[LS400 96r.] Pobór prądu na postoju

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

[LS400 96r.] Pobór prądu na postoju

Postprzez flimon » 8 gru 2018, o 17:37

Cześć. Pokrótce, coś kradnie prąd na postoju, niby 0,5A wg pomiaru, ale 3 dni nie odpalany i akumulator rozładowany prawie do 0. Wyczaiłem, że po wyjęciu kluczyka nie gasnie podświetlenie przycisków od szyby od strony kierowcy i szybą kierowcy cały czas można sterować (resztą nie). Wypiąłem wtyczkę od panelu i zużycie spadło o połowę. Fotelem także można sterować bez kluczyka w stacyjce, tak chyba nie powinno być? Co dalej, gdzie szukać? Które to przekaźniki będą? Pozdro
flimon
Nowy lex user
 
Posty: 1
Dołączył(a): 8 gru 2018, o 17:08
Model Lexusa: LS400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zielona Góra

Re: [LS400 96r.] Pobór prądu na postoju

Postprzez lewmichal » wczoraj, o 12:15

Fotelami można sterować bez włożonego kluczyka.
Po wyjęciu kluczyka szybą też można sterować przez jakiś czas. Chyba około minuty. Potem napięcie zanika.
Obrazek
Avatar użytkownika
lewmichal
Lex user
 
Posty: 189
Dołączył(a): 9 sty 2015, o 12:05
Lokalizacja: Świdnik
Model Lexusa: LS 400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Świdnik

[LS400 96r.] Pobór prądu na postoju

Postprzez LEPSI RX » wczoraj, o 20:41

Bardzo duży pobór 0.05A to norma. 0.5 A to coś około 5-10 Watt

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
LEPSI RX
Lex user
 
Posty: 123
Dołączył(a): 2 lut 2011, o 23:54
Lokalizacja: Gdynia-trójmiasto
Model Lexusa: RX300,CT200H,
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: REDA


Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość