Pomocy!!! Po odłączeniu aku LS400 nie zapala.

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

Pomocy!!! Po odłączeniu aku LS400 nie zapala.

Postprzez darekxyz » 20 lis 2016, o 03:00

Witam . Odłączyłem na chwile akumulator i po tym zabiegu silnik nie zapala . Rozrusznik kręci normalnie ale nie zagada. Myślę że to ma związek z alarmem bo czerwona kontrolka SECURITY po otwarciu pilotem drzwi nadal się świeci a wydaje mi się ze gasła. Próbowałem go zamykać i otwierać na różne sposoby ale to nic nie dało. Nie mam już żadnego pomysłu. Może ktoś z szanownych kolegów miał taki przypadek . Z góry dziękuje za odpowiedż.
darekxyz
Nowy lex user
 
Posty: 9
Dołączył(a): 25 paź 2016, o 19:10
Model Lexusa: LS400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielka Brytania

Re: Pomocy!!! Po odłączeniu aku LS400 nie zapala.

Postprzez sebek8888 » 20 lis 2016, o 03:15

darekxyz napisał(a):Witam . Odłączyłem na chwile akumulator i po tym zabiegu silnik nie zapala . Rozrusznik kręci normalnie ale nie zagada. Myślę że to ma związek z alarmem bo czerwona kontrolka SECURITY po otwarciu pilotem drzwi nadal się świeci a wydaje mi się ze gasła. Próbowałem go zamykać i otwierać na różne sposoby ale to nic nie dało. Nie mam już żadnego pomysłu. Może ktoś z szanownych kolegów miał taki przypadek . Z góry dziękuje za odpowiedż.


Sprawdz czy aby na pewno wszystkie drzwi sie otwieraja... ja tak mialem jak zacial mi sie zamek w drzwiach pasazera.... tzn ten cycek przy klamce byl w pozycjii otwarte.... ale zamek od kluczyka nie obijal...
O ile dobrze pamietam silniczek od centralnego jest polaczony oddzielnie z klamka i cyckiem wewnatrz i zamkiem od kluczyka. Tyle ze u mnie to sie stalo z dnia na dzien bez odlaczania aku.
Mozesz tez sprobowac zresetowac kompa, sprawdzic bezpieczniki,.
sebek8888
Lex user
 
Posty: 299
Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 14:36
Model Lexusa: LS400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zyrardów

Re: Pomocy!!! Po odłączeniu aku LS400 nie zapala.

Postprzez adam81 » 22 lis 2016, o 10:45

zamknij dzwi kluczykiem nie pilotem i przytrzymaj kilka sekund, potem otwórz i tez przytrzymaj kluczyk kilka sekund(najlepiej jak by to był kluczyk matka), czy w aucie masz dołozony jakis alarm poza fabrycznym? Sprawdz także czy odłaczając aku nie zaplątał sie jakiś mały przewód który nie został przykrecony
adam81
Lex user
 
Posty: 97
Dołączył(a): 14 cze 2013, o 09:43
Model Lexusa: LS 400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WARSZAWA


Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość