[Sc400] gniazdo diagnostyczne 1uz

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.

[Sc400] gniazdo diagnostyczne 1uz

Postprzez lukiwolow » 1 paź 2018, o 14:26

Cześć, jak w temacie ,mam problem z gniazdem diagnostic pod kierownicą, a mianowicie nie ma w nim napięcia (mechanik mówi że potrzebne aby odczytać błędy etc.) Bezpieczniki sprawdzone .

Metodą na zworek można odczytać błędy, pokazuje padnięta sondę.

Ogólnie chodzi o to, że auto nie trzyma wolnych obrotów i gaśnie, na niskich obrotach ma muła i przerywa. Kable wn i świece wymienione, przepływała działa, przepustnica wyczyszczona.

Słyszałem też coś o adaptacji silniczka krokowego?
Również ktoś kiedyś miał podobny problem , co okazało się padniętym czujnikiem temperatury , ale z powodu braku możliwości podpięcia kompa ciężko co kolwiek zlokalizować !)

Z góry dzięki za każdą odpowiedź ;)
Ostatnio edytowano 2 paź 2018, o 13:07 przez lukiwolow, łącznie edytowano 1 raz
lukiwolow
Nowy lex user
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 paź 2018, o 14:17
Model Lexusa: Sc400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wołów

Re: [Sc400] gniazdo diagnostyczne 1jz

Postprzez BeeMiX » 1 paź 2018, o 19:33

Jaki rocznik auta i jaki silnik? Bo w opisie masz 1jz a sygnaturze sc400
Avatar użytkownika
BeeMiX
Lex Maniak
 
Posty: 703
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:16
Lokalizacja: NYC / Choszczno
Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: NYC / Choszczno

Re: [Sc400] gniazdo diagnostyczne 1jz

Postprzez lukiwolow » 1 paź 2018, o 23:26

Sorki moja wina ;) 93r 1uz ;)
lukiwolow
Nowy lex user
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 paź 2018, o 14:17
Model Lexusa: Sc400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wołów

Re: [Sc400] gniazdo diagnostyczne 1jz

Postprzez BeeMiX » 2 paź 2018, o 00:48

A sondę wymieniłeś już? Działa tak dopiero jak się rozgrzeje czy od razu po odpaleniu jest problem?
Avatar użytkownika
BeeMiX
Lex Maniak
 
Posty: 703
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:16
Lokalizacja: NYC / Choszczno
Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: NYC / Choszczno

Re: [Sc400] gniazdo diagnostyczne 1jz

Postprzez lukiwolow » 2 paź 2018, o 12:32

Od razu po odpaleniu , czasami jest ok trzyma obroty, a czasami bez dodania gazu nie odpalisz

Sondy nie ruszałem
lukiwolow
Nowy lex user
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 paź 2018, o 14:17
Model Lexusa: Sc400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wołów

Re: [Sc400] gniazdo diagnostyczne 1uz

Postprzez lukiwolow » 2 paź 2018, o 17:12

Np teraz jest ciepły i normalnie chodzi , nie muli go, trzyma obroty.

A czasami odpalisz i jest dupa.

Adaptacja krokowego ??
lukiwolow
Nowy lex user
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 paź 2018, o 14:17
Model Lexusa: Sc400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wołów

Re: [Sc400] gniazdo diagnostyczne 1uz

Postprzez lukiwolow » 2 paź 2018, o 17:13

Dodam jeszcze że raz jest check raz go nie ma, też dziwne
lukiwolow
Nowy lex user
 
Posty: 5
Dołączył(a): 1 paź 2018, o 14:17
Model Lexusa: Sc400
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wołów


Powrót do Elektryka

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości