Hej
W specyfikacji jest napisane Usługi łączności Connected (z transmisją danych przez pierwsze 4 lata) pozwalające na sterowanie klimatyzacją, otwieraniem, zamykaniem auta. Czy ktoś zagłębiał temat? Udało mi się dowiedzieć, że po tym czasie będzie można dokupić, ale nie znają na dziś szczegółów.
Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
-
- Lex user
- Model Lexusa: Nx350
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź
bo nie minęły jeszcze 4 lataAir wrote: ↑13 Jan 2025, o 18:17 Hej
W specyfikacji jest napisane Usługi łączności Connected (z transmisją danych przez pierwsze 4 lata) pozwalające na sterowanie klimatyzacją, otwieraniem, zamykaniem auta. Czy ktoś zagłębiał temat? Udało mi się dowiedzieć, że po tym czasie będzie można dokupić, ale nie znają na dziś szczegółów.

myślę, że w połowie roku powinny się pojawić jakieś informacje bo w końcu pierwsze NXy były jeszcze odbierane pod koniec 2021 o ile dobrze pamiętam
a niewykluczone, że i później, a usługi nikt nie wyłączy tak od razu tylko jak już przemyślą sprawy abonamentu (znając burdel w TMP)
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Cześć, używam na codzień nawigacji z Google Maps za pomocą Car Play. Niestety nawigacja ta blokuje u mnie kierunek świata (kompas) wyświetlany na HUD, wyświetla się cały czas ten sam kierunek np. S. Po wyjściu z nawigacji w telefonie od razu wyświetla się na HUD poprawny kierunek świata. Czy u wszystkich występuje ten sam problem? Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Dzięki i pozdrawiam.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX350h
Witam. Jestem coraz bliżej zakupu NX350h . Zastanawiam się czy kupić nowego z salonu czy najdalej rocznego z przebiegiem do 20 tys bo już się pojawiły w sprzedaży. Rozważam prestige + design + tazuna, jednak znalazłem fajnego F sport z 23 roku w cenie prestige. czym różnią się te auta po za wyglądem tylnego i przedniego spoilera no i fotelami?
Chodzi mi głównie o różnice w siniku i zawieszeniu.
Chodzi mi głównie o różnice w siniku i zawieszeniu.
-
- Nowy lex user
Cześć, sprawdziłem u siebie i wyświetla normalnie kierunki na HUD w trakcie nawigacji z Google Mapa za pomocą Car Play.emdrup wrote: ↑19 Jan 2025, o 00:32 Cześć, używam na codzień nawigacji z Google Maps za pomocą Car Play. Niestety nawigacja ta blokuje u mnie kierunek świata (kompas) wyświetlany na HUD, wyświetla się cały czas ten sam kierunek np. S. Po wyjściu z nawigacji w telefonie od razu wyświetla się na HUD poprawny kierunek świata. Czy u wszystkich występuje ten sam problem? Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Dzięki i pozdrawiam.
-
- Nowy lex user
No i muszę sam siebie poprawić. Dzisiaj jechałem kolejny raz tą trasą i co, pokazało się to nowe rondo. Czyli jednak się mapa się aktualizuje sama.
-
- Lex user
Podaj namiary na to rondo, sprawdzimy 
Jaki masz ekran multimediów? 10" czy 14"?

Jaki masz ekran multimediów? 10" czy 14"?
-
- Nowy lex user
-
- Lex user
Też u siebie widzę to rondo.
U mnie też się pojawiło brakujące do tej pory rondo (52,2002903, 20,9420503).
Natomiast S7 i S52 w okolicach Krakowa nadal brak.
Tak więc rzeczywiście, nawigacja chmurowa jest aktualizowana, jednak dość niemrawo...
U mnie też się pojawiło brakujące do tej pory rondo (52,2002903, 20,9420503).
Natomiast S7 i S52 w okolicach Krakowa nadal brak.
Tak więc rzeczywiście, nawigacja chmurowa jest aktualizowana, jednak dość niemrawo...
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX350h
Od razu pisałem, że się aktualizuje. U mnie to kwestia max 2-3 dni. Nie sadzę, że ma znaczenie czy to RX czy NX.