Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Air
Lex user
Model Lexusa: Nx350

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post by Air »

Hej

W specyfikacji jest napisane Usługi łączności Connected (z transmisją danych przez pierwsze 4 lata) pozwalające na sterowanie klimatyzacją, otwieraniem, zamykaniem auta. Czy ktoś zagłębiał temat? Udało mi się dowiedzieć, że po tym czasie będzie można dokupić, ale nie znają na dziś szczegółów.
mcendrju
Lex user
Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD

Post by mcendrju »

Air wrote: 13 Jan 2025, o 18:17 Hej

W specyfikacji jest napisane Usługi łączności Connected (z transmisją danych przez pierwsze 4 lata) pozwalające na sterowanie klimatyzacją, otwieraniem, zamykaniem auta. Czy ktoś zagłębiał temat? Udało mi się dowiedzieć, że po tym czasie będzie można dokupić, ale nie znają na dziś szczegółów.
bo nie minęły jeszcze 4 lata :D

myślę, że w połowie roku powinny się pojawić jakieś informacje bo w końcu pierwsze NXy były jeszcze odbierane pod koniec 2021 o ile dobrze pamiętam

a niewykluczone, że i później, a usługi nikt nie wyłączy tak od razu tylko jak już przemyślą sprawy abonamentu (znając burdel w TMP)
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
emdrup
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 350h

Post by emdrup »

Cześć, używam na codzień nawigacji z Google Maps za pomocą Car Play. Niestety nawigacja ta blokuje u mnie kierunek świata (kompas) wyświetlany na HUD, wyświetla się cały czas ten sam kierunek np. S. Po wyjściu z nawigacji w telefonie od razu wyświetla się na HUD poprawny kierunek świata. Czy u wszystkich występuje ten sam problem? Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Dzięki i pozdrawiam.
gracus7
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by gracus7 »

Witam. Jestem coraz bliżej zakupu NX350h . Zastanawiam się czy kupić nowego z salonu czy najdalej rocznego z przebiegiem do 20 tys bo już się pojawiły w sprzedaży. Rozważam prestige + design + tazuna, jednak znalazłem fajnego F sport z 23 roku w cenie prestige. czym różnią się te auta po za wyglądem tylnego i przedniego spoilera no i fotelami?
Chodzi mi głównie o różnice w siniku i zawieszeniu.
piotko
Nowy lex user

Post by piotko »

emdrup wrote: 19 Jan 2025, o 00:32 Cześć, używam na codzień nawigacji z Google Maps za pomocą Car Play. Niestety nawigacja ta blokuje u mnie kierunek świata (kompas) wyświetlany na HUD, wyświetla się cały czas ten sam kierunek np. S. Po wyjściu z nawigacji w telefonie od razu wyświetla się na HUD poprawny kierunek świata. Czy u wszystkich występuje ten sam problem? Czy jest na to jakieś rozwiązanie? Dzięki i pozdrawiam.
Cześć, sprawdziłem u siebie i wyświetla normalnie kierunki na HUD w trakcie nawigacji z Google Mapa za pomocą Car Play.
piotko
Nowy lex user

Post by piotko »

piotko wrote: 1 Jan 2025, o 20:44 U mnie w NX nic się samo nie aktualizuje. Na trasie, którą czasami jeżdżę, od 4 miesięcy (albo i dłużej) jest nowe rondo i niestety w mapach lexusa tego nie ma. W nawigacjach mobilnych, z których się korzysta przez CarPlay wskoczyło natychmiast.
No i muszę sam siebie poprawić. Dzisiaj jechałem kolejny raz tą trasą i co, pokazało się to nowe rondo. Czyli jednak się mapa się aktualizuje sama.
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

Podaj namiary na to rondo, sprawdzimy :)

Jaki masz ekran multimediów? 10" czy 14"?
piotko
Nowy lex user

Post by piotko »

maciejp wrote: 24 Jan 2025, o 17:57 Podaj namiary na to rondo, sprawdzimy :)

Jaki masz ekran multimediów? 10" czy 14"?
Mam 14, To jest na drodze wojewódzkiej 395, koło Wojkowic, zjazd na autostradę. 50,97050° N, 17,07176° E
maciejp
Lex user

Post by maciejp »

Też u siebie widzę to rondo.
U mnie też się pojawiło brakujące do tej pory rondo (52,2002903, 20,9420503).
Natomiast S7 i S52 w okolicach Krakowa nadal brak.

Tak więc rzeczywiście, nawigacja chmurowa jest aktualizowana, jednak dość niemrawo...
Bonczek8
Lex user
Model Lexusa: RX350h

Post by Bonczek8 »

Od razu pisałem, że się aktualizuje. U mnie to kwestia max 2-3 dni. Nie sadzę, że ma znaczenie czy to RX czy NX.
Post Reply

Return to “Lexus NX”