is200

Post by endrju1 »

podejrzewam, że ustawiona jest spora histereza, aby np jadąc między rzadkimi drzewami nie przełączały ci się światła w kółko (czyli przełącza dopiero kiedy rzeczywiście potrzeba).
kupiec1985
Lex Driver

Post by kupiec1985 »

Damian91 wrote:Czy u Was też tak jest, że jak już czujnik przełączy z dziennych na mijania to potem ciężko mu ' wrócić ' na dzienne? Wyjechałem dzisiaj autem o 19:30 na dziennych. Wjechałem w teren zalesiony - okej, przełączył na mijania. Potem wyjechałem na teren zabudowany - został na mijania. Fakt, że było około 20 ale umówmy się - jest wtedy jeszcze w miarę jasno. Co ciekawe, po ręcznym przełączeniu auto->mijania->auto znowu świeciły DRL i nie widział już potrzeby przełączania na mijania :scratch:
u mnie zależy od natężenia światła , bo jeśli jest dzień wjadę w tunel się zmienią na mijania i wyjadę bez problemu zaświecą dzienne , ale np kiedy jest szarówka i wjadę pod duże drzewa gdzie jest ciemniej to jak się zmienią na mijania to już po wyjechaniu na odsłonięty teren nie zawsze się zmienią na dzienne
być może przez zbyt małą różnicę w natężeniu światła ...
Damian91
Lex Driver
Model Lexusa: IS300 SC

Post by Damian91 »

np kiedy jest szarówka i wjadę pod duże drzewa gdzie jest ciemniej to jak się zmienią na mijania to już po wyjechaniu na odsłonięty teren nie zawsze się zmienią na dzienne
O to mi chodziło, czyli nie tylko u mnie tak jest :ok:
medyss
Lex Driver
Model Lexusa: IS 200 Classic

Post by medyss »

Panowie potrzebuje porady jak podłączyć moduł sd2 od kogla http://kogiel.za.pl/SD-2%20new.gif niebieskie kable podlaczyć do byle jakiego kabla od długich? Czerwony podłączyć pod zasilanie czy pod zasilanie po przekręceniu stacyjki i gdzie to znaleźć? No i gdzie znaleźć kabel brązowy czyli napięcie po przekręceniu świateł krótkich?

edit:
udało się podłączyć moduł ale po chwili się spalił .... ;) wszystko podlaczylem w skrzynce bezpieczników znalazłem światła długie krótkie masa elegancko i po zapodaniu do prądu nagle zaczeły się świecieć światła i dymek z modułu leciał... Odłączyłem wszystko bo to jakiś nonsens, moduł powinien odpalać światła dopiero po zapaleniu silnika i większym napięciu niż 12V a tu od razu świeciły... poleci ktoś inny moduł niż ten?
wysilbn
Lex user
Model Lexusa: IS 300

Post by wysilbn »

podrzucicie gdzie konkretnie sprawdzony modul DRL zakupić ?

http://allegro.pl/modul-swiatel-dlugich ... 78300.html ktoś kupował od tego allegrowicza ?
Post Reply

Return to “Zrób to sam”