Lakierowanie zacisków z logo LEXUS
- dommell
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
Re: Lakierowanie zacisków z logo LEXUS
Też bym chciał.... i odrazu pytanie, kupuje arkusz foli oracal, chce biały napis, to biały arkusz, na ploterze gdzieś mi to wytną z szablonu? naklejam, i już? Działa?
Takie proste?

- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
arkusz oracal - tani jak barszcz
idziesz z takim małym arkuszem i szablonem do jakiejś firmy poligraficznej i prosisz żeby Ci to wycieli... taka operacja niestety już nie bedzie tak tania jak arkusz folii
idziesz z takim małym arkuszem i szablonem do jakiejś firmy poligraficznej i prosisz żeby Ci to wycieli... taka operacja niestety już nie bedzie tak tania jak arkusz folii

SC430 '2002
- dommell
- Lex Driver
hmm, no i słowa poszły w czyny, wycięcie z folią i folią transferową, w 3 kopiach, wyszło mi 25zł. Więc jakieś to drogie nie jest. Poszedłem do garażu, wziąłem się za tylne zaciski... Wyczyściłem, odtłuściłem, przykleiłem, zajebiście to wygląda...ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że to wytrzyma... Zacisk ma chropowatą powierzchnię, hmm, jak to przy pierwszym myciu samochodu nie odpadnie to będzie sukces. No ale zobaczymy. Pojeźdżę, sprawdzę wytrzymałość. Przód zrobię jak tył nie odpadnie. Bo z przodu trzeba koła zdjąć żeby to ogarnąć więc szkoda roboty jeśli to ma się nie trzymać.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Ma ktoś wąski szablon na zacisk z LS400.
Może pomalowanie zacisku przykładowo na biało, później naklejenie szablonu i malowanie na czarno, po czym ściągnięcie szablony na mokrym jeszcze da lepszy efekt niż naklejka
Może pomalowanie zacisku przykładowo na biało, później naklejenie szablonu i malowanie na czarno, po czym ściągnięcie szablony na mokrym jeszcze da lepszy efekt niż naklejka

- dommell
- Lex Driver
to ja pokażę jak to zrobiłem z naklejką. Narazie tył. Pojeżdżę przez zimę i zobaczę efekty. Jak będzie nadal pięknie to robię na wiosnę przód. No i tył da się zrobić bez zdejmowania koła, a przód już niestety nie. Uwagę skupcie na zacisku, felga jest brzydka, zimowa i do renowacji na wiosnę (pare ciężkich zim zrobiło swoje
). Tylko proszę się nie śmiać. To jest sposób domowy osoby nie znającej się na tym fachu, lakiernikiem nie jestem 
Oczywiście zacisk już miałem pomalowany... całe szczęście zrobił to poprzedni właściciel
Najpierw zestaw "domowy" jaki użyłem:

PLUS naklejki i gazety
Robiłem to w garażu, murowanym, ale jaka pora za oknem jest każdy widzi, więc i wilgoć duża. Nie bez powodu na zdjęciu jest telefon...ważna rzecz gdy nie ma się latarki...bez niego byłaby dupa. Odtłuściłem zacisk płynem do szyb...bałem się użyć coś mocniejszego, co by farby nie zmyć. Wysuszyłem powierzchnię jak widać suszarką. Nałożenie naklejki z taśmy transferowej jest bardzo proste. Nie ma co się nad tym rozpisywać. Taśma malarska, gazeta do obklejenia zacisku jak na zdjęciu:

Psikamy raz, potem za jakiś czas drugi raz. Użyłem chyba jednego z bardziej wytrzymałych na temperatury lakier bezbarwny MOTIP (napisane, że do 800 stopni...). Czekamy aż wyschnie... A, użyłem lakieru ponieważ w innym wątku ktoś taki pomysł mi podsunął, daje to większą pewność, że naklejka nie odpadnie (chropowata powierzchnia zacisku nie dawała mi spokoju
i musiałem czymś tą naklejke potraktować)
Efekt taki:

Na żywo naprawdę wygląda super. Napisane jeszcze, że ten lakier musi się utwardzić przez podgrzanie do około 160 stopni. Myślę, że w trasie przy paru hamowaniach mocniejszych się to odbędzie...

Oczywiście zacisk już miałem pomalowany... całe szczęście zrobił to poprzedni właściciel

Najpierw zestaw "domowy" jaki użyłem:

PLUS naklejki i gazety

Robiłem to w garażu, murowanym, ale jaka pora za oknem jest każdy widzi, więc i wilgoć duża. Nie bez powodu na zdjęciu jest telefon...ważna rzecz gdy nie ma się latarki...bez niego byłaby dupa. Odtłuściłem zacisk płynem do szyb...bałem się użyć coś mocniejszego, co by farby nie zmyć. Wysuszyłem powierzchnię jak widać suszarką. Nałożenie naklejki z taśmy transferowej jest bardzo proste. Nie ma co się nad tym rozpisywać. Taśma malarska, gazeta do obklejenia zacisku jak na zdjęciu:

Psikamy raz, potem za jakiś czas drugi raz. Użyłem chyba jednego z bardziej wytrzymałych na temperatury lakier bezbarwny MOTIP (napisane, że do 800 stopni...). Czekamy aż wyschnie... A, użyłem lakieru ponieważ w innym wątku ktoś taki pomysł mi podsunął, daje to większą pewność, że naklejka nie odpadnie (chropowata powierzchnia zacisku nie dawała mi spokoju

Efekt taki:

Na żywo naprawdę wygląda super. Napisane jeszcze, że ten lakier musi się utwardzić przez podgrzanie do około 160 stopni. Myślę, że w trasie przy paru hamowaniach mocniejszych się to odbędzie...
- wojtek8830
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS300
Może ktoś będzie sobie robił takie naklejki? bo bym się pisał na kpl i może ktoś by zrobił dwa razy więcej a ja bym się złożył na to?
- Guli
- Lex user
Będę niebawem robił do swojego IS-a więc jak chcesz to możesz się podpiąć pod szablony/naklejki. Robione będzie jak na zdjęciach wyżej - na przód napis, a na tył tylko logo. Jakby jeszcze ktoś chętny to pisać, ploter za jednym zamachem ciachnie.
- mihalltoyota
- Lex user
- Model Lexusa: Lexus IS200 sport
ja też bym był chętny na zamówinie na przód napisów i tył znaczków będziesz to zamawiał?
-
- Lex user
- Model Lexusa: is200 był...
Dokładam swoje zamówienie:)
IS sprzedany, jest Mazda 626 2.0 benzyna kombi
- kolunio
- Lex user
- Model Lexusa: is200
ja rowniez