NX200T 2015 r. upgrade nagłośnienia

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radioodtwarzacze, nawigacje GPS, radia CB
Post Reply
KrzysztofK.
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 200t

NX200T 2015 r. upgrade nagłośnienia

Post by KrzysztofK. »

Dzień dobry,

w moim NX200t z 2015 roku mam podstawowy system audio. Nie jestem audiofilem, jednak jakość dźwięku jest delikatnie mówiąc mocno przeciętna, a basów prawie nie ma :( Dodam, że słucham każdego rodzaju muzyki poza disco polo i poważnej/klasycznej. Lubię basy, ale bez przesady
Dlatego zastanawiam się nad wymianą głośników z przodu, wyciszeniem przednich drzwi i ewentualnie wymianą wzmacniacza. I może instalacją suba - choć nie mam parcia, bo nie lubię "łupania" na światłach.
I tutaj prośbę o radę.
Czy Waszym zdaniem wstawienie lepszych głośników (jakie? ze średniej półki cenowej) i wyciszenie drzwi przednich (z tyłu nie jeżdżę) znacząco podniesie jakość dźwięku? Zrobiłem kiedyś coś takiego w fordzie - wstawiłem głośniki Hertz + wyciszenie, radio było dobre sony forda, i to wystarczyło :)
Czy jednak trzeba zmienić wzmacniacz, jeśli tak to jaki byście zaproponowali?
I jeszcze kwestia suba. Nie chcę pomniejszać i tak już małego bagażnika. Jednak widziałem zdjęcia z subem w tylnej klapie - ma to sens?

Ewentualnie znacie kogoś z Krakowa i okolic z kim mógłbym o tym pogadać/zrobić taki upgrade nie za miliony?

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam!
K.
mayamex
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 300

Re: NX200T 2015 r. upgrade nagłośnienia

Post by mayamex »

jeśli chodzi o moje wrażenia z suba w klapie bagażnika, to jakieś wielkie nieporozumienie jest, w środku jeszcze nie ma strasznej tragedii z odbiorem, chociaż i tak nędznego basu, ale na zewnątrz słychać każdy plastik, który jest połączony z klapą, mówię tu o światłach etc. Zrobiłem porządek z tablicą rejestracyjną i jest troszkę lepiej, ale niestety te światła rezonują potwornie. Nie polecam tego nikomu ! okleiłem i wyciszyłem klapę jak to tylko możliwe, nic nie jest luźno, a i tak wszystko trzeszczy. Nadmienię, że mam NX 300 z 2018
Post Reply

Return to “Car Audio, GPS, CB”