Po co Ci to jak masz V8..Yarecki wrote:.. z dobrodziejstwami jakimi są mp3, bluetooth i inne pierdy których lex nie ma.

Po co Ci to jak masz V8..Yarecki wrote:.. z dobrodziejstwami jakimi są mp3, bluetooth i inne pierdy których lex nie ma.
Ja nie piszę co ja mam a czego nie, no pewnie tak sobie można pisać,Pawełn wrote:Po co Ci to jak masz V8..Yarecki wrote:.. z dobrodziejstwami jakimi są mp3, bluetooth i inne pierdy których lex nie ma.
A ile razy jechałeś na samym silniku że tak twierdzisz ???sardzent wrote: AR159 tez do awaryjnych nie nalezy a silniki JTD (bez biturbo) wyznaczaja wzorce bezawaryjnosci wsrod diesli
Cena jest taka a nie inna bo wlecze się za nimi przeszłość gdzie mieli wpadki i słabe silniki R4 to tyle.Dawid0ss wrote:Yarecki, co do wartości auta to oczywiście masz rację. Dużo nowsze auto w nie dużo wyższej cenie. Natomiast obaj wiemy, że przy wyborze auta liczą się też inne rzeczy. Gdybym się sugerował wartością auta, to bym jeździł za te pieniądze jakąś dwuletnią puszką, służącą do przemieszczania się z punktu A do B.
Dla wielu z nas (użytkowników Lexus'a) liczył się przy wyborze na pewno prestiż marki i to, że jest ich na ulicach nadal bardzo mało, co stanowi - przynajmniej dla mnie - nie lada gratkę.
Osobiście uważam, że Alfa Romeo to akurat kiepskie auto. Kiepska jakość aut, które kuszą "bajerami". Prestiż marki ma się już nijak, do tego co było 15 lat temu. Wiadomo, skąd taka a nie inna cena.
Pozdrawiam
Widzę matematyczny umysł ... Nie da się określić prawdopodobieństwa w zbiorach nieskończonych, jeśli nie określimy jednoznacznych warunków wyboru zdarzenia stochastycznego. Każdy z nas określiłby inny sposób wyboru tego zdarzenia i dla każdego z nas prawdopodobieństwo pełnego szczęścia posiadania takiego czy innego samochodu posiada nieskończenie wiele parametrów, co prowadzi do stwierdzenia, iż najlepiej udać się w stronę empiryzmu ... czyli tak jak z kobietą ... nie spróbujesz nigdy się nie dowiesz ...sardzent wrote:Przesadzasz ... przy IS200 z opisu a AR159 nie rozdzieralbym szat w kwestii RWD a FWD (lub Q4) Lexus pewnie i mniej psuje sie (chociaz to nie legadarne V8), przemyslana chociaz nudna konstrukcja ale AR159 tez do awaryjnych nie nalezy a silniki JTD (bez biturbo) wyznaczaja wzorce bezawaryjnosci wsrod diesli
zupelnie nie rozumiem tego kupujesz za polowe a otrzymujesz polowe ... 2 kola i pol silnika ? to tak jakby powiedziec kupujesz IS200 za 1/4 ceny LS400 i dostajesz 1/4 Lexusa ...
utrata wartosci to juz zupelnie inna kwestia poniewaz AR nie trzymaja ceny
Ale wiesz, jak się nie podoba to prawdopodobnie jutro wcale lepiej nie będzie chyba że śmigniesz naważkę gonu z pierwszego tłoczenia o wysokim stężeniuLinkPL wrote:Ja uważam, że nie ma co być fanatykiem ... i pieniądze nie są najważniejsze ...
IS200 to fajny samochód, może się podobać i da się go lubić.
To tak jak byś porównywał kobiety ze sobą ... Zadaj sobie pytanie czy wszystkie ogólnie uważane za ładne ... podobają Ci się ?? Mam nadzieję, że nie ... no bo jak tu się zdecydować na coś ... Z samochodami jest tak samo. Albo coś lubisz i Ci się podoba, albo tylko podoba. A jeśli już lubisz i Ci się podoba, to pieniądze są najmniej ważne.
My faceci jesteśmy wolnymi duchami, lubimy swoje zabawki bez względu na to czy są stare czy nowe, ważne abyśmy mieli do nich sentyment.
Chciałbyś żeby wszystkim podobała się ta sama kobieta ?? Aczkolwiek mój szef uważa, że jak są faceci zgodni na jednej wsi, to jedna kobieta wystarczy, żeby wszyscy byli zadowoleni
Co do kobiet to wiesz nie każdy przygarnia Kobietę na podstawie samego wyglądu
Ja nie napisałem że Tobie konkretnie tylko pt. klientowi:) i o tym jednak jest temat, co masz (pt. klient ma) w lexie i czego nie dostaniesz biorąc alfęYarecki wrote:Ja nie piszę co ja mam a czego nie, no pewnie tak sobie można pisać,Pawełn wrote: Po co Ci to jak masz V8..Na szczęście mam i V8 i porządne 2 din ze wszystkim czego potrzebuję w cywilizowanym świecie , ale nie o tym jest temat.
dosc duzo mam doczynienia z 1.9 JTD i kilka razy z 2.4 JTD a moto slupka juz nie rozumiem ?ledziu wrote:
A ile razy jechałeś na samym silniku że tak twierdzisz ???
Czyli jak mam rozumieć przy moto słupku masz 4ery koła i lecisz???
Pozwól że Ci wytłumaczęsardzent wrote:
zupelnie nie rozumiem tego kupujesz za polowe a otrzymujesz polowe ... 2 kola i pol silnika ? to tak jakby powiedziec kupujesz IS200 za 1/4 ceny LS400 i dostajesz 1/4 Lexusa ...
a słyszeliście że w tych alfalfach na początku same się odkręcały kołak0zz wrote:widziałem rozkraczoną, policyjną Alfę na poboczach... już myślałem że suszą w niestandardowym miejscu... a to awaria....
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests