Rozwijane menu. Lewy górny punkt ekranu (trzy kreski) . Dalej opcja "urządzenie" - i tutaj klik w ID - tam są pełne dane.
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h
Pytanie w tym dziale gdyż oczekuje odpowiedzi od osób które już odebrały swoje NXy. Czy udało Wam się wynegocjować/dostać jakaś rekompensatę z powodu opóźnień w dostawie samochodów ? Jeśli tak to jaka ? W przyszłym tygodniu mam odbiór i zamierzam powalczyć o jakieś zadość uczynienie - stad prośba o podpowiedz.
Z góry dziękuje.
Z góry dziękuje.
-
- Lex user
Ja dostalem uscisk dloni kierownika salonu i jakas butelke wina i brelok lexus.... no i chyba dosc popularne stwierdzenie.... macie panstwo samochod w bardzo dobrej cenie.... Nie bardzo jest nawet o co prosic bo niczego do NX nie mieli na salonie dostepego od reki, nawet dywanikow, (czas oczekiwania 2-4 tygodnie....)
350H F-Sport + Fuji, sonic grey. Zamowiony 21.10.2021, STATUS: Odebrany 23.12.2022.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h Omotenashi, ES300h
Zabezpieczenie Vodałone nie ma wpływu na wysokość składki. Też o to pytałem, zanim zrezygnowałem z tego alarmu.koloramat wrote: ↑27 Jan 2023, o 19:29Uporządkujmy. Wszystko zależy od specyfikacji zawartej w polisie. Jeśli zawierając umowę ubezpieczenia uwzględniono w niej zniżkę z powodu faktu, że samochód posiada alarm z usługą monitorowania GPS (Vodafone), a w trakcie trwania tej umowy, nastąpiła zmiana, dezaktywacja alarmu Vodafone, i ubezpieczony nie zgłosił tego faktu (aneks do umowy), na pewno zaistnieje problem. Z pewnością problem ten będzie polegał na uzasadnionej odmowie wypłaty ubezpieczenia w przypadku zaistnienia szkody, na którą wpływ mogła mieć dezaktywacja Vodafone na przykład - szkoda kradzieży, zaboru tymczasowego itd. I to jest fakt poza wszelką dyskusją. Zapewniam.
-
- Lex user
Nie jest to prawdą uniwersalną, ponieważ zależy to od firmy ubezpieczającej. PZU - ja otrzymałem dość wyraźną zniżkę składki, w związku z posiadaniem umowy o monitorowaniu pojazdu.Tomasz76 wrote: ↑30 Jan 2023, o 08:22Zabezpieczenie Vodałone nie ma wpływu na wysokość składki. Też o to pytałem, zanim zrezygnowałem z tego alarmu.koloramat wrote: ↑27 Jan 2023, o 19:29Uporządkujmy. Wszystko zależy od specyfikacji zawartej w polisie. Jeśli zawierając umowę ubezpieczenia uwzględniono w niej zniżkę z powodu faktu, że samochód posiada alarm z usługą monitorowania GPS (Vodafone), a w trakcie trwania tej umowy, nastąpiła zmiana, dezaktywacja alarmu Vodafone, i ubezpieczony nie zgłosił tego faktu (aneks do umowy), na pewno zaistnieje problem. Z pewnością problem ten będzie polegał na uzasadnionej odmowie wypłaty ubezpieczenia w przypadku zaistnienia szkody, na którą wpływ mogła mieć dezaktywacja Vodafone na przykład - szkoda kradzieży, zaboru tymczasowego itd. I to jest fakt poza wszelką dyskusją. Zapewniam.
-
- Lex user
W chwili zawierania umowy ubezpieczenia, należy zgłosić fakt posiadania umowy o monitorowanie samochodu właśnie celem otrzymania zniżki.koloramat wrote: ↑30 Jan 2023, o 09:41Tomasz76 wrote: ↑30 Jan 2023, o 08:22Zabezpieczenie Vodałone nie ma wpływu na wysokość składki. Też o to pytałem, zanim zrezygnowałem z tego alarmu.koloramat wrote: ↑27 Jan 2023, o 19:29
Uporządkujmy. Wszystko zależy od specyfikacji zawartej w polisie. Jeśli zawierając umowę ubezpieczenia uwzględniono w niej zniżkę z powodu faktu, że samochód posiada alarm z usługą monitorowania GPS (Vodafone), a w trakcie trwania tej umowy, nastąpiła zmiana, dezaktywacja alarmu Vodafone, i ubezpieczony nie zgłosił tego faktu (aneks do umowy), na pewno zaistnieje problem. Z pewnością problem ten będzie polegał na uzasadnionej odmowie wypłaty ubezpieczenia w przypadku zaistnienia szkody, na którą wpływ mogła mieć dezaktywacja Vodafone na przykład - szkoda kradzieży, zaboru tymczasowego itd. I to jest fakt poza wszelką dyskusją. Zapewniam.
Last edited by koloramat on 31 Jan 2023, o 12:23, edited 1 time in total.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Kolega pytal czy udalo sie jakis rabat dostac. Pod filmami o Nxie jest kolega ktory mowil o voucherze na akcesoria 3000. Plus rabat 15% na kolejne akcesoria.
Ktos wczesniej tutaj rowniez wspominal o voucherze na 3k.
Ktos wczesniej tutaj rowniez wspominal o voucherze na 3k.
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350h FSport
Uporządkujmykoloramat wrote: ↑30 Jan 2023, o 09:41Nie jest to prawdą uniwersalną, ponieważ zależy to od firmy ubezpieczającej. PZU - ja otrzymałem dość wyraźną zniżkę składki, w związku z posiadaniem umowy o monitorowaniu pojazdu.Tomasz76 wrote: ↑30 Jan 2023, o 08:22Zabezpieczenie Vodałone nie ma wpływu na wysokość składki. Też o to pytałem, zanim zrezygnowałem z tego alarmu.koloramat wrote: ↑27 Jan 2023, o 19:29
Uporządkujmy. Wszystko zależy od specyfikacji zawartej w polisie. Jeśli zawierając umowę ubezpieczenia uwzględniono w niej zniżkę z powodu faktu, że samochód posiada alarm z usługą monitorowania GPS (Vodafone), a w trakcie trwania tej umowy, nastąpiła zmiana, dezaktywacja alarmu Vodafone, i ubezpieczony nie zgłosił tego faktu (aneks do umowy), na pewno zaistnieje problem. Z pewnością problem ten będzie polegał na uzasadnionej odmowie wypłaty ubezpieczenia w przypadku zaistnienia szkody, na którą wpływ mogła mieć dezaktywacja Vodafone na przykład - szkoda kradzieży, zaboru tymczasowego itd. I to jest fakt poza wszelką dyskusją. Zapewniam.

fakt dostania zniżki z powodu alarmu, miejsca garażowania, wieku itp nie ma wpływu na działanie polisy (chyba że w OWU/SWU stoi coś innego), co najwyżej może spowodować żądanie dopłaty brakującej składki gdy okaże się że że warunki zniżki nie są spełnione.
Tak więc poczytać OWU, sprawdzić co tam jest wymagane i tyle.
-
- Nowy lex user
Rozmawialem wczoraj z handlowcem, ktory nam sprzedal NX-a, na temat skutecznosci zabezpieczenia od Vodafone.
Powiedzial mi, ze w ASO we Wroclawiu, gdzie ow handlowiec pracuje, wysoko oceniaja skuteczność tego zabezpieczenia, bo dwóm ich klientom ukradziono NX-y (oba w Wawie) i oba auta zostaly odnalezione przez firme monitorujaca i policje w ciagu 24h. Moze zatem owe feralne wskazania apki to jedno, a sprawnosc trackowania auta poprzez systemy monitorujace pojazd to drugie.
Powiedzial mi, ze w ASO we Wroclawiu, gdzie ow handlowiec pracuje, wysoko oceniaja skuteczność tego zabezpieczenia, bo dwóm ich klientom ukradziono NX-y (oba w Wawie) i oba auta zostaly odnalezione przez firme monitorujaca i policje w ciagu 24h. Moze zatem owe feralne wskazania apki to jedno, a sprawnosc trackowania auta poprzez systemy monitorujace pojazd to drugie.
- Nex
- Lex Driver
Jeśli ukradli to średnie zabezpieczenie. No i pytanie co po tych 24h znaleźli. Całe auta czy to co po nich zostało? Większość aut rozbieranych jest na części w ciągu pierwszych 3-4 godzin.killer13 wrote:Rozmawialem wczoraj z handlowcem, ktory nam sprzedal NX-a, na temat skutecznosci zabezpieczenia od Vodafone.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey