Witam, mam następujący problem w moim IS w trakcie jazdy jak tylko wyłącze klime to momentalnie parują mi wszystkie szyby macie jakiś sposob na to? albo może doradzicie co zrobić ? Bo nie chce ciagle na klimie jezdzic?
-filtr kabinowy wymieniony
3 ja sobie kupiłem za pare groszy pochłaniacz a dokładnie , wrzuciłem i po tygodniu wkłady były juz mocno nasiakniete ale problem zniknał.
wsłuchaj sie czy po zgaszeniu silnika zamyka ci klapki jakie 30-60 sekund od zgaszenia usłyszalne
Raven069 napisał(a):Witam, mam następujący problem w moim IS w trakcie jazdy jak tylko wyłącze klime to momentalnie parują mi wszystkie szyby macie jakiś sposob na to? albo może doradzicie co zrobić ? Bo nie chce ciagle na klimie jezdzic?
Dawid0ss napisał(a):Raven069 napisał(a):Witam, mam następujący problem w moim IS w trakcie jazdy jak tylko wyłącze klime to momentalnie parują mi wszystkie szyby macie jakiś sposob na to? albo może doradzicie co zrobić ? Bo nie chce ciagle na klimie jezdzic?
Weź się upewnij czy czasem nie włączyłeś sobie rotacji powietrza z kabiny![]()
W każdym razie przy obecnej pogodzie na zwykłą wentylację to bym szczególnie nie liczył. A takie pytanie. Czemu nie chcesz jeździć na klimie ? Nie używając jej, popsujesz sprężarkę. Oszczędność paliwa ? Ile oszczędzisz ? 0.5 litra na 100 km ? C'mon !
Pzdr
Dawid0ss napisał(a):Czemu nie chcesz jeździć na klimie ? Nie używając jej, popsujesz sprężarkę. Oszczędność paliwa ? Ile oszczędzisz ? 0.5 litra na 100 km ? C'mon !
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość