Techstream działają tylko niektore funkcje???

Czyli wszystkie porady oraz pomysły na własnoręczne przeróbki.

Techstream działają tylko niektore funkcje???

Postprzez bobi » 15 lut 2016, o 22:52

Witam,
Kupiłem MINI-VCI X Horse z Ale-o i dostałem też CD z programem Techstream ver. 10.10.18. Po instalacji podpinam się do auta bo chciałem poustawiać go pod siebie i tu się zaczeły schody. Program się łączy z autem i go wykrywa. Gdy chcę zmienić jakikolwiek parametr w custumize settings mam problem. Wybieram np. opcję zamykanie wszystkich drzwi przy zmianie pozycji lewarka z P na inny i zatwierdzam. Program potwierdza i po zaakceptowaniu dalej, zmany się nie dokonują. Jak było OFF tak dalej zostaje OFF. I tak prawie z każdym ustawieniem. Jedynie udało mi się uruchomić funkję "przypadkiem bawiąc się dalej" - otwieranie wszystkich drzwi gdy lewarek jest w pozycji "P". No i zachapał program i działało. Co najciekawsze po zakończeniu "zabawy" i odpięciu całego sprzeta odpalam auto i ruszam kawałęk, a tu :doh: zaświecił mi się VSC i VSC OFF. Dopiero reset drucikiem w OBD jak w opisach na forum wyłączyłem kontrolki.
Zainstalowałęm Techstream-a ver. 10.00.028 i przed chwilą próbowałem ścięścia. Sytuacja podobna z tym że ustawiłęm pare parametrów więcej. Np. otwieranie bagażnika poprzez 2krotne kliknięcie pilota (wcześniej było 0,8sec), oraz wyłaczyłem piruety kierownicy bo nie mam aż takiego brzucha jak amerykanie :biggrin2:
Natomiast funkcje zamykanie/otwieranie drzwi przy ruszaniu nadal nie mogę ustawić. Na koniec zabawy sytuacja identyczna z ikonkami VSC i VSC OFF :ireful3:
Help please bo to jakaś lipa będzie :)
Jeszcze jedna funkcja mnie zastanawia (wkurza) i chciałbym ją wyłączyć. Mianowicie jeżeli nie uruchomię auta przez ok. 30 sec od otwarcia go pilotem w kluczyku to nie odpalę go. Muszę kluczyk wyciągnąć ze stacyjki zamknąć i otworzyć auto pilotem, oraz ponownie włożyć kluczyk i odpalić auto.
Ktoś tak miał z was???
Mruga mi jakaś czerwona dioda w okolicy pedału chamulca ręcznego i nie wiem czy jest jakiś dodatkowy alarm w tym aucie który blokuję nektórych ustawień w Techstream-u, czy o co chodzi.
Może ktoś z was podpowie o co tu chodzi...
Obrazek
Avatar użytkownika
bobi
Lex user
 
Posty: 62
Dołączył(a): 26 gru 2013, o 21:58
Lokalizacja: Wrocław
Model Lexusa: GS300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Techstream działają tylko niektore funkcje???

Postprzez klexus » 16 lut 2016, o 01:40

ta dioda to immo.
Nie licz ze tym programem zrobisz to co ori techem, potraktuj to jako gadzet do odczytu błędów. I zrób sobie beckup, zebyś czegoś nie wywalił:P
Avatar użytkownika
klexus
Lex Master
 
Posty: 1738
Dołączył(a): 21 wrz 2010, o 17:01
Lokalizacja: Śląsk
Model Lexusa: GS 300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Silesia

Re: Techstream działają tylko niektore funkcje???

Postprzez bobi » 16 lut 2016, o 15:37

a gdzie znajdę ori skoro mój nie jest :) Czym się różnią?
Avatar użytkownika
bobi
Lex user
 
Posty: 62
Dołączył(a): 26 gru 2013, o 21:58
Lokalizacja: Wrocław
Model Lexusa: GS300
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Re: Techstream działają tylko niektore funkcje???

Postprzez Pawcio1979 » 3 kwi 2019, o 21:47

Sezon na wykopaliska uważam za otwarty :biggrin2:

A tak na poważnie skoro udało się w bólach odpalić teachstreama na mini-vci trochę się pobawiłem tym zestawem i jakież było moje zdziwienie, że mimo iż zmienię jakiś parametr to "nie widać go na żywo, w aucie" to jedna sprawa a druga to wywalanie kontrolek VSC i VSC OFF.

Ktoś coś w tym temacie? :bor:
Pawcio1979
Lex Driver
 
Posty: 379
Dołączył(a): 27 wrz 2017, o 18:31
Model Lexusa: GS300 MkII
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań


Powrót do Zrób to sam

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość