IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu IS
Post Reply
jankess
Lex Maniak
Model Lexusa: is2ooT

Re: IS mkI - Pytania o auto z ogloszenia

Post by jankess »

Niemen82 wrote:Witam

Po długich poszukiwaniach znalazłem w końcu egzemplarz który mnie mocno zainteresował.
Możecie go obejrzeć i się wypowiedzieć ? Może ktoś go zna.
http://allegro.pl/lexus-is200-2-0-155km ... 27229.html

pozd
kolejny z radiem od angola :) do tego nie wiem czy to złudzenie ale coś się nie zgadza lakierniczo?!? tak jak pokazał lewy bok błotnik z przodu ciemniejszy od reszty, prawy bok znowu błotnik i maska jaśniejsze niż reszta :crazy:
This IS it
Niemen82
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by Niemen82 »

To jest do sprawdzenia przy oglądaniu osobiście. Ja na swoim monitorze nie widzę tej różnicy ale możliwe że monitor lipny albo moje oko mało wprawne ;)
Co do radia to jak nie będzie grało tylko brytyjskich stacji radiowych to dla mnie może być ;) he he
Chyba że to oznacza że przyjechał do nas z kierownica z prawej strony. Wtedy to raczej zrezygnuje
don't be sad because of people - they will all die
jankess
Lex Maniak

Post by jankess »

Niemen82 wrote:To jest do sprawdzenia przy oglądaniu osobiście. Ja na swoim monitorze nie widzę tej różnicy ale możliwe że monitor lipny albo moje oko mało wprawne ;)
Co do radia to jak nie będzie grało tylko brytyjskich stacji radiowych to dla mnie może być ;) he he
Chyba że to oznacza że przyjechał do nas z kierownica z prawej strony. Wtedy to raczej zrezygnuje
raczej wymienione bo zmieniarka padła ;)

lakierniczo to nie nowe auto ale też nie za 5k zeby każda blacha była inna już nie mówie o tym że mógł być klepany ;) trzeba obadać bo po fotkach to mało można stwierdzić..

no i przebieg 99r. 170k km książkowo w PL :D ale to też nie ważne bo musisz stan techniczny zweryfikować sam a to co jest na liczniku to wiesz...
This IS it
lukasz32
Lex user
Model Lexusa: g35

Post by lukasz32 »

jankess wrote:no i przebieg 99r. 170k km książkowo w PL :D ale to też nie ważne bo musisz stan techniczny zweryfikować sam a to co jest na liczniku to wiesz...
Tylko jedno podstawowe pytanie - jeśli prawdziwy przebieg jest zatuszowany to co jeszcze ;) Kwiatki wyjdą po zakupie, są tu tematy na forum opisujące przygody typu, kupiłem i bierze litr oleju na 1000km. Kolega zakupił is200 od poznaniaka, to licznik w ogóle nie pokazywał przebiegu, pewnie spalił się przy kręceniu. Później wyszło ile szpachli ma na sobie i ile trzeba dołożyć.
Alex200
Lex Driver
Model Lexusa: IS200 SC

Post by Alex200 »

soro wrote:Dzięki alex za pomoc, coraz bardziej nie mam ochoty się ruszać po to auto ..ehh

Coraz więcej rzeczy się nie zgadza! Według Ciebie alex to jest egzemplarz poliftowy z wymienioną atrapą, podmienionym radiem ( tutaj można liczyć, że komuś zmieniarka padła i je wymienił ? ) i prawdopodobnie licznikiem/wskaźnikami ( by ukryć przebieg czy może te dane jakimś cudem w Lexach są zapisywane też w ECU ?).
Bez paniki, nie ma się co zniechęcać wymienionym radiem, bo to prawie norma zważywszy na to, że zmieniarki padają jak muchy :dj2: Nie zgadza się tylko atrapa no i to radio - reszta wygląda na oryginał (co do przebiegu - to się nie wypowiadam :smile: )
Niemen82
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by Niemen82 »

Dzwoniłem do właściciela. Auto faktycznie malowane. Podobno było delikatnie wgniecione z przodu.
To dość zastanawiające że tylko tam skoro wygląda jakby był cały malowany. Sam już nie wiem czy warto sobie głowę zawracać.
Co do przebiegu to nawet nie pytałem bo wiem że to ściema :)
Nie ma jednak nic przeciwko sprawdzeniu w ASO i przez znajomego z serwisu.
don't be sad because of people - they will all die
DanLexus
Lex Driver
Model Lexusa: SC300

Post by DanLexus »

Póki nie zobaczysz nie możesz go skreślić, ani powiedzieć że go bierzesz. To że było coś robione z blacharką nie musi być problemem pod warunkiem że samochód nie jest cały otynkowany, a naprawiane było samo poszycie. Gorzej jeśli coś było wstawiane lub zrobione typowo na sprzedaż. A ważniejsze od przebiegu jest stan techniczny i to jak wygląda wnętrze. Kolega na forum sprzedaję is200 z przebiegiem ponad 300tys i samochód zapewne śmiga. A ten egzemplarz którego obserwujesz mógł mieć nawet mniej ale przebieg byłby niepopularny więc został - jak to się ładnie mówi - skorygowany :biggrin2:
Supras are just a hatchback SC300
feanor
Nowy lex user
Model Lexusa: IS200

Post by feanor »

Witam,

Przymierzam się do zakupu IS200, prośba do znawców o opnie na temat poniższego modelu.

http://otomoto.pl/lexus-is-krajowy-od-o ... 85872.html

Z góry dziękuję
Adam
jankess
Lex Maniak

Post by jankess »

feanor wrote:Witam,

Przymierzam się do zakupu IS200, prośba do znawców o opnie na temat poniższego modelu.

http://otomoto.pl/lexus-is-krajowy-od-o ... 85872.html

Z góry dziękuję
Adam

Zewnętrznie poza przedliftowym grilem raczej wszystko się zgadza przyjrzyj się więc czy z przodu nie miał przygody ;)
This IS it
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

auto z forum... przeszukaj dział NASZE LEXUSY
SC430 '2002
Post Reply

Return to “Lexus IS”