Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Mecenario
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h Omotenashi

Re: Szybkie pytanie - szybka odpowiedź

Post by Mecenario »

Nie ma nic na tej plakietce….nabtablicce znamionowej mam tylko że model: AAZH25L….gdzies tam tez mam jakis 2018 ale auto odebralem tydzień temu z salonu wiec to nie rok…
arturk884
Lex user
Model Lexusa: Nx 450h+

Post by arturk884 »

Mam samsung s24 ultra ladowarka indukcyjna przerywa ładowanie, w serwisie niby zmienili ładowarkę I że jest ok potrafi ladowac przez minutę lub kilka sekund, w ux działa ok
Lubiacyperfumy
Nowy lex user
Model Lexusa: Nx350h

Post by Lubiacyperfumy »

Witam, polecicie jakiegoś dobrego i bezpiecznego Boostera do 350h? W jakim miejscu minus podłączacie?
adasasx11
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h

Post by adasasx11 »

@ arturk884 Niestety mam ten sam problem mi w serwisie powiedzieli że ładowarka indukcyjna ma małe pole i Samsunga S24 ultra nie łapie .
Producent wie o tym i może cos poprawią ale kiedy jak i gdzie to trudno powiedzieć .
Czyli prawdopodobnie nigdy.

O i TAKIE BUTY.

A i jeśli chcesz się połączyć android auto to tylko po kablu przynajmniej w moim roczniku tak jest.

Pozdrawiam Adam Kowalczyk
odoja
Lex user
Model Lexusa: NX 24

Post by odoja »

W tych wszstkich autach(nawet niby z wentylacją bo testowałem w meśku E nowym) indukcja jest słaba, najbardziej w przypadku włacznego neta, nawigacji etc w telefonie. Bardzo mało korzystam i w sumie i tak najbardziej szkodliwe ładowanie dla baterii w telefonie.

A czemu nie kupiłeś sobie AAwireless do androdia??

https://www.aawireless.io/en/products/aawireless-two

Kup i będziesz miał też bezprzewodowo :) U mnie działa perfekcyjnie.
gracus7
Nowy lex user

Post by gracus7 »

Czy są wśród właścicieli NX 350h osoby o wzroście co najmniej 190 cm? ;) Czy ktoś może opisać odczucia jeżdżąc tym modelem? Jak wsiadam do niego w salonie to mam zaledwie 1 cm od głowy do podsufitki. Fotel opuszczony maksymalnie. Auto bez panoramy i szyberdachu oczywiście. A na wysokości oczu mam koniec szyby drzwi i zaczyna się ramka. zastanawiam się czy to nie będzie jakimś dyskomfortem.
matti05
Nowy lex user
Model Lexusa: CT200h -> NX350h

Post by matti05 »

gracus7 wrote: 2 Mar 2025, o 23:31 Czy są wśród właścicieli NX 350h osoby o wzroście co najmniej 190 cm? ;) Czy ktoś może opisać odczucia jeżdżąc tym modelem? Jak wsiadam do niego w salonie to mam zaledwie 1 cm od głowy do podsufitki. Fotel opuszczony maksymalnie. Auto bez panoramy i szyberdachu oczywiście. A na wysokości oczu mam koniec szyby drzwi i zaczyna się ramka. zastanawiam się czy to nie będzie jakimś dyskomfortem.
196 cm wzrostu i przy wersji F-Sport bez szyberdachu jak najbardziej komfortowo. No i mam wrażenie, że miejsca mam więcej niż 1 cm.
QbekNX350
Lex user
Model Lexusa: NX350h + LBX

Post by QbekNX350 »

Ja mam 192 cm i w F-Sport z panorama jest mi wygodnie. Nie mam dyskomfortu nawet w zimie a zrobilem juz 80kkm.
NX350h 2022r + LBX 2024r
gracus7
Nowy lex user

Post by gracus7 »

Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź. A powiedzcie jak fotele. Bo czytałem tu na forum że w F sport siedzisko jest dłuższe ale patrząc na zdjęcia różnych wersji wyposażenia i rozmawiając z serwisem okazuje się że siedziska są tej samej długości w każdej wersji. Natomiast w F sporcje sa troszkę twardsze co sam potwierdziłem siadając w F sport a później w prestige. Prestige ma bardziej miękkie ale podobno najwygodniejsze sa w Omotenachi. Byłem ostatnio w jednym z salonów i robili mi wycenę na prestige z pakietem design + tazuna na 260tys a jak zapytałem o chociaż 5% rabatu to nawet rozmawiać nie chcieli mówiąc, że salon chciałby zarabiać 5% na samochodzie. Dziwne. podobno taka polityka firmy. Natomiast dostałem wycenę od innej firmy która bierze auta od lexusa i sprzedaje w leasingu to na tej wycenie jest rabat 26%. i cena 233800. Problem w tym, że auto chcę kupić w całości ze środków własnych jako osoba fizyczna a nie na firme. A tu nie chcą grosza opuścić. Tym bardziej ze mowa jest o wyprzedaży rocznika 2024. W salonie BMW proponowano mi 2 auta o 100tys taniej od ceny katalogowej ale po mimo tego, że od ponad 20 lat jeżdżę bmw to nowe do mnie nie przemawia. to już chińszczyzna
Marslo
Lex user
Model Lexusa: RX 450h+ , NX 450h+

Post by Marslo »

gracus7 wrote: 5 Mar 2025, o 22:26 Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedź. A powiedzcie jak fotele. Bo czytałem tu na forum że w F sport siedzisko jest dłuższe ale patrząc na zdjęcia różnych wersji wyposażenia i rozmawiając z serwisem okazuje się że siedziska są tej samej długości w każdej wersji. Natomiast w F sporcje sa troszkę twardsze co sam potwierdziłem siadając w F sport a później w prestige. Prestige ma bardziej miękkie ale podobno najwygodniejsze sa w Omotenachi. Byłem ostatnio w jednym z salonów i robili mi wycenę na prestige z pakietem design + tazuna na 260tys a jak zapytałem o chociaż 5% rabatu to nawet rozmawiać nie chcieli mówiąc, że salon chciałby zarabiać 5% na samochodzie. Dziwne. podobno taka polityka firmy. Natomiast dostałem wycenę od innej firmy która bierze auta od lexusa i sprzedaje w leasingu to na tej wycenie jest rabat 26%. i cena 233800. Problem w tym, że auto chcę kupić w całości ze środków własnych jako osoba fizyczna a nie na firme. A tu nie chcą grosza opuścić. Tym bardziej ze mowa jest o wyprzedaży rocznika 2024. W salonie BMW proponowano mi 2 auta o 100tys taniej od ceny katalogowej ale po mimo tego, że od ponad 20 lat jeżdżę bmw to nowe do mnie nie przemawia. to już chińszczyzna
Moze wybrac leasing z maksymalna pierwsza wplata , ulokowac gotowke w obligacje na okres leasingu i z odsetek splacac rate niewiele dokladajac co miesiac? Bedzie tansze auto i oszczednosci;) . Oczywiscie pod warunkiem ,ze jest opcja leasingu konsumenckiego.
W kazdym razie bym to rozwazyl i policzyl.
Post Reply

Return to “Lexus NX”