światła dzienne z regulatorem SD-2

Czyli wszystkie porady oraz pomysły na własnoręczne przeróbki.
Post Reply
grucha2666
Lex Driver
Model Lexusa: IS 300

Re: światła dzienne z regulatorem SD-2

Post by grucha2666 »

Witam, dzisiaj byłem u elektryka i próbowałem podłączyć moduł SD-2 od kogla i z początku wszystko ładnie śmigało lecz po 2-3 minutach działania moduł poszedł z dymem. spotkał się ktoś z wadliwym modułem od kogla? bo nie wiem czy błędu jakiegos nie popełnił elektryk i nie chcę robic afery.
bamss
Lex Driver
Model Lexusa: is250

Post by bamss »

a moze ladowanie masz za duze? raczej blad elektryka nie wierze bo tam szalu nie ma zeby to podlaczyc
https://www.facebook.com/is250bams/?fref=ts Auto-Elektronika -naprawy komputerow airbag liczniki CarAudio-zabudowy w ofercie Vibie, DigitalDesigns,Alpine,Gms i wiele innych 662032092
grucha2666
Lex Driver

Post by grucha2666 »

hmm no ogolnie to widzialem jak dymek poszedl z calego modulu- byl nawet mocno cieply. elektryk powiedzial ze po module za 50-60 zl nie mozna sie rewelacji spodziewac... ciekawe co na to pan kogiel jak jutro sie dodzwonie. a ladowanie czy mam za duze to nie wiem, jak to sprawdzic?
bamss
Lex Driver
Model Lexusa: is250

Post by bamss »

miernik zapinasz na aku zapalasz i patrzysz powinno byc w okolicach 14v do 14.3
https://www.facebook.com/is250bams/?fref=ts Auto-Elektronika -naprawy komputerow airbag liczniki CarAudio-zabudowy w ofercie Vibie, DigitalDesigns,Alpine,Gms i wiele innych 662032092
WoznY
Lex user
Model Lexusa: IS200 sc

Post by WoznY »

Ja swoj podłączyłem i nie działa i nie moge sie skontaktować z Koglem wiec coś chyba jest nie tak z tymi modułami:/
grucha2666
Lex Driver

Post by grucha2666 »

ja się skontaktowalem i mam odeslac z opisem o co chodzi. z tym że ja chcę zwrot pieniędzy bo mam już inny modul na oku. mam nadzieje ze kogiel bedzie na tyle uprzejmy i zwróci kase.
jarszu
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by jarszu »

Po trzech latach użytkowania zaszły zmiany w żarówkach (zachwianie procesu przenoszenia cząstek wyparowanego wolframu z bańki na żarnik czyli halogenowego cyklu regeneracyjnego) i nastąpiło wycienienie żarnika. W wyniku używania długich świateł w nocy doszło do powstania łuku elektrycznego. Skutkiem tego obie żarówki mi podczas jazdy wybuchły.
Skutek - szkło rozsypane po reflektorach i uszkodzone odbłyśniki.
Jak ktoś ma inne wytłumaczenie - proszę o komentarz.
Wniosek - stosując moduł (taki czy inny) należy raz w roku prewencyjnie wymienić żarówki.
Szczególnie jak widzimy od środka lekką poświatę - podobną do połysku macicy perłowej.
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Mój właśnie wyzionął ducha,obudowa nadtopiła sie od rozgrzanych półprzewodników.
jankess
Lex Maniak
Model Lexusa: is2ooT

Post by jankess »

Niezle przeboje :/ teraz to chyba juz nie zaloze tego...

A sie czailem na taki modl ale skonczylo sie na prostym zaklejeniu czujnika zmierzchowego i przekreceniu na "auto" bo nie mam xenonu..wiadomo minus taki ze odpalasz na swiatlach nad.czym ubolewam ale cos takiego tez slyszalem o rozruchu aku jakimś pobudzeniu przez zapalanie świateł przed rozruchem i sobie wmawiam że jest ok xD
Last edited by jankess on 17 Jun 2014, o 01:22, edited 1 time in total.
This IS it
grucha2666
Lex Driver

Post by grucha2666 »

no ja chcialem ten modul z 2 powodow:
1. fajnie lex wyglada na dlugich 30%
2. Przede wszystkim jak mam włączone światła mijania to oświetlenie całej kabiny jest prawie niewidoczne (np. nie wiem czy klima działa czy nie w słońcu ta żaróweczka jest ledwo widoczna). chciałem własnie po to mieć dzienne.
Post Reply

Return to “Zrób to sam”