[IS 200] Lakierowanie lamp przednich i halogenów
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Re: [IS 200] Lakierowanie lamp przednich i halogenów
Tu chodzi chyba o to, ze mieszany w mieszalni bedzie wodny, a te spraye sa na bazie ostrych rozpuszczalnikow i moglby Ci zmatowic cala polerke, jakby zareagowal z plastikiem 

- KRYSPIN_lex
- Lex user
- Model Lexusa: RX330 GS....
Re:
Damian87 wrote:Umieszany masz na myśli dobrany z utwardzaczem?

jednoskładnikowy spray jest dobry do popsikania jakiejś pierdoły ale nie lampy - no chyb,a że nie mamy kompresora to wyjścia nie ma (ale to lepiej poszukać mieszalni i nabić dwuskładnikowy), po za tym na plastikowej lampie zżółknie szybciej niż dwuskładnikowy, a przy pracy włożonej w demontaż lampy polerkę papierami pastą i lakierowaniu wypadało by mieć pewność, że nie robimy tego na pół lata
GS300 MK2 angol i EU na śrubki .... priv
-
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
gdzieś wyczytałem że ten środek daje dobre efekty ochrony przed uv: CarChem Nano SealantDamian87 wrote:Przyłącze się do pytania... czym zabezpieczyć lampy po polerce?Dawid0ss wrote:Ktoś może polecić jakiś fest bezbarwny lakier do zabezpieczenia reflektorów po polerce ? Pzdr
- Damian87
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
KRYSPIN_lex
Czyli co jeśli nie mam pistoletu powiedzieć w mieszalnia aby mi dobrali klar z utwardzaczem do zabezpieczenia reflektorów tak? Czy jeszcze na coś zwrócić im uwagę?
Czyli co jeśli nie mam pistoletu powiedzieć w mieszalnia aby mi dobrali klar z utwardzaczem do zabezpieczenia reflektorów tak? Czy jeszcze na coś zwrócić im uwagę?
- KRYSPIN_lex
- Lex user
- Model Lexusa: RX330 GS....
Niech Ci umieszają klar z rozpuszczalnikiem i utwardzaczem.Damian87 wrote:KRYSPIN_lex
Czyli co jeśli nie mam pistoletu powiedzieć w mieszalnia aby mi dobrali klar z utwardzaczem do zabezpieczenia reflektorów tak?
Damian87 wrote:KRYSPIN_lex
Czy jeszcze na coś zwrócić im uwagę?
Zwróć uwagę czy schody nie są śliskie żebyś się nie pier...ł jak będziesz wychodzić ze sklepu z umieszanym preparatem

GS300 MK2 angol i EU na śrubki .... priv
- babelpoznan
- Lex user
Panowie, podpinam się pod temat. Mam problem z zajechanymi lampami przednimi.
Aktualnie wyglądają tak: https://imgur.com/a/wPbAdbC
Dramat, przerabiałem już czyszczenie pastami etc, przez chwilę jest spoko (np. tak https://imgur.com/a/WTn7iTB), ale po 2-3 tygodniach znów jest to samo.
Ktoś mi podsunął temat, aby je spolerować i polakierować, pewnie lepiej wiecie o co chodzi - ja jestem zielony w tym temacie.
Proszę o rozwinięcie tematu i podpowiedź gdzie to mogę zrobić w Poznaniu oraz z jakim kosztem trzeba się liczyć. Z góry dzięki
Dramat, przerabiałem już czyszczenie pastami etc, przez chwilę jest spoko (np. tak https://imgur.com/a/WTn7iTB), ale po 2-3 tygodniach znów jest to samo.
Ktoś mi podsunął temat, aby je spolerować i polakierować, pewnie lepiej wiecie o co chodzi - ja jestem zielony w tym temacie.
Proszę o rozwinięcie tematu i podpowiedź gdzie to mogę zrobić w Poznaniu oraz z jakim kosztem trzeba się liczyć. Z góry dzięki

- Damian87
- Lex Driver
Dokładnie tak jak piszesz,babelpoznan wrote:Panowie, podpinam się pod temat. Mam problem z zajechanymi lampami przednimi.
1.najpierw zdzierasz starą warstwę, zaczynasz od papieru powiedzmy 240 i tak do 2500.
2. Potem lakierujesz lakierem bezbarwnym z utwardzaczem( koniecznie lakier 2k)
3. Polerujesz ewentualne niedoskonałości po lakierowaniu;)
Ja tak robiłem u siebie i już 2 lata jest spokój

- babelpoznan
- Lex user
Dzięki!
Dla kogoś, kto ma dwie lewe ręce (czytaj dla mnie) brzmi jak cały dzień roboty, ale może nie będę miał wyjścia
Orientowałeś się może, czy da się to gdzieś to zrobić i ile za taką usługę wołają? Wolałbym to oddać, ale za kilka dni przegląd, a obawiam się, że jak zobaczą "mleko" na lampach to mi nie podbiją 
Dla kogoś, kto ma dwie lewe ręce (czytaj dla mnie) brzmi jak cały dzień roboty, ale może nie będę miał wyjścia

- Damian87
- Lex Driver
Nie orientowałem się bo nie miałem zamiaru nikomu tego zlecać.
Jak boisz się że nie przejdzie przez to przeglądu to dzień wcześniej kup zwykłą pastę tempo( turbo) i postępuj według instrukcji na chwilę pomorze;)
Tak Na marginesie, nie tylko dla Ciebie to cały dzień roboty, mi też trochę zeszło bo wyciągnąłem lampy i trzeba potem poczekać przed ponownym montażem aby lakier dobrze wysechł, ale trzeba się z tym liczyć jak chcesz to dobrze zrobić.
Jak boisz się że nie przejdzie przez to przeglądu to dzień wcześniej kup zwykłą pastę tempo( turbo) i postępuj według instrukcji na chwilę pomorze;)
Tak Na marginesie, nie tylko dla Ciebie to cały dzień roboty, mi też trochę zeszło bo wyciągnąłem lampy i trzeba potem poczekać przed ponownym montażem aby lakier dobrze wysechł, ale trzeba się z tym liczyć jak chcesz to dobrze zrobić.
- babelpoznan
- Lex user
Dzięki za informacje i poświęcony czas. Muszę przemyśleć co z tym zrobić, bo to nie jedyny "detal", który muszę ogarnąć w moim Lexie