IS200 nie odpala po wymianie filtra paliwa

IS200 nie odpala po wymianie filtra paliwa

Postprzez piotruc » 2 kwi 2021, o 21:49

Witam.

jako i zmieniałem samodzielnie olej i wszystkie filtry to i również filtr paliwa który zostawiłem na sam koniec. po wymianie posiłkując się tym filmem https://www.youtube.com/watch?v=sFqfL4m4iZU&t=8s samochód nie odpala. kręciłem długo i długo ale bez przesady, wcześniej kilka razy przekręcałem stacyjkę w celu wypełnienia filtra. dodam ze wcześniej chodził bez zarzutu. gdzie może leżeć problem lub mój błąd? robiłem wszystko skrupulatnie i delikatnie. może jest na tym filmie niedopowiedziane cos istotnego? proszę o pomoc.

dodam ze rozebrałem go ponownie i ciśnienie w układzie było, nawet dużo większe niz za pierwszym razem. tak wiec wydaje mi sie ze pompa działa. jednak nie chce zapalic...
piotruc
Nowy lex user
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2 kwi 2021, o 21:40
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: IS200 nie odpala po wymianie filtra paliwa

Postprzez Nemo 77 » 2 kwi 2021, o 22:15

Możesz minąć filtr żeby wyeliminować jego jako przyczynę?
Nemo 77
Lex Driver
 
Posty: 339
Dołączył(a): 25 lis 2018, o 14:21
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mazowieckie

Re: IS200 nie odpala po wymianie filtra paliwa

Postprzez piotruc » 2 kwi 2021, o 22:22

wyeliminować tą przyczynę mogę wracając do starego filtra. jutro z rana biorę się dalej do działania. no i oczywiście dam znać.
piotruc
Nowy lex user
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2 kwi 2021, o 21:40
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: IS200 nie odpala po wymianie filtra paliwa

Postprzez piotruc » 3 kwi 2021, o 12:27

mój błąd oring z pompy nie usiadł prawidłowo.

wnioski:
pospiech przed zmrokiem i kiepskie światło garażowe złym doradcą.
piotruc
Nowy lex user
 
Posty: 3
Dołączył(a): 2 kwi 2021, o 21:40
Model Lexusa: IS200
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsko-Biała

IS200 nie odpala po wymianie filtra paliwa

Postprzez Damiano2JZ » 8 kwi 2021, o 13:20

No to wiadomo. Jak było dobrze a wymieniłeś coś i nie działa to trzeba wrócić do tego coś :D


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Damiano2JZ
Moderator
 
Posty: 40
Dołączył(a): 22 lis 2017, o 17:25
Model Lexusa: GS300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: RZESZÓW/STALOWA WOLA


Powrót do IS mk1 1998-2005

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość