Kupiłem MINI-VCI X Horse z Ale-o i dostałem też CD z programem Techstream ver. 10.10.18. Po instalacji podpinam się do auta bo chciałem poustawiać go pod siebie i tu się zaczeły schody. Program się łączy z autem i go wykrywa. Gdy chcę zmienić jakikolwiek parametr w custumize settings mam problem. Wybieram np. opcję zamykanie wszystkich drzwi przy zmianie pozycji lewarka z P na inny i zatwierdzam. Program potwierdza i po zaakceptowaniu dalej, zmany się nie dokonują. Jak było OFF tak dalej zostaje OFF. I tak prawie z każdym ustawieniem. Jedynie udało mi się uruchomić funkję "przypadkiem bawiąc się dalej" - otwieranie wszystkich drzwi gdy lewarek jest w pozycji "P". No i zachapał program i działało. Co najciekawsze po zakończeniu "zabawy" i odpięciu całego sprzeta odpalam auto i ruszam kawałęk, a tu

Zainstalowałęm Techstream-a ver. 10.00.028 i przed chwilą próbowałem ścięścia. Sytuacja podobna z tym że ustawiłęm pare parametrów więcej. Np. otwieranie bagażnika poprzez 2krotne kliknięcie pilota (wcześniej było 0,8sec), oraz wyłaczyłem piruety kierownicy bo nie mam aż takiego brzucha jak amerykanie

Natomiast funkcje zamykanie/otwieranie drzwi przy ruszaniu nadal nie mogę ustawić. Na koniec zabawy sytuacja identyczna z ikonkami VSC i VSC OFF

Help please bo to jakaś lipa będzie

Jeszcze jedna funkcja mnie zastanawia (wkurza) i chciałbym ją wyłączyć. Mianowicie jeżeli nie uruchomię auta przez ok. 30 sec od otwarcia go pilotem w kluczyku to nie odpalę go. Muszę kluczyk wyciągnąć ze stacyjki zamknąć i otworzyć auto pilotem, oraz ponownie włożyć kluczyk i odpalić auto.
Ktoś tak miał z was???
Mruga mi jakaś czerwona dioda w okolicy pedału chamulca ręcznego i nie wiem czy jest jakiś dodatkowy alarm w tym aucie który blokuję nektórych ustawień w Techstream-u, czy o co chodzi.
Może ktoś z was podpowie o co tu chodzi...