Lexus-Forum • Zobacz wątek - 2jz ge nieodpala

2jz ge nieodpala

Re: 2jz ge nieodpala

Postprzez kazio » 8 gru 2017, o 23:56

Dzieki , bo na goglach szukalem i nic nie widzialem,
kazio
Lex user
 
Posty: 132
Dołączył(a): 10 wrz 2014, o 19:59
Model Lexusa: sc300 z31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: koscierzyna

Re: 2jz ge nieodpala

Postprzez kazio » 9 gru 2017, o 00:04

Dzieki ,jutro dam znacco tam mi wyblyskalo lub nie :-)
kazio
Lex user
 
Posty: 132
Dołączył(a): 10 wrz 2014, o 19:59
Model Lexusa: sc300 z31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: koscierzyna

Re: 2jz ge nieodpala

Postprzez kazio » 9 gru 2017, o 09:52

Wyskakuje air bag 11 a check 24 nic wiecej,
kazio
Lex user
 
Posty: 132
Dołączył(a): 10 wrz 2014, o 19:59
Model Lexusa: sc300 z31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: koscierzyna

Re: 2jz ge nieodpala

Postprzez kazio » 9 gru 2017, o 10:13

Podlaczylem z przodu auta wszystko co mialem odlaczone, i wyswietla 14 i24 i doszedl po kreceniu silnikiem 78
kazio
Lex user
 
Posty: 132
Dołączył(a): 10 wrz 2014, o 19:59
Model Lexusa: sc300 z31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: koscierzyna

Re: 2jz ge nieodpala

Postprzez agiless » 9 gru 2017, o 12:09

14- błąd obwodu sygnału zapalnika (igniter)
Prawdopodobnie tu jest problem z brakiem iskry

24- sygnał czujnika temperatury powietrza wlotowego
78- błąd sterowania pompą paliwa
Avatar użytkownika
agiless
Lex user
 
Posty: 189
Dołączył(a): 30 cze 2014, o 00:25
Model Lexusa: GS300 MKI
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skierniewice

Re: 2jz ge nieodpala

Postprzez sebek8888 » 9 gru 2017, o 12:10

kazio napisał(a):Podlaczylem z przodu auta wszystko co mialem odlaczone, i wyswietla 14 i24 i doszedl po kreceniu silnikiem 78

Code 14 Igniter signal circuit fault
Code 24 Intake temperature sensor circuit fault

Code 78 Fuel pump control circuit fault (for GS300 SC300 models)

Kazdy z innej beczki. Najpierw zresetuj komputer, zeby pokasowac bledy, ktore pokazaly sie po tym jak wszystko odlaczales. Potem zrob diagnostyke jeszcze raz.
sebek8888
Lex Driver
 
Posty: 335
Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 14:36
Model Lexusa: LS400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zyrardów

Re: 2jz ge nieodpala

Postprzez kazio » 9 gru 2017, o 15:26

Odlaczylem kleme i pochwili zalozylem. I tak; wyskakuje 14 24 ale nie mam zalozonej przeplywki, bo dolot czesciowo polamany, jak zakrece silnikiem,czyli prubuje pdpalic to jeszcze wyskakuje 78, i tak w kolko, moze jakisimobilajzer lub cos, bo juz jestem glupi z tego, poza tym cewka zmierzona pomimo ze zmienilem na sprawna, dolna wtyka 0.01 ohm a miedzy dolna wtyka+ a wyjsciem z cewki na kopolke 7.84 czyli ok, czujki przy glowicy zalozone dochniete, masa byla urwana przy skrzyni ,ale poprawolem na cala,albo jakies odciecie albo kable pouruwane, do kompa podpiete wszystko, wtyczki dopchniete, jutro nagram o pokaze jak to wyglada ,tylko niewiem gdzie filmik wrzucic zeby moznaby go ogladnac
kazio
Lex user
 
Posty: 132
Dołączył(a): 10 wrz 2014, o 19:59
Model Lexusa: sc300 z31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: koscierzyna

Re: 2jz ge nieodpala

Postprzez sebek8888 » 9 gru 2017, o 16:08

Jesli kupiles tego zielonego, to po wypadku nie.odpalal bo sie jakis glowny bezpiecznik spalil jak.sie.przewody pociely. Jakas 100, nie wiem gdzie on sie znajduje dokladnie ale moze znowu to samo sie stalo....... i stary ciezko bedziesz mial to poskladac do kupy jesli to ten:)
Ale mam maske, blotnik,szybe, przednie sanki i co tam ci bedzie potrzebne
sebek8888
Lex Driver
 
Posty: 335
Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 14:36
Model Lexusa: LS400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zyrardów

Re: 2jz ge nieodpala

Postprzez kazio » 9 gru 2017, o 16:27

Hej, tak zielony, stan perfekt gdyby nie ten strzal, przegladalem kable ak na pierwszy rzut ok, nawet w srodku patrzalem, sa niby niepoprzycinane, ,mam czesci procz lampy pp o halogenow, a z kad wiesz ze bezpiecznik 100, bo widzialem ze ktos mial kopane w bezpiecznikacz z przodu, i odkrecona masa itd, ale palil,,,
kazio
Lex user
 
Posty: 132
Dołączył(a): 10 wrz 2014, o 19:59
Model Lexusa: sc300 z31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: koscierzyna

Re: 2jz ge nieodpala

Postprzez sebek8888 » 9 gru 2017, o 16:37

kazio napisał(a):Hej, tak zielony, stan perfekt gdyby nie ten strzal, przegladalem kable ak na pierwszy rzut ok, nawet w srodku patrzalem, sa niby niepoprzycinane, ,mam czesci procz lampy pp o halogenow, a z kad wiesz ze bezpiecznik 100, bo widzialem ze ktos mial kopane w bezpiecznikacz z przodu, i odkrecona masa itd, ale palil,,,


Wiem bo mialem go kupic na czesci,wlasciciel mi mowil.
Lampe tez mam, tylko nie wiem czy wszystkie zaczepy sa cale... jakby co 669968307
sebek8888
Lex Driver
 
Posty: 335
Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 14:36
Model Lexusa: LS400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zyrardów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do GS mk1 1993-1997

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości